Se alle kategorier

Working Holiday i Australia

 • Working holiday i Australia
  Working holiday i Australia
 • Working Holiday i Australia - en opplevelse for livet
  Working Holiday i Australia - en opplevelse for livet
 • Jobb og reis på Working Holiday i Australia
  Jobb og reis på Working Holiday i Australia
 • Dra på Working Holiday i Australia og jobb på gård!
  Dra på Working Holiday i Australia og jobb på gård!

Er du mellom 18 og 31 år og på utkikk etter eventyr? Dra på Working Holiday i Australia! Dette vidunderlige landet er et paradis for backpackere og med et Working Holiday-visum kan du reise rundt og oppleve Australia samtidig som du tjener penger.

Å jobbe og reise i et annet land i en lengre periode er en stor drøm for mange og med et Working Holiday-visum i lomma får du muligheten til å gjøre akkurat det. Visumet gir deg 12 måneders oppholdstillatelse i Australia og lar deg jobbe i inntil 6 måneder for samme arbeidsgiver. Mange velger likevel å dele det opp enda mer. De jobber for eksempel noen uker eller måneder på et sted, før de reiser i en periode og så begynner de å jobbe igjen på et nytt sted.

Vi anbefaler at du starter din Working Holiday i Australia med en av våre startpakker. Da vil du få en myk start på oppholdet med henting på flyplassen, overnatting og hjelp med det nødvendige papirarbeidet.

Hva må jeg vite om Working Holiday-visum?

Hvis du ønsker å søke om Working Holiday-visum, er det viktig at du befinner deg utenfor Australia når du søker og får innvilget søknaden. Du kan derimot ikke søke om et Working Holiday-visum til Australia dersom du allerede har hatt et tidligere. 

For å få innvilget et Working Holiday-visum må du være mellom 18 og 30 år* og du kan ikke ha med deg barn til Australia. Visumet er gyldig i ett år. Det vil si at du må reise inn til Australia innen ett år etter at du har mottatt visumet. Du kan derimot reise inn og ut av Australia så mange ganger du vil så lenge ditt visum er gyldig. 

*I løpet av 2017 kan aldersgrensen på 30 år bli utvidet til 35. Vi vil dele informasjon om dette så fort det blir klart. 

Hva koster et Working Holiday-visum til Australia?

Et Working Holiday-visum til Australia koster 440 AUD (ca. NOK 2.900). Merk at beløpet ikke kan refunderes etter at du har søkt. 

Hva slags type jobber kan jeg forvente å få på Working Holiday i Australia?

Med et Working Holiday-visum kan du jobbe med hva som helst inkludert fulltidsstillinger, deltidsstillinger, casual, skift og frivillig arbeid. Det er spesielt gode muligheter for å få jobb innen turisme, jordbruk og restaurant- & barbransjen. Husk å ta med røntgenbilder og bevis på helsesjekk dersom du vil jobbe innen helsesektoren, på skoler eller i barnehager.

Sjekk ut videoen under for å finne ut mer om hvilke jobber du kan forvente deg i Australia:


Hvor kan jeg søke etter ledige jobber i Australia?

Gjennom våre Working Holiday-pakker får du tilgang til jobbsøker-portaler online, som du kan benytte deg av. I tillegg vil du få rådgivning og tips om hvor det kan finnes ledige jobber. 

Hvor mye kan jeg forvente å tjene?

Det er vanskelig å si nøyaktig hvor mye du kommer til å tjene, men i Australia har man fastsatt lover som regulerer lønnsstruktur og vilkår ved ulike typer arbeid. Du finner eksempler på forskjellige lønnsnivåer på tvers av ulike bransjer her: Fair Work Ombudsman.

Husk at du også skal betale skatt av alt du tjener. Som Working Holiday arbeider skal du betale 15% skatt på lønn opptil AUD 37.000. Vær dog oppmerksom på at dersom arbeidsgiver ikke er registert til å ansette Working Holiday arbeidere, er skatteprosenten på 32,5%.

Du blir også nødt til å opprette en australsk bankkonto og skaffe deg et skattenummer. Bestiller du en av våre startpakker får du hjelp til dette og annet nødvendig papirarbeid.

Working Holiday i Australia - Innhøsting

Kan jeg bli lenger enn 12 måneder?

Når du ankommer Australia får du 12 måneders oppholdstillatelse. Oppfyller du kravet om å ha jobbet minimum 3 måneder innenfor innhøsting (fruktgårder) får du mulighet til å forlenge oppholdet ditt med ytterligere 12 måneder. Du kan søke om forlengelsen mens du er i Australia så lenge du gjør det før det nåværende visumet ditt har utløpt.

Hvor mye penger må jeg ha spart opp på forhånd?

Når du søker om Working Holiday-visum til Australia må du kunne bekrefte at du har nok økonomiske midler til å kunne forsørge deg selv under den første delen av oppholdet. Størrelsen på dette beløpet varierer, så hør med en av våre reisespesialister for oppdatert informasjon. Det kreves videre at du enten har en returbillett hjem fra Australia, billett videre til et annet land eller at du har nok midler til å kunne kjøpe en billett hjem etter endt opphold.

Kan jeg studere på et Working Holiday-visum?

Du kan studere i opptil 4 måneder på et Working Holiday-visum, men visumet er verken ment for eller egnet for de som ønsker å studere fulltid i Australia. Drømmer du om å studere i Australia, kan lese mer om det her.

Hvordan planlegger jeg en Working Holiday på best mulig måte?

Ønsker du en trygg og enkel start på din Working Holiday anbefaler vi deg å bestille en Working Holiday-ankomstpakke. Da får du hjelp til å opprette australsk bankkonto, ordne skattekort og fikse det nødvendige papirarbeidet som må på plass før du kan begynne å jobbe. Pakkene inkluderer også henting på flyplassen og overnatting de første dagene.

Vi tilbyr ankomstpakker i følgende byer i Australia:

Våre beste tips til å skaffe seg jobb i Australia

Du har fått visumet, nå trenger du bare en jobb! Her er våre beste tips til å skaffe seg en jobb i Australia: 

 • Tenk på hvilke ferdigheter og kvalifikasjoner du har. Alle har lyst til å være den kule bartenderen på det hippeste utestedet, men kanskje du vil være bedre til noe annet?
 • Og hvis du har erfaring som bartender, husk at i Australia trenger du et 'RSA certificate' for å arbeide i barer. Vårt team i Australia kan hjelpe deg med det.
 • Skaff deg så mye arbeidserfaring som mulig før du reiser og finpuss din CV. Jo mer du forarbeid du gjør, jo hurtigere går det å finne seg jobb. 
 • Gi et godt inntrykk på jobbintervjuer. Møt til tide, gjør research og vær forberedt.
 • Prøv noe nytt! Det finnes så mange forskjellige yrker og muligheter dersom du er villig til å gi det en sjanse. Hva med å jobbe som en vannsklie-tester? 
 • Planlegg tiden din. Tenk på hvor mye tid du ønsker å bruke på arbeid og hvor mye fritid du vil ha. Dette er ditt eventyr Down Under - utnytt det!
 • Sett til side litt penger før du reiser. Det er ikke morsomt å ankomme Australia og føle seg stresset over å måtte finne en jobb allerede første dag!

 

Har du lyst til å dra på Working Holiday i Australia?
Kontakt oss!
Contact