Syria

Utforsk ruinene i Syria, de skjuler skatter fra tusener av år tilbake
 

Reiser til Syria - Skjulte skatter!

Syria er en destinasjon ulik noen andre. Her får du førsteklasses historiske og kulturelle opplevelser kombinert med et behagelig klima og et vennlig og gjestfritt folk. Hos KILROY finner du billige reiser til Syria!

Damaskus: Hjertet av Syria

Når du reiser til Syria er det nesten umulig å unngå hovedstaden Damaskus. Denne spennende storbyen ligger i hjertet av landet, og den gamle delen av Damaskus er et fascinerende eksempel på fortidens storhet med sine imponerende religiøse monumenter. Siv rolig rundt på den sjarmerende basaren Souq al-Bizuriyyah hvor du blant annet finner den velkjente moskeen Umayyad, en av verdens viktigste samlingspunkt for pilegrimer. Souq al-Bizuriyyah strekker seg mellom hovedgaten Madhat Pasha (eller Straight Street) og Azem Palace, og det er fristende å loffe rundt her i dagevis mens du sniffer inn eksotiske krydderdufter, nyter synet av imponerende arkitektur og drømmer deg bort til fortapte tider.

Palmyra og Mari: Fascinerende ruiner i ørkenen

Din reise i Syria bør inkludere Palmyra i den syriske ørkenen 215 km nordøst fra Damaskus. Palmyra er et fascinerende område av ruiner, et stort tempel og et velbeholdt gravsted. Du får den beste utsikten over dette enestående og mystiske området fra Qalat ibn-Maan. Gå heller ikke glipp av den 5000 år gamle landsbyen Mari - med mindre du har fått nok av ruiner! Dette velholdte kongepalasset er spesielt verdt å få med seg.

Aleppo: "Dead Cities" og Midtøstens beste basar

I byen Aleppo, som i likhet med Palmyra er beskyttet av UNESCO, blir turister møtt av et sjarmerende og fargerikt gateliv, spesielt på den fantastiske basaren Aleppa Souq. Denne basaren er hovedårsak til at mange tar turen hit i det hele tatt. Stedet er svært vakkert og minner deg umiddelbart om Østens mystikk og "1001 Natt" - og i følge mange er dette det mest autentiske og livlige markedet i hele Midtøsten! Aleppo er Syrias nest største by og har helt siden Romerriket vært et viktig handelssentrum. Mange deler av byen er fylt med spesielle dufter, lyder og lukter og du får følelsen av en handelsby fra gamle dagers Arabia; lyden av hestevogner på brosteinsgater, larmen fra mennesker på markedet samt luktene av eksotisk krydder, nykvernet kaffe og verdens beste shawarma…! Litt utenfor Aleppo i retning vest og sørvest ligger de såkalte "Dead Cities", en rekke fascinerende ruiner av nesten 700 byzanthiske landsbyer. Dette området er svært spesielt ettersom ruinene er blant verdens mest velholdte og verdsatte fra den byzanthiske arkitekturen.

Krak des Chevaliers: Et fantastisk korsfarerfort!

Nærme grensen til Libanon i nordvestlige Syria og 65 kilometer fra byen Hims ligger en av verdens mest imponerende og velholdte korsfarerfort, Krak des Chevaliers. Her blir man virkelig tatt med til middelalderens korsfarere, både fordi fortet er så intakt og enormt av størrelse og på grunn av omgivelsene som danner den perfekte settingen.

Mat og folk

Mens du reiser i Syria må du ikke glemme å sette av tid til å vandre rundt i gatene i de ulike byene og landsbygdene du stopper innom. Nyt gjestfriheten fra de lokale, og den utsøkte maten du får servert på de mange innendørs restaurantene. Prøv for all del shish kebab - den smaker mye bedre her enn i Norge, og også yabra som er en rett bestående av fylte drueblader.

Contact