Pakistan

Pakistan byr på noe av verdens høyeste og vakreste snøkledde fjelltopper
 

Reiser til Pakistan - Uforglemmelige fjell!

Pakistan burde vært overstrømt av turister ettersom du ingen andre steder kommer tettere på verdens høyeste og vakreste snøkledde fjelltopper enn i denne islamske republikken. I tillegg er det både lettvint og rimelig å reise rundt i landet! Hos KILROY finner du billige resier til Pakistan!

Etter 9/11 har Pakistan blitt kastet ut i politisk tumult, som i tillegg til hyppige selvmords og bilbomber har gjort landet til et risikabelt og usikkert reisemål. De fleste turister holder seg borte fra landet, men om du tar sjansen og overholder fornuftige forholdsregler, så vil du få verdens vakreste fjell og stolt lokalkultur helt for deg selv! En reise til Pakistan kommer uten tvil til å bli et av ditt livs feteste eventyr! 

Både før du reiser til Pakistan og mens du farter rundt i landet er det svært viktig at du holder deg orientert og oppdatert rundt landets innenriks- og utenrikspolitiske situasjon. Av sikkerhetsmessige årsaker bør du unngå å reise til provinsene North West Frontier og Baluchistan, samt storbyene Peshawar og Quetta. Islamabad, Lahore og Karachi har også alle vært bombemål innen for de siste par årene. Det er som regel trygt å reise langs Karakoram Highway. 

Lahore og Punjab - kultur og hjertevarme

Punjab er Pakistans frodigste og mest produktive provins, og Lahore er landets intellektuelle og kulturelle hovedstad. Dersom du har interesse for historie bør du sette av et par dager til å fordype deg i den gamle bydelen. Her vil du finne det store Lahore Fort, den gigantiske moskeen Badshahi samt andre glitrende moskeer og helligdommer. Befolkningen i Punjab viser stor hjertevarme og gjestfrihet mot turister, så når du reiser fra provinsen har du garantert mange nye Facebook-venner! 

Dersom du reiser landveien mellom India og Pakistan bør du sørge for å krysse grensen ved Wagah rundt stengetid. Da får du nemlig med deg opplevelsen av at indiske og pakistanske grensevakter fremfører sin symbolske krigsdans, noe de har gjort daglig helt siden 1948...! 

Islamabad og Rawalpindi - Ice Cream Zombieland

De to byene Islamabad og Rawalpindi har nærmest vokst sammen til èn by med svært forskjellige bydeler. Islamabad er en moderne hovedstad med kjedelig design, mens Rawalpindi er kaotisk og overbefolket. Det er ikke verdt tiden å bli hengende rundt her, men dersom du skulle tilbringe en dag eller to her likevel så er det et must å ta turen innom "The Ice Cream Zombieland"! Eieren Omar Ali Khan er så besatt av zombier at han dekorert hele iskrembaren sin med zombier, og for et par år siden finansierte og produserte han verdenshistoriens første pakistanske zombiefilm; Hell's Ground. Filmen er latterlig amatøraktig, men utrolig moro! 

Karakoram Highway

Høydepunktet på din reise til Pakistan vil uten tvil være fotturer i fjellene rundt Karakoram Highway. Her finner du flere av verdens 8000 meter høye fjell som reiser seg stupbratte opp av bakken foran deg. Det er lettvint fremkomst til fjellene, og du camper gratis ved foten av isbreene der du får verdens beste utsikt til de snøkledde fjellmassene.

Nanga Parbat (8125 m)

Den første større byen i provinsen Northern Area er Gilgit, og herfra kan legge ut på en fantastisk fottur til Fairy Meadow hvor fra du vil få en legendarisk utsikt over Nanga Prabat, en enorm fjelltopp som har krevd mange fjellklatrerliv i årenes løp. Turen til og fra Fairy Meadow tar to dager og inkluderer en overnatting på et lite platå der du faller i søvn til lyden av en elv som renner under isbreen, og våkner til solens refleksjoner i snøtinden. 

Rakaposhi (7788 m) og Diram (7270 m)

Nord for Gilgit på en grusvei litt utenfor Karimabad ligger den lille byen Minapin som er utgangspunkt for Karakoram Highways høydepunkt, nemlig den uforglemmelig vakre utsikten til de mektige fjellene Rakaposhi og Diram. Disse to fjellene ligger tett opp mot hverandre atskilt av en isbre. Du kan gå tur på isbreen, men spør først hos de lokale. Det er mulig å campe ved foten av fjellene, enten i eget telt eller ved å bre ut soveposen din i et av de lokale teltene som står her. Dersom du er heldig spille de lokale dunkey-polo på plenen! 

Passu - Yunz Valley

Lengre mot nord og rett ved den kinesiske grensen ligger den sovende byen Passu. Her strekker taggete fjelltopper seg mot himmelen og ligner en gigantisk brann ved soloppgang og solnedgang. Det går fort et par dager til å vandre alene rundt i fjellene. En flott tur er ruten opp til Yunz Valley. På toppen av et fjell dukker denne flate dalen plutselig opp som en forsvunnet verden utenfor vår tid. Nedenfor en bratt skrent ligger den store isbreen Batura - et så imponerende syn at pusten går raskere enn på den harde vandreturen du akkurat har gjennomført…!

Contact