Island

Vulkan, Island
 

Reiser til Island - Enestående naturopplevelser

Island er et fantastisk reisemål for de som liker enestående naturopplevelser! Besøk steder som Gullfoss, Geysir, isbrelagunen Jökulsárlón og Myvatn. Opplev nordlys, se de geotermiske kildene ved den Blå lagunen, prøv snøscooter, brevandring eller isklatring. Hos KILROY finner du billige reiser til Island!

Reykjavik er hovedstaden på Island og her bor det i underkant 200.000 mennesker, ca. 60% av den totale befolkningen på 320.000. Reykjavik er en fascinerende by med et rikt kulturliv og stor sans for mote som er en sentral del av sjarmen til byen. Det finnes myriader av koselige kafeer og restauranter i sentrum og handlegatene, Laugavegurinn og Skólavörðustígur er noe du må se når du reiser til Island.

Populære severdigheter på Island

Island er et land med store kontraster. Landet har varme kilder og isbreer, store områder med lava, vakre fjell, svarte strender, fantastiske fosser, og spektakulære geysirer. Og ikke er det langt unna heller, så bestill din reise til Island nå, og du har et eventyr i vente!

Jökulsárlón - En enorm naturopplevelse

Jökulsárlón ligger ved sørenden av isbreen Vatnajökull. Det er den største av alle brevannene på Island, og denne innsjøen er magisk! Du kan se isfjell som flyter rundt på vannet i et fantastisk fargespekter og du vil aldri gå lei. Jökulsárlón er bare et steinkast unna havet, og det er definitivt verdt å utforske. Området er meget spektakulært, med kontrastene av store isblokker som hviler på den svarte sanden og i det mørkeblå vannet. Så ikke glem å besøke Jökulsárlón når du reiser til Island, det vil ta pusten fra deg!

Gullfoss og Geysir

Sammen med Þingvellir nasjonalpark, danner Gullfoss og Geysir den mest populære dagsturen på Island, The Golden Circle. Den rå kraften fra et av Europas vakreste fossefall, Gullfoss, er virkelig et syn. Når en står på kanten av fossen og vinden slår mot ansiktet kan en ikke unngå å bli fascinert. Fossen dannes av elva Hvítá og har en høyde på 32 meter, fordelt på to fall. På en solfylt dag er fossen fylt med dusinvis av regnbuer. Ikke så langt unna kan du se det magiske geysir-området. For de som aldri har sett en geysir er synet overveldende. Den varme kilden Geysir hevdes å være den største i verden, og når på sine beste utbrudd en høyde på hele 80 meter. I området rundt Geysir finner du også flere andre varme kilder, som f. eks. Strokkur, som har utbrudd med få minutters mellomrom, og skyter et tårn av vann og damp 30 meter opp i luften.

Islands største attraksjon: Den Blå Lagune

I det som kan minne om et månelandskap finner du det termiske spaet Den blå lagune. Et besøk hit kan du ikke gå glipp av og er en viktig del av en reise til Island. Mens du slapper av i det varme geotermiske sjøvannet kan du lene deg tilbake og nyte ren og frisk islandsk luft. Temperaturen er 37-39 ° C og lagunen inneholder seks millioner liter geotermisk sjøvann, som fornyes ca. hver 40. time.

Hekla

Hekla er en av de mest aktive vulkanene i verden, og sist gang den hadde utbrudd var i 2000. Vulkanen har vært aktiv i århundrer og gamle historier forteller om troen på at sjelene til de fordømte reiste gjennom Hekla sitt krater på vei til helvete. Fjellet er ca. 1491 meter høyt med en fjellrygg som er hele 40 km lang.

Aktiviteter på Island

Island tilbyr gode muligheter for rafting, isklatring og brevandring. Du kan rafte i noen av Islands elver som f. eks. Hvítá. Raftingen går fra nivå 2-4, godt egnet for både nybegynnere og erfarne raftere. Hvis du ønsker en unik opplevelse bør du prøve deg på isklatring som kan praktiseres hele året på Island. Brevandring er en fin måte å utforske en spennende verden av is, med forskjellige formasjoner og dype sprekker.

Islands natteliv

Reykjavik er kjent for sitt ville og levende uteliv. Du kan finne en fancy nattklubb, en kul og moderne bar, en varm danseklubb eller en god, gammeldags, tradisjonsrik pub. Reykjavik har noe for enhver.

Reise rundt på Island

Det finnes ikke tog på Island så hvis du ønsker å reise rundt i landet er busser eller leiebil den beste muligheten. Det er mange muligheter når det gjelder leiebil på Island, ta gjerne kontakt med oss for mer informasjon.

Overnatting på Island

Hotell og hostell på Island holder generelt høy standard. Prisen på både hotell og hostell har falt med opptil 40 %, så du kan få en god pris for fine overnattingsmuligheter. Vi hjelper deg med å finne de billigste og beste mulighetene for deg.

Stopover på Island

Flyr du med Icelandair til eller fra Nord-Amerika har du en perfekt mulighet til å legge inn noen dagers stopp på Island. Vi har satt sammen noen spennende aktivitetspakker for deg med stopovers på 3-4 dager.

Er dere mange som skal reise på tur sammen?

Er dere en gruppe på 9 personer eller flere som skal reise på tur til Island sammen? Da kan dere ta kontakt med vår gruppeavdeling som kan hjelpe dere med grupperabatter og bestilling av alt fra flybilletter til opplevelser og overnatting.

Kontakt