Mellom-Amerika

En grønn frosk på den grønne gren i Costa Rica
 
Inspirasjonsdag i Bergen: Jorden Rundt

Inspirasjonsdag i Bergen: Jorden Rundt

03. september 2014 Bergen
Drømmer du om å reise Jorden Rundt, eller er du ute etter inspirasjon i forbindelse med din neste reise? Da bør du ta turen innom butikken vår i Bergen onsdag 3. september.
Les mer
Inspirasjonsdag i Oslo: Jorden Rundt

Inspirasjonsdag i Oslo: Jorden Rundt

03. september 2014 Oslo
Drømmer du om å reise Jorden Rundt, eller er du ute etter inspirasjon i forbindelse med din neste reise? Da bør du ta turen innom butikken vår i Oslo onsdag 3. september.
Les mer
Inspirasjonsdag i Trondheim: Jorden Rundt

Inspirasjonsdag i Trondheim: Jorden Rundt

03. september 2014 Trondheim
Drømmer du om å reise Jorden Rundt, eller er du ute etter inspirasjon i forbindelse med din neste reise? Da bør du ta turen innom butikken vår i Trondheim onsdag 3. september.
Les mer

Reiser til Mellom-Amerika - The Latino Experience!

Reis i Mellom-Amerika med KILROY! Vi tilbyr rimelige flybilletter, adventureturer, språkkurs, budsjettvennlig overnatting og de beste reisetipsene!

Mellom-Amerika strekker seg fra Guatemala i nord til Panama i sør. Dette er stedet å oppleve så mange ulike kulturer du klarer på kort tid! Du kan enkelte krysse landegrenser med buss ettersom avgangene stort sett er hyppige og prisene lave. Start i Guatemala og reis på kryss og tvers gjennom El Salvador, Belize, Honduras, Nicaragua og Costa Rica før du til slutt ender opp i Panama.

Reiser til denne verdensdelen øker i popularitet. Costa Rica har tatt ledelsen som den mest besøkte destinasjonen og er derfor det landet det er enklest å reise rundt i. Listen er lang over aktiviteter og opplevelser i Costa Rica; surfing, rafting, kanopadling, grottevandring og mulighet for å leke Tarzan i landets frodige jungel. Costa Rica er kjent for sin vakre natur og rike dyreverden.

Panama kan ligne litt på Costa Rica med sine nydelige strender og populære backpackerdestinasjoner hvor hengekøyene og surfebrettene spretter frem om hverandre, og alle dager er "happy days". Panama er selvfølgelig mest kjent for den berømte Panama-kanalen, et selvskrevent must for alle tilreisende.

Guatemala er det landet hvor indianerkulturen er tydeligst. Spesielt området rundt Antigua har et sterkt indianerpreg. Dette er i tillegg et perfekt sted for frivillig arbeid eller spanskkurs, så det er en jevn gjennomtrekk av backpackere her. Et høydepunkt du ikke må gå glipp av er mayaruinene rundt Tikal, og fremdeles i dag holder de på med nye utgravninger. På den karibiske kysten anbefaler vi at du tar en natt på et jungellodge ved elven.

Honduras og Belize kan begge by på noen av verdens aller beste steder for snorkling og dykking. I tillegg finner du mayaruiner rundt Copan samt de spennende ATM-grottene hvor du kan vandre eller svømme rundt et autentisk ofringssted for mayaindianerne. Det føles definitivt som en aldri så liten tidsreise!

Nicaragua og El Salvador er mindre utviklet enn sine naboland, og har derfor også færre turister. Dette gjør imidlertid ikke landene mindre interessante av den grunn! Ta fotturer på vulkanene og padle i kajakk rundt på innsjøer - av og til helt for deg selv. Videre kan landene by på glimrende surfing og spennende kolonibyer. Generelt sett er Nicaragua og El Salvador rimeligere enn de andre landene.

Overnatting

Sørg for at du har overnatting klar når du ankommer. KILROY kan være behjelpelig med starpakker som inkluderer både et par netter på hotell eller herberge, samt trygg transport fra flyplassen ved ankomst. Vi kjenner til de beste bydelen å oppholde seg i, spør oss gjerne om hjelp når du planlegger. Herberger blir mer og mer populært i Mellom-Amerika som følge av alle backpackere og reisende på lavt budsjett, så utvalget er ganske bra nå. Bed & Breakfast er populære så vel som budsjetthoteller og øko-logde. Dersom du deltar på en av våre adventureturer vil det ofte være en kombinasjon av disse.

Prisnivå

Ved å reise på en adventuretur blir budsjetteringen enklere ettersom de fleste kostnader betales før avreise. Mellom-Amerika er et område hvor du på lavt budsjett kan overleve for 30 USD pr dag om du styrer unna turistfellene og velger rimeligste overnatting. Sørg for at du også har med nok penger til å delta på kule aktiviteter underveis - det er jo nettopp derfor du reiser! Snakk med våre reisespesialister for mer informasjon og tips.

Reise dit og omkring

Det er få direkteflygninger fra Europa til Mellom-Amerika, så det kan til tider være utfordrende å få gode priser. KILROY hjelper deg å finne de rette billettene for nettopp din reise! Vi har fleksible løsninger og eksklusive flyavtaler som gir deg mulighet for flere gratis stopp på din reise. Sørg for at du snakker med en av våre reisespesialister slik at du sammen med oss tar de rette valgene rundt reisen.

Måten å reise rundt på her er definitivt ved å delta på en adventuretur, spesielt for nybegynnere. Slik får du en stressløs reise stappet med de kuleste aktivitetene samtidig som du blir kjent med andre reiseglade backpackere fra alle verdenshjørner. Vi kan tilby noen fantastiske reiseruter gjennom Mellom-Amerika, så ta kontakt med KILROY slik at du får mer informasjon rundt dette. Dersom du skal reise over en lengre periode anbefaler vi at du tar et spanskkurs til å begynne med slik at du kan kombinere adventureturer med "time-outs" på de populære backpacker-destinasjonene langs kysten. Med litt spansk på baken kommer du mye lengre!

Klima

Ettersom det er store variasjoner på høyden, alt fra havnivå til 3000 høydemeter, vil også temperaturene variere en del. Det deles inn i to årstider. Regntiden varer fra mai til oktober, mens den tørre årstiden er mellom november og april. 

Contact