Sett opp et budsjett

Man behøver ikke en stor formue for å reise jorden rundt
Inspirasjonsdag i Bergen: Jorden Rundt

Inspirasjonsdag i Bergen: Jorden Rundt

03. september 2014 Bergen
Drømmer du om å reise Jorden Rundt, eller er du ute etter inspirasjon i forbindelse med din neste reise? Da bør du ta turen innom butikken vår i Bergen onsdag 3. september.
Les mer
Inspirasjonsdag i Oslo: Jorden Rundt

Inspirasjonsdag i Oslo: Jorden Rundt

03. september 2014 Oslo
Drømmer du om å reise Jorden Rundt, eller er du ute etter inspirasjon i forbindelse med din neste reise? Da bør du ta turen innom butikken vår i Oslo onsdag 3. september.
Les mer
Inspirasjonsdag i Trondheim: Jorden Rundt

Inspirasjonsdag i Trondheim: Jorden Rundt

03. september 2014 Trondheim
Drømmer du om å reise Jorden Rundt, eller er du ute etter inspirasjon i forbindelse med din neste reise? Da bør du ta turen innom butikken vår i Trondheim onsdag 3. september.
Les mer
Et av de mest stilte spørsmålene når du planlegger en backpackerreise er: hva slags budsjett bør jeg ha? En generell huskeregel for å beregne budsjettet, er det dessverre ikke. Dette kommer helt an på din personlige situasjon, behov, reisetid, preferanser for komfort og så videre.

Noen ønsker å få mest mulig ut av turen sin, for eksempel fordi de kommer tilbake til en jobb fast og ønsker å nyte reisen mens den varer. Dermed har de kanskje også et høyere budsjett.  Andre synes det er veldig viktig å reise rundt så billig som mulig.

Husk uansett, du klarer nok ikke å sette opp et budsjett for alle kostnader du kommer å ha helt til den dagen du er hjemme igjen. Så sørg alltid for at noen hjemme er klar over din økonomiske situasjon. Ingen ønsker å forkorte reise sin på grunn av at pengene tar slutt.

Tips

Noen generelle har vi uansett når du planlegger ditt reisebudsjett: 

  • Skriv ned alle kostnader du vet om på forhånd.  Det gir deg et godt visuelt bilde av det samlede budsjettet du kommer til å trenge.
  • Skap balanse mellom kostnader og utgifter før avreise og under selve turen 
  • Ta med et kredittkort.  Dette vil spare deg mye elendighet og gir deg en sikkerhet om noe skulle skje. 
  • Sørg for at noen hjemme har mulighet til å hjelpe deg, viss noe skulle gå galt 
  • Sett av 10 % reservekapital som en sikkerhet for uforutsette utgifter 
  • Det er billigere å reise sammen med noen
  • Ha alltid med litt kontanter i lomma. Nok for en drosjetur eller over natten. Det er ofte gunstig å kunne betale småutgifter underveis kontant. Slik at du ikke lete etter en minibank 
  • Et budsjett er personlig og det er derfor vanskelig å gi presise råd.  Som nevnt, kan du vanligvis dele et budsjett opp i to deler: Før avreise og på reisen.
Contact