Sri Lanka

Reiser til Sri Lanka med KILROY
 

Reiser til Sri Lanka - En fantastisk opplevelse!

Sri Lanka er et utsøkt øyrike beliggende i det sørlige Asia. Landets smaragdgrønne tropiske skoger, fantastiske strender, spennende kultur og rike historie har i en årrekke tiltrukket seg turister fra hele verden. Hos KILROY finner du billige reiser til Sri Lanka!

Sri Lanka har vært et sentrum for buddhisme siden antikken, noe man tydelig kan se på landets unike arkitektur. På tross av den vakre arkitekturen, er det likevel noe annet som kommer til å fange oppmerksomheten din når du kommer fram. Synet av de vakre, fargerike tegnene og krusedullene, som utgjør det singalesiske alfabetet, og som tydelig preger bybildet. Snakk om nydelig skriftspråk! 

Opplevelser på Sri Lanka

Reiser til Sri Lanka - Opplevelser på Sri Lanka - KILROY

Sri Lanka kan by på et bredt utvalg av spennende opplevelser. Her kan du oppleve ville elefanter, besøke vakre templer, dra på fjelltur, lære deg å surfe og delta på frivillig arbeid. Etter en lang dag med aktiviteter kan du ta turen innom et av Sri Lankas mange luksuriøse velværesentre for litt avslapning. 

Sri Lanka har et variert landskap og for å få et ordentlig helhetsinntrykk av landet bør du besøke alle de forskjellige landskapstypene: Oppleve både kritthvite strender, frodige skoger og grønne fjell dekket med teplantasjer. Inne blant det nydelige landskapet finner du imponerende buddhistiske monumenter, koselige landsbyer og et rikt dyreliv. Det er heldigvis relativt enkelt å reise rundt på Sri Lanka, takket være det velutbygde jernbanenettverk som knytter de fleste byene sammen.

Naturattraksjoner på Sri Lanka

Attraksjoner på Sri Lanka - Reiser til Sri Lanka - KILROY

På Sri Lanka finner du den høyeste konsentrasjonen av ville elefanter i Asia, og besøker du Yala Nasjonalpark er du nesten garantert å se en elefantflokk. Her kan du dessuten få øye på andre ville dyr som leoparder, dådyr og påfugler. Etter en safari i Yala Nasjonalpark, kan du ta turen gjennom det kuperte innlandet med sine grønne teplantasjer, eller - om du søker litt mer action - test ut surfing i Arugam Bay. Sett av god tid, for surfingen er fantastisk og man blir lett forhekset av de behagelige stemningen som råder i denne koselige strandlandsbyen.

Et annet sted du bør besøke som nærmest er et must på reisen, er landsbyen Ella, som kan by på grønne teplantasjer, vakre templer og eksotiske fossefall. "Horton`s Plain" og "World`s End" er også perfekte steder å besøke for de som vil oppleve vakre naturlandskap.

Utforsk Sri Lankas antikke byer

Reiser til Sri Lanka - KILROY

De antikke byene Anuradhapura og Polonnaruwa er med sine flotte stupaer og imponerende buddhistiske kunstverk vel verdt et besøk. Sørg for å ha plass på minnebrikken for du kommer garantert til å ta hundrevis av bilder! Når du er på Sri Lanka bør også ta turen innom handelsbyen Galle, som med sin nederlandske kolonistil har gjort seg fortjent til en plass på UNESCOs verdensarvliste. Byen er også kjent for sitt livlige kunstnermiljø, med tilhørende kunstbutikker og koselige små kafeer. 

Festivaler på Sri Lanka

Reiser du til Sri Lanka når det er festivaltid får du en enda mer ut av oppholdet, spesielt dersom du er her under Sinhala & Tamil Nyttårsfestivalen 14. april! Da er stemningen på topp og gatene fylles med dansende, festglade mennesker. Festivalen Esala Peraha er også morsom å oppleve, med sine imponerende lokale kostymer, utsmykkede elefanter og kulturelle danser. Festivalen går av stabelen hvert år i juli eller august i byen Kandy, og hovedattraksjonen er en lyssatt elefant som stolt bærer en viktig buddhistisk relikvie, nemlig Buddhas tann.

Klima på Sri Lanka

Klima på Sri Lanka - Reis til Sri Lanka med KILROY

På Sri Lanka kan du nyte et tropisk og varmt klima året rundt, med gjennomsnittstemperaturer på 28-31 grader. Regnsesongene varer fra april til juni og fra oktober til november. Den beste tiden på året å besøke Sri Lanka er mellom november og april.

KILROYs reisetips for Sri Lanka

Det har tidligere pågått konflikter mellom Sri Lankas militære og Tamil Tigers, men dette har nå roet seg. Vi anbefaler likevel at man utviser en viss forsiktighet. Sjekk for sikkerhets skyld oppdatert reiseinfo fra regjeringen før du reiser til Sri Lanka.

 

Kontakt