Fiji

En herlig stranddag på Fiji
 

Reiser til Fiji - Latmannsliv i paradis!

Fiji er en perle midt ute i Stillehavet - et tropisk paradis som består av mer enn 333 øyer. På Fiji kan du oppleve magiske landskap og en uendelig rekke aktiviteter og opplevelser. Finn stranden fra dine drømmer, utfordre deg selv med litt autentisk bungy, dykk ned i det krystallklare vannet og kom tett på den unike kulturen på Fiji.

Dette og mange flere opplevelser venter deg hvis du velger å utforske disse fantastiske øyene sammen med KILROY. Allerede ved ankomst, får du høyst sannsynlig en velkomst ikke noen annen destinasjon kan konkurrere med: Det første som møter deg ved ankomst på hovedøya Viti Levu er en flokk smilende fijianere, og har du bestilt hent på flyplassen vil sjåføren gjerne finne på å slenge en blomsterkrans rundt halsen din. Fiji består av 300 øyer, alle vakkert plassert i Stillehavets lyseblå sjø. Viti Levu er den største av gruppen og kan problemfritt utforskes med buss.

Den internasjonale flyplassen ligger i Nadi, en av de største byene. På nordsiden av Viti Levu finner man den lille øya Nananu-i-Ran perfekt for de som søker hvite strender. Hovedstaden Suva ligger i øst, og i sør strekker vakre Coral Coast seg og ønsker snorklere og dykkere velkommen. Etter at Viti Levu er utforsket går turen videre til øygruppen Yasawa Islands - her finner du virkelig de øde stedende som oser av Stillehavets fred og ro.

Latmannsliv og kava på Fiji

Fijianere kjenner ikke til ordene stress og hastverk, de lever i stedet et rolig og avbalansert liv som på et behagelig vis smitter over på deg. En merkelig opplevelse på Fiji er drikken kava brygget av støv fra roten til planten med samme navn - blandet med litt vann. Det ligner kanskje på gjørmevann, men drikken er viktig for flere av Stillehavets kulturer og spesielt på Fiji. Kava var tidligere en del av ritualene, men fungerer i dag mer som en sosial aktivitet.

Virkelighetens akvarium på Yasawa-øyene

Øygruppen nås uten problem med båt, og den enkleste måten å komme seg mellom de små øyene på er ved å booke båtpass fra selskapet Awesome Fiji Adventures i forkant av reisen din. Du bestemmer selv lengde på passet (7, 14 eller 21 dager), og kan fritt hoppe av og på båtene gjennom denne perioden. Elementene klart vann, hvit strand og frisk sjøbris står sterkt i fokus, og har du blitt fristet av de vakre omgivelsene i filmen Cast Away med Tom Hanks - så ble den filmet nettopp her. Undervannsverdenen er svært omfattende og full av fargerike fisker i variende form og størrelse så vel som skilpadder, hai og hval - for ikke å snakke om de flotte korallene som vokser opp av havbunnen.     

Vi anbefaler å ta Padi Open Water Course på Yasawa dersom du er interessert i dykking. Avanserte dykkere bør reise til Kadavu Island, et paradis for dykkere ettersom korallrevet strekker seg rundt hele øya. Når du reiser bør du ha i bakhodet at tropiske stormer kan forekomme mellom november og april, så sjekk værvarselet før du setter kurs ut mot åpent hav.

Latmannsliv på Fiji

Du er herved advart mot Stillehavsparasitten turistene lett blir angrepet av, med bivirkninger som latmannskap, lykke og sinnsro. Er du lei av mas og tjas hjemme, sett kursen mot de herlige Fiji-øyene!

Fijime

Hvis du vil vite enda mer om Fiji, ta en titt på disse websidene:

>> Backpacking Fiji
>> Diving Fiji

fiji-dive-2011.jpg 

Contact