Se alle kategorier

Working Holiday i Australia

 • Working holiday i Australia
  Working holiday i Australia
 • Working Holiday i Australia - en opplevelse for livet
  Working Holiday i Australia - en opplevelse for livet
 • Jobb og reis på Working Holiday i Australia
  Jobb og reis på Working Holiday i Australia
 • Dra på Working Holiday i Australia og jobb på gård!
  Dra på Working Holiday i Australia og jobb på gård!

Er du mellom 18 og 31 år og på utkikk etter eventyr? Dra på Working Holiday i Australia! Dette vidunderlige landet er et paradis for backpackere og med et Working Holiday-visum kan du reise rundt og oppleve Australia samtidig som du tjener penger.

Muligheten for å jobbe og reise i et annet land i en lengre periode er en stor drøm for mange og et Working Holiday-visum er en perfekt mulighet til det. Visumet er gyldig i ett år. Det vil si at du må reise inn til Australia innen ett år etter at du mottok visumet. Når du ankommer Australia får du 12 måneders oppholdstillatelse. I løpet av dette året kan du reise så mye inn og ut av Australia som du vil, og du kan avslutte oppholdet tidligere om du ønsker det. Oppfyller du kravet om å ha jobbet minimum 3 måneder innenfor innhøsting (fruktgårder) får du mulighet til å forlenge oppholdet ditt med ytterligere 12 måneder dersom du ønsker det.

Du kan jobbe i inntil 6 måneder for samme arbeidsgiver. Mange velger å jobbe noen uker eller måneder, reise en periode, og deretter jobbe igjen på et nytt sted. Vi anbefaler å starte oppholdet med en av våre opplevelsesreiser, så får du sett deg litt rundt før du bestemmer deg for hvor du har lyst til å bo og jobbe.

Hvor mye koster et Working Holiday-visum?

Et Working Holiday-visum til Australia koster 365 AUD (ca. 2.050 NOK). Beløpet kan ikke refunderes etter at du har søkt. Du kan søke om å få visum på egenhånd her.

Hvordan jobber kan jeg forvente meg på Working Holiday i Australia?

Du kan jobbe med hva som helst på et Working Holiday-visum inkludert fulltidsstillinger, deltidsstillinger, casual, skift eller frivillig arbeid. Det er gode muligheter for jobb både innenfor turisme, restaurant og bar, jordbruk eller andre bransjer. Husk å ta med røntgenbilder og bevis på helsesjekk dersom du vil jobbe innenfor helsesektoren, på skoler eller i barnehager.

Sjekk ut videoen om du ønsker å vite mer om hvordan jobber du kan forvente deg:


Hvor kan jeg søke etter tilgjengelige jobber?

Du kan ta en titt på www.careerone.com.au for å søke etter aktuelle muligheter for personer med Working Holiday-visum til Australia. Informasjon om innhøsting, jordbruk og fruktplukking kan du finne på hjemmesidene til de australske myndighetene her: Harvest Trail website.

Hvor mye kan jeg forvente å tjene?

Det er vanskelig å si nøyaktig hva du kommer til å tjene, men australske lover har fastsatt en lønnsstruktur og vilkår ved ulike typer arbeid. Du finner eksempler på forskjellige lønnsnivåer på tvers av flere ulike bransjer her: Fair Work Ombudsman. Husk at du også skal betale skatt av alt du tjener. Du blir også nødt til å opprette en australsk bankkonto og skaffe deg et skattenummer. KILROY og våre partnere hjelper deg med dette ved kjøp av en av våre startpakker.

Kan jeg reise ut og inn av Australia med et Working Holiday-visum?

Ja, du kan reise inn og ut av Australia så mye du vil så lenge visumet ditt fortsatt er gyldig.

Kan jeg bli lenger enn tolv måneder?

Når du ankommer Australia får du 12 måneders oppholdstillatelse. Oppfyller du kravet om å ha jobbet minimum 3 måneder innenfor innhøsting (fruktgårder) får du mulighet til å forlenge oppholdet ditt med ytterligere 12 måneder dersom du ønsker det. Du kan søke om forlengelsen mens du er i Australia og før det nåværende visumet ditt utløper.

I denne filmen får du mer informasjon om mulighetene til å forlenge Working Holiday-visumet ditt:


Hvor mye penger må jeg ha med meg?

Når du søker om Working Holiday-visum til Australia må du kunne bekrefte at du har nok økonomiske midler til å kunne forsørge deg under den første delen av oppholdet. Dette beløpet varierer noe, så spør en av våre reisespesialister. Det kreves også at du enten har en returbillett hjem fra Australia, videre til et annet sted eller nok midler til å kunne kjøpe deg en billett hjem etter endt opphold.

Hvordan planlegger jeg en Working Holiday på best mulig måte?

KILROY tilbyr startpakker som kan gjøre hele prosessen rundt det å reise på Working Holiday langt enklere.

Startpakkene våre inneholder følgende:

 • Transfer fra flyplassen ved ankomst i Sydney
 • Overnatting på Wake Up Hostel i Sydney de første dagene
 • Hjelp til å komme i gang fra Wake Ups ansatte
 • Informasjonsmøte i Sydney
 • Happy Hour voucher
 • 4 timers internett tilgang
 • Lokalt SIM-kort, med australsk nummer
 • Gratis guidet strandtur fra Coogee til Bondi
 • Gratis guidet byvandring
 • 3 måneders medlemskap av TAW (Travellers At Work)
 • Tilgang til å søke på alle tilgjengelige jobber på www.taw.com.au
 • Oppsett av online CV til arbeidsgivere
 • E-post oppdateringer om nye ledige jobber

Kan jeg studere på et Working Holiday-visum?

Du kan studere i opptil 4 måneder på et Working Holiday-visum. Visumet er verken ment eller egnet for de som ønsker å studere fulltid i Australia. Hvis det er studier i Australia du drømmer kan du ta en titt på utdannelsesdelen av tilbudet til KILROY eller kontakte en av våre studieveiledere.

 

Vil du har mer informasjon om Working Holiday i Australia?
Kontakt oss
Contact