Damaskus

Umayyad Moske i Damaskus
 

Reiser til Damaskus - en hovedstad med sjarme

Syrias hovedstad Damaskus er en veldig sjarmerende og sympatisk storby. Her finnes det massevis av markeder, basarer, arkitektoniske høydepunkter og vakre hager. Videre er lokalfolket svært gjestfri og vennlige, so det er ingen grunn til at din reise til Syria blir noe annet enn fantastisk! Hos KILROY finner du billige reiser til Damaskus!

En reise til Damaskus i landet Syria betyr en reise til et av Midtøstens mest bedårende områder, og hvorfor ikke kaste deg ut i det beste med en gang, nemlig maten! For de fleste tilreisende blir nettopp mat det beste med hele oppholdet, og da snakker vi ikke bare om deilig kebab og fersk hommus, men en hel rekke matretter som garantert gir deg vann i munnen! Et godt valg er restauranten Naranj som ligger i en gammel vannmølle i hovedgaten Sharia Medhet Basha (eller Sharia Bab Sharqi i den vestlige enden), også kjent som The Straight Street. Utsikten fra restauranten er på topp, atmosfæren herlig takket være en interessant miks av klientell og - selvfølgelig - helt fantastisk mat. Prøv gjerne grillet fisk eller de sterke merquez-pølsene! 

Moskeer og mocca

Din reise til Damaskus bør definitivt også inkludere en visitt til moskeen Umayyad, en av verdens største og eldste moskeer, samt hovedstadens aller største attraksjoner. Umayyad ligger i gamlebyen, er en av Damaskus helligste steder og ble bygget av umajjader - et arabisk kongedynasti fra år 600-900 e.Kr. Sett av god tid her ettersom det er mye å se. Kaffe er en annen av Damaskus mange lidenskaper, i likhet med flere andre arabiske destinasjoner. For en smak på byens beste kaffe er det obligatorisk at ditt besøk til Umayyad ender på ved eldgamle kafeen An-Nafura, som ligger rett bak moskeen i gaten Sharia al-Qaimariyya. Her blitt du møtt av en deilig og tidløs atmosfære, typisk Midtøsten, på et sted der det ferdes både turister og lokale arabere. Nyt en nypresset kopp kaffe mens du titter ut på travle folk i gaten utenfor - eller om du vil være litt ekstrem, en shishapipe.

Azem Palace og Souk al-Hamidiyya

Etter kaffepausen kan du nesen mot Azem Palace, som ligger bare et par minutters spasertur i retning sør. Dette er imponerende arkitektur så vel som en vakker og rolig oase. Palasset er et utmerket eksempel på tradisjonell, syrisk arkitektur. Etter litt avslapning her er det obligatorisk å ta frem lommeboken slik at du kan gå amok på basaren Souk al-Hamidiyya, uten tvil Damaskusÿ beste sted for å gjøre kupp på varer som keramikk, krydder, klær og sjal.

Byens barer og boutiquehoteller

I Damaskus drikkes det ikke bare utsøkt kaffe - her bugner det også over av deilig mat og koselige barer hvor du kan mingle med de lokale over en drink. Dersom du vil ut på skikkelig festing kan vi anbefale baren Oxygen. Et annet sjarmerende element av Damaskus er de mange boutiquehotellene. Gamle hus og bygninger rundt om i byen som for få år siden var utslitte, har blitt transformert til vakre og innbydende hoteller. La deg overraske av skjønnheten som ligger skjult bak anonyme og kjedelig yttervegger - og nyt de flotte bakhagene som gjør at du aldri vil ut igjen!

Contact