Burkina Faso

Opplev den fantastiske naturen Burkina Faso kan by på
 

Reiser til Burkina Faso - midt i Vestafrikas hjerte

Burkina betyr fri, verdig, ærlig. Faso kan oversettes til "forfedrenes land". Burkina Faso er en republikk som ligger i Vestafrika, omgitt av Mali og Niger i nord, Benin i øst samt Togo, Ghana og Elfenbenskysten i sør. En reise til Burkina Faso kan by på mange interessante opplevelser med natur, kultur og vennlige mennesker. Hos KILROY finner du billige reiser til Burkina Faso!

Området ble kolonisert av Frankrike, som i 1890 årene seiret over mossi-folket som utgjør størstedelen av befolkningen i Burkina Faso. Frem til 1960 da landet fikk sin selvstendighet, har det vært fransk protektorat. Befolkningen er særdeles sammensatt - det finnes over 50 forskjellige etniske grupper som for det meste snakker sitt eget språk. Det offisielle språket er fransk. Burkina Faso blir ofte rammet av tørke. Mye på grunn av dette er den forventede levealderen bare på 47 år for menn og 49 år for kvinner. Det er samtidig ett av verdens fattigste land, men de lokale har rykte på seg for å være både vennlige og imøtekommende med en positiv "don't worry - be happy" innstilling til livet. Alt blir bra til sist tross alt.

Ørken, skog og fascinerende klipper

Burkina Faso har et tropisk klima med to årstider, tørke og regntid. I regntiden (juni-september) faller det mellom 600 og 900 millimeter regn. Resten av året er det varmt og tørt. Den varmeste tiden på året er fra mars til juni hvor temperaturen kommer godt over 40 grader. Landskapet varierer en hel del. I det nordlige Burkina Faso kan du finne ørkener, mens det i sør er elver og i den sørvestlige delen finner man grønne landskaper med skog og fantastiske klippeformasjoner. Her er det gode muligheter for både fotturer og turer med terrengsykler.

Rik filmkultur

Hovedstaden er utstyrt med det rytmiske navnet Ouagadougou, som kan føles som litt av en utfordring for norske tunger. Her finner du både gode restauranter, hoteller og nattklubber. Burkina Faso er dessuten berømt for å ha en særdeles rik filmkultur. Ouagadougou har hvert andre år siden 1969 fungert som vert for den prestisjefylte panafrikanske filmfestivalen FESPACO som avholdes i slutten av februar. I 1974 ble det opprettet et nasjonalt filmsenter og fra 1977 til 86 huset byen også filmskolen INAFEC. Siden 'The Paria Blood' i 1971 har landet produsert rundt 60 spillefilmer.

Mat

Fattigdom er årsaken til at Burkina Faso ikke kan by på noe særlig avansert kjøkken. Fisk og kylling tilberedes på forskjellige måter, og maten er som regel ikke tilsatt annet enn de mest nødvendige ingrediensene. Til gjengjeld kan man alltid få slukket tørsten ved boder på markeder og i veikanten hvor kvinner selger Bissap-saft av tørkede hibiscusblomster  

Kontakt