Christchurch

Nydelige omgivelser i Christchurch
 

Reiser til Christchurch - Storby og natur i ett!

Ta et avbrekk fra hverdagens stress og mas, og legg din neste reise til den største byen på New Zealands sørlige øy - Christchurch, hvor du kan shoppe, slappe av i en av de mange vakre parkene eller bare vandre langs Avon og kikke på mennesker. Hos KILROY finner du billige reiser til Christchurch!

Vær forberedt på alt når du ankommer New Zealands sørlige øy, som kan by på blant annet vakre fjorder, isbreer, vintersport og aktiviteter som garantert for adrenalinet til å pumpe! Dersom du trenger en liten pause fra en ferie fylt med halsbrekkende opplevelser så er Christchurch rette stedet for deg. .

En engelsk by

Christchurch blir ofte kalt den mest "engelske" byen utenfor selve England, noe du selv fort vil oppdage etter ankomst. De lokale holder stolt på sine engelske tradisjoner som i sin tid ble brakt over av kolonistene. Du kan føle storbyens puls gjennom de mange parkene, gamle gotiske byggverk og små hager i kombinasjon med både supert uteliv og nydelige omgivelser!

I hjertet av byen

Christchurch er en universitetsby med grønne parkområder. Den store katedralen regnes av de lokale som byens hjerte og er vel verdt en visitt, selv om du er en aldri så aktiv eventyrer. Er du interessert i kunst er det mye å velge mellom - sjekk ut f. eks Art Centre eller Observatoriet hvor mer enn 100 ulike artister kreere sine mesterverk "live".

Shopping, mat og natteliv

For de som liker shopping er det massevis av kule butikker og trendy varehus å velge mellom. De fleste butikkene og kafeene ligger rundt gågatene i sentrum, og i en av de populære områdene kalt New Regent Street. Når kvelden nærmer seg er det på tide å gjøre seg klar for byens natteliv. Det meste av barer og restauranter ligger sentralt.

Høydeskrekk?

Christchurchs berømte taubane er for tiden stengt som følge av det katastrofale jordskjelvene i 2010 og 2011. Den ligger an til å åpne igjen 25. mars 2013. Taubanen er 1 km lang og når opptil 500 meter over havet - kanskje ikke å anbefale dersom du lider av høydeskrekk…! Hvis du vil holde deg på bakkenivå kan du hoppe på en trikk og ta den vakre parken Oxford Terrace og byens 300.000 innbyggere i nærmere øyesyn.

Et lite stykke Venezia…

Elven Avon flyter rolig forbi byens vakre parker og rundt bygningene. Hvorfor ikke slå deg ned i en "punt" og nyte den rolige atmosfæren - en punt er en liten båt ikke helt ulik gondolene i Venezia! Om du enda ikke har vært i denne romantiske italienske byen er Christchurch absolutt en verdig erstatter.

I nærheten

Lyst å teste ut surfing eller dyppe bena i sjøen? Da bør du sette kurs mot kystforstaden Sumner. De som liker å fiske kan velge blant flere gode elver i området rundt Christchurch hvor du kan prøve fiskelykken. Gå heller ikke glipp av sjansen til å svømme med delfiner i Akaroa. Alt dette finner du rett utenfor Christchurch bygrense! Sør-øya byr også på mange av New Zealands ølbryggerier som du kan besøke og være med på ølsmaking og guidede rundturer samt få et dypere innblikk i de ulike øltypene.  KILROY kan være behjelpelig med å organisere et utall spennende aktiviteter på reisen din! Ta kontakt med oss for mer informasjon.

Overnatting

Christchurch har massevis av hoteller og herberger i alle prisklasser og varianter. KILROY travels kan være behjelpelig med å skaffe rimelig og bra overnatting både i Christchurch og rundt på hele Sørøya. For supre tips og råd til reisen din ta kontakt med våre reiseeksperter på telefon 026 33 eller kom innom en av våre butikker .

Reise rundt

Christchurch har et velfungerende nettverk av bussruter både innad i byen og til andre destinasjoner på sør-øya. Det finnes videre et par ulike adventure-selskaper som tilbyr busspass med konseptet "hop-on-hop-off", hvilket er et økonomisk alternativ for de som ønsker friheten til å reise mye samtidig som man kan stoppe hvor man vil. Å ta beina fatt er et annet bra alternativ for å utforske byen, ettersom forholdene for fotgjengere er på topp!

Lyst å bli litt lengre…?

Om du planlegger et lengre opphold og har som mål å utforske hele New Zealand anbefaler vi å vurdere leie av egen campervan - en enkel og super reisemetode! Med campervan får du virkelig følelsen av frihet, og du kan oppleve landet helt etter eget tempo. Det finnes massevis av campingplasser rundt om på både Nord- og Sørøya, hvorav de fleste ligger til i vakre naturomgivelser.

Er du derimot ikke helt trygg på å kjøre selv kan du kjøpe busspass som er spesielt designet for backpackere med massevis av kule stopp på ruten, og du får mulighet til å stoppe og hoppe på igjen hvor du vil. Om bord på bussene får du egne guider som ikke tar en krone for å fortelle deg alt om sitt høyt elskede land, samt at de i tillegg mer enn gjerne hjelper til med å finne overnatting på din utvalgte destinasjon for natten. Bussene stopper på alle steder av interesse langs rutene, som f. eks vulkaner, isbreer, utsøkte strender, regnskoger, historiske Maori-områder - alt avhengig av hvilken rute du velger.

Landets jernbane er også omfattende og dekker både nord- og sør-øya. KILROY kan tilby flere ulike alternativer for billeie på Sørøya. Vi har konkurransedyktige priser og massevis med erfaring i å finne de beste tilbudene for nettopp deg! Husk også at vi tilbyr egne flybilletter med spesielle vilkår for student og ungdom.

Contact