Se alle kategorier

Working Holiday i Australia

 • Working holiday i Australia
  Working holiday i Australia
 • Working Holiday i Australia - en opplevelse for livet
  Working Holiday i Australia - en opplevelse for livet
 • Jobb og reis på Working Holiday i Australia
  Jobb og reis på Working Holiday i Australia
 • Dra på Working Holiday i Australia og jobb på gård!
  Dra på Working Holiday i Australia og jobb på gård!

Er du mellom 18 og 31 år og på utkikk etter eventyr? Dra på Working Holiday i Australia! Dette vidunderlige landet er et paradis for backpackere og med et Working Holiday-visum kan du reise rundt og oppleve Australia samtidig som du tjener penger.

Å jobbe og reise i et annet land i en lengre periode er en stor drøm for mange og med et Working Holiday-visum i lomma får du muligheten til å gjøre akkurat det. Visumet gir deg 12 måneders oppholdstillatelse i Australia og lar deg jobbe i inntil 6 måneder for samme arbeidsgiver. Mange velger likevel å dele det opp enda mer. De jobber for eksempel noen uker eller måneder på et sted, før de reiser i en periode og så begynner de å jobbe igjen på et nytt sted.

Vi anbefaler at du starter din Working Holiday i Australia med en av våre startpakker. Da vil du få en myk start på oppholdet med henting på flyplassen, overnatting og hjelp med det nødvendige papirarbeidet.

Hvor mye koster et Working Holiday-visum?

Et Working Holiday-visum til Australia koster 440 AUD (ca. 2 800 NOK). Merk at beløpet ikke kan refunderes etter at du har søkt. Visumet er gyldig i ett år. Det vil si at du må reise inn til Australia innen ett år etter at du har mottatt visumet.
Du kan enkelt søke om visum selv. Det gjør du her.

Hva slags type jobber kan jeg forvente å få på Working Holiday i Australia?

Med et Working Holiday-visum kan du jobbe med hva som helst inkludert fulltidsstillinger, deltidsstillinger, casual, skift og frivillig arbeid. Det er spesielt gode muligheter for å få jobb innen turisme, jordbruk og restaurant- & barbransjen. Husk å ta med røntgenbilder og bevis på helsesjekk dersom du vil jobbe innen helsesektoren, på skoler eller i barnehager.

Sjekk ut videoen under for å finne ut mer om hvilke jobber du kan forvente deg i Australia:


Hvor kan jeg søke etter ledige jobber i Australia?

Du kan ta en titt på www.careerone.com.au der du kan søke etter aktuelle jobber for personer med Working Holiday-visum. Informasjon om innhøsting, jordbruk og fruktplukking kan du finne her: Harvest Trail website.

Hvor mye kan jeg forvente å tjene?

Det er vanskelig å si nøyaktig hvor mye du kommer til å tjene, men i Australia har man fastsatt lover som regulerer lønnsstruktur og vilkår ved ulike typer arbeid. Du finner eksempler på forskjellige lønnsnivåer på tvers av ulike bransjer her: Fair Work Ombudsman. Husk at du også skal betale skatt av alt du tjener. Du blir også nødt til å opprette en australsk bankkonto og skaffe deg et skattenummer. Bestiller du en av våre startpakker får du hjelp til dette og annet nødvendig papirarbeid.

Kan jeg reise ut og inn av Australia med et Working Holiday-visum?

Ja, du kan reise inn og ut av Australia så mye du vil så lenge visumet ditt fortsatt er gyldig.

Working Holiday i Australia - Innhøsting

Kan jeg bli lenger enn 12 måneder?

Når du ankommer Australia får du 12 måneders oppholdstillatelse. Oppfyller du kravet om å ha jobbet minimum 3 måneder innenfor innhøsting (fruktgårder) får du mulighet til å forlenge oppholdet ditt med ytterligere 12 måneder. Du kan søke om forlengelsen mens du er i Australia så lenge du gjør det før det nåværende visumet ditt har utløpt.

Hvor mye penger må jeg ha spart opp på forhånd?

Når du søker om Working Holiday-visum til Australia må du kunne bekrefte at du har nok økonomiske midler til å kunne forsørge deg selv under den første delen av oppholdet. Størrelsen på dette beløpet varierer, så hør med en av våre reisespesialister for oppdatert informasjon. Det kreves videre at du enten har en returbillett hjem fra Australia, billett videre til et annet land eller at du har nok midler til å kunne kjøpe en billett hjem etter endt opphold.

Hvordan planlegger jeg en Working Holiday på best mulig måte?

Ønsker du en trygg og enkel start på din Working Holiday anbefaler vi deg å bestille en Working Holiday-startpakke. Da får du hjelp til å opprette australsk bankkonto, ordne skattekort og fikse det nødvendige papirarbeidet som må på plass før du kan begynne å jobbe. Pakkene inkluderer også henting på flyplassen og overnatting de første dagene.

Vi tilbyr startpakker i følgende byer i Australia:

Kan jeg studere på et Working Holiday-visum?

Du kan studere i opptil 4 måneder på et Working Holiday-visum, men visumet er verken ment for eller egnet for de som ønsker å studere fulltid i Australia. Drømmer du om å studere i Australia, kan lese mer om det her.

 

Har du lyst til å dra på Working Holiday i Australia?
Kontakt oss!
Contact