Thailand

På backpacking i Thailand kan du oppleve herlige laguner og nydelige strender
 

Reiser til Thailand - Smilets hjemland!

Utforsk Thailands hvite sandstrender, tradisjonelle templer og spennende matverden. Landet er rikt på kultur og tilbyr et herlig tropisk klima samt massevis av fargerike markeder for shoppelystne. Hos KILROY finner du billige reiser til Thailand!

Thailand har alt: vakre sandstrender, sol & bad, et herlig tropisk klima, korallrev, regnskog, dykking, templer, kultur, smakfulle matretter og hyggelige mennesker (Thailand kalles ikke "smilets hjemland" for ingenting!). På toppen av det hele er levekostnader lave og shopping latterlig billig når du reiser i Thailand.

Reise rundt i Thailand

Innenlandsflyvninger er svært rimelig i Thailand, og de laveste prisene får du ved å booke på internett. Buss er et annet budsjett-alternativ for transport. Selv om de fleste bussene har airconditioner og toalett anbefaler vi at du benytter såkalte "V.I.P."-busser. Drikke og snacks er som regel inkludert i prisen du betaler. Et annet alternativ er å legge ut på seiltur, dersom du har lyst til å oppleve noen av Thailands vakre paradisøyer.

Tips for transport i byene i Thailand

Avtal alltid pris på forhånd før du setter deg i en tuk-tuk (en slags mopedtaxi), og sørg for at taxisjåførene benytter takstameter.

Shopping i Thailand

Vi anbefaler absolutt at du benytter deg av sjansen til å få skreddersydde klær til latterlig lave priser! En skjorte av god kvalitet koster f.eks rundt 100 kr. De beste kjøpene oppnår du ute i gatene, med unntak av ekte juveler og smykker. Andre varer du kan få tak i rimelig er stoffer av thaisilke, håndverk og gull. Prut med måte (rundt 30-50% av startpris), selgerne bruker alt de tjener til å forsørge familiene sine. Merk deg at det er forbudt å ta med bilder av Buddha ut av landet. Følg aldri etter lokale som prøver å eskortere deg til ulike butikker, disse får provisjon av hva du handler slik at du ender opp med langt høyere priser.

Matopplevelser i Thailand

Dette er definitivt et av reisens høydepunkter - Thailands kjøkken er fantastisk! De grunnleggende ingrediensene er ris eller nudler kombinert med kylling, kjøtt, fisk og grønnsaker, som tilsettes ulike krydder, oljer og kokosmelk. Mat du får fra gateboder er både billig og smaksfullt (en rett med stekt ris koster f.eks 3-4 kr). På restaurantene betaler du noe mer, men fremdeles svært billige priser for vår lommebok!

Flere opplevelser og aktiviteter

Thai-boxing, Thai matkurs, trekkingfrivillig arbeid og Thai-massasje.

Klima i Thailand

Det er store variasjoner i klimaet ettersom hvor i Thailand du befinner deg.

Vest: Regntiden varer fra mai til november Anbefalt tid å reise på er mellom desember og april.

Øst: Regntiden varer fra september til november Anbefalt tid å reise på er mellom juli og september.

Nord: Regntiden varer fra juli til september Anbefalt tid å reise på er mellom november og april

Prisnivå i Thailand

Et måltid fra gateboder koster fra rundt 3-4 kroner, og på restaurant fra rundt 15 kroner. Overnatting koster fra rundt 30 kroner pr pers pr natt, avhengig av standard og fasiliteter.

Reisetips til Thailand

Du får automatisk 30 dagers oppholdstillatelse ved ankomst med fly, dog kun 15 dagers opphold ved ankomst med buss eller tog. Så for opphold av kortere varighet trengs ikke visum. Elektrisk adapter trengs ikke på reise i Thailand. Som en spennende alternativ til Thailand kan du også teste ut Myanmar.

Contact