Nadi

Skylodge Backpackers i Nadi, Fiji
 

Reiser til Nadi - Bula!

Start ditt øyhopping-eventyr på Fiji i Nadi. Få med deg de interessante hindu-templene og nyt et herlig og tilbakelent ferieliv på de mange finkornede sandstrendene. Hos KILROY finner du billige reiser til Nadi!

Velkommen til det enkle liv! Det fijianske folk er et perfekt eksempel på hvordan man lever et rolig og tilbakelent liv. Reisende sier ofte at disse er de mest gjestfri og godhjerta menneskene i hele verden!

Reisen til Nadi

Nadi er Fijis tredje største by og ligger på øya Viti Levu - den største av totalt 300 øyer. De fleste internasjonale flyvninger finner sted på Nadi International Airport som også er nasjonens største flyplass.

For mange reisende er Nadi bare en mellomstopp på vei til de andre øyene, og byens sentrum kan ved første øyekast fremstå som støvete og mindre innbydende fylt opp av reisebyråer og forretningsbygg. Men har du tid og lyst er det absolutt mulig for et par spennende dager også her - bli f. eks kjent med Fijis innholdsrike historie på museumet, eller slapp av på strendene mellom sightseeing.

Det rolige og fargerike templet Sri Siva Subramaniya er definitivt verdt en visitt. Det er det største hindu-templet på den sørlige halvkule, og for mange er dette en pilegrimsdestinasjon. Hver måned avholdes Karthingai Puja-festivalen på tempelområdet, og i april feires festivalen Panguni Uthiram Thiru-naal. Thai Pusam-feiringene finner sted  i januar.

Få med deg litt shopping langs Nadis hovedgate hvor du finner lokalt håndtverk, smykker og klær som kan være gøy å ta med hjem. Det ligger også flere gode restauranter og barer her.

Tradisjonell drikk på Fiji

Noe du også må prøve er den tradisjonelle drikken de lager fra pepperrot, kalt Kava. Det ser ut som gjørmevann, men er en interessant opplevelse og verdt å teste. Kava har tidligere vært svært viktig for den fijianske kulturen og religiøse ritualer, men er i dag mest brukt som hverdagslig sosialisering.

Øst og vest på Viti Levu

Den vestlige delen er tørrere enn den relativt regnfulle østsiden. Den lille og bakkete øya Nananu-i-Ran ligger rett utenfor nordkysten av Viti Levu. Her er det frodig og flere nydelige kritthvite strender. På østkysten av Viti Levu ligger hovedstaden Suva med sine etterkommere av kannibalstammene. Her kan du også gjøre litt sightseeing til katedraler, museer og rundt Albert Park.

Aktiviteter rundt Nadi

Fijis undervannsverden er rett og slett magisk. Ta dykkersertifikatet her, dykk ned i havets dyp og utforsk spennende havdyr som hval, hai, regnbuefarget fisk og vakre koraller. Dykkeforholdeneer supre her!

Mer erfarne dykkere kan reise ut til øya Kadavu som er omringet av korallrev. Noen mener at dette er verdens beste "natur-akvarium"!

Alle strendene langs den sørlige kysten av Viti Levu er flotte, men spesielt Korotogo på Coral Coast er super for dykking og snorkling.

Ta en dagstur fra Nadi til Mount Batilamu hvor du finner de beste turløpyene i Koroyanitu National Park. Viti Levu er det eneste kjente stedet hvor man finner verdens største insekt - Giant Fijian Long-Horned Beetle. Se etter insektet langs turløypene!

Lokal transport i Nadi

Du kan enkelt reise rundt med buss på Viti Levu, og slik møter du i tillegg på lokale fijianere. Det finnes også speedbåter og ferger som farter mellom stedene - sistnevnte er både billig og trygt. Ta småbåt dersom du vil til backpackersteder der det ikke ferdes så mange andre turister. Småfly er praktisk for å komme seg fra øy til øy.

Overnatting i Nadi

I Nadi finnes det et bra utvalg av både gode hoteller og lavpris bungalower.

Årstid/klima

Mellom november og april blåser det tropiske stormer og tyfoner over Fiji, så dersom du reiser hit på denne tiden bør du følge godt med på værmeldingen. Mellom mai og oktober er været tørt og behagelig.

KILROYs reisetips til Nadi

Ta en 10 minutters flytur til øygruppen Mamanuca og spesielt Mana Island nær Nadi. Dette er en sann juvel blandt Fiji-øyene med sine rolige sandstrender og krystallklare vann fylt med fargerike fisker - perfekt også for snorkling! På Manamuca-øyene finner du både supre dykkesteder og fartsfylte surfestrender. Beachcomber Island er kjent for sine fantastiske strandfester og "happy hours" to ganger daglig.

Yasawa-øyene er perfekt for øyhopping, og du kommer deg enkelt mellom stedene med et fleksibelt båtpass. Filmen Cast Away med Tom Hanks i hovedrollen ble filmet på en av disse øyene. La delfinene lede båten din og nyt den friske sjøbrisen mens du farter rundt i paradis!

Sjekk også ut Colo-I-Suva Forest Park hvor du kan få med deg spennende dyre- og plantearter og gå turløypene som leder deg til nydelig landskap og naturlige vannbasseng. Hit kommer du med buss.

Contact