Cuba

De gamle amerikanske bilene på Cuba er et unikt syn
 

Reiser til Cuba - Mojito og sigarer!

Cuba - hjemlandet til mojitos, sigarer, Che Guevara t-skjorter og gamle dager! Dette er landet som er likt intet annet. Cuba kan by på det beste av natur, kultur og ikke minst salsa! Hos KILROY finner du billige reiser til Cuba!

Føler du at du har opplevd det meste og er lei av de typiske charter-destinasjonene? Har du lyst på nye reiseutfordringer? Klarer du deg med en tam tuKula i stedet for en Coca Cola? Da er Cuba rette landet for deg! Aldri har det vært så vanskelig å ta ut penger, og aldri har du ventet så lenge på maten. Men fortvil ikke - det ordner seg alltid. Her går alt på "mañana-time". Tid er irrelevant på Cuba, så her er det bare å smøre seg med tålmodighet og nyte opplevelsen!

I Havana må revolusjonsmuseet og Malecón-promenaden oppleves, samt verdens beste iskrem. På nattestid er salsaklubbene uunngåelige, og en drink i ekte Ernest Hemingway-stil er vel neppe å forakte. Cubanernes svar på «speakers corner» handler bare om baseball, og her blir det ofte fysisk! Overnatting både i Havana og andre byer er ikke noe problem å finne. Som backpacker må det å bo i såkalte «casa» oppleves. Da bor du hjemme hos en cubansk familie, som er svært gjestfri og glade for å ha deg der. Du kan også betale de for at de skal lage middag eller vaske klærne dine. Et slikt opphold er virkelig en fantastisk opplevelse, men det vil bli enda bedre dersom du kan litt spansk fra før av. Eventuelt kan du ta et spanskkurs mens du befinner deg på Cuba!

Noe som er viktig å merke seg er at de på Cuba har to forskjellige myntenheter. En for turister, convertible pesos (CUC) og en for de lokale - vanlige pesos. Den vanlige pesosen er verdt 1/25 av 1 CUC. Så pass på at du ikke får igjen feil pesos når du betaler med CUC.

Steder verdt å besøke på Cuba

I Viñales finner du blant verdens beste klatring samt gode muligheter for sykkelturer, hesteridning og besøk på tobakksfarmer. Reis innom Santa Clara på vei til Trinidad for å se Che Guevaras minnesmerke. Varadero er en charterplass for canadiske og russiske turister. Fint for avslapning de siste dagene ettersom du får flotte all inclusive-hoteller svært billig her. De kritthvite karibiske strendene rundt Cuba er virkelig noe du må få med deg!

Kjappe fakta om Cuba

Å komme seg rundt på Cuba er ikke noe problem, men sett av god tid om du skal rekke noe. Prisnivået er hverken dyrt eller billig. En pose chips koster gjerne like mye som en liter rom. Kvaliteten på mat kan være veldig varierende, fra saftig kjøtt til tørre sandwicher. Butikkene har nesten ingenting i hyllene sine, så ikke regn med å finne et bredt sjokoladeutvalg. Internett går VELDIG tregt. Ta med minnebrikke for å laste opp bilder, det er helt håpløst å laste de opp på nettet.

Fremtiden til Cuba?

Er det en plass du vil oppleve og fortelle barnebarna dine om hvordan det var «da jeg var ung», så er Cuba uten tvil landet du bør reise til. Nå som Fidel Castro har gått av tronen som den lengstsittende presidenten er det ingen som vet hvordan Cuba vil se ut om 20-30 år. Med Fidels bror Raul som innehaver av makten og med en ny amerikansk president kan det hende den anspente situasjonen mellom USA og Cuba sakte løsner. Men samtidig mister også Cuba noe av sitt spesielle og unike særpreg.

Contact