Italia

Toscana: Italia på sitt vakreste!
 

Reiser til Italia - La vita è bella!

Italia har vært en feriefavoritt blandt nordmenn i årevis. Kanskje ikke så rart når man vet at landet kan tilby en fascinerende miks av kultur, natur, mat, shopping og folklore. I dette landet er det lidenskap som gjelder! Hos oss finner du billige reiser til Italia!

Pasta, pizza og fotball er kanskje det man først tenker på idèt man hører ordet Italia - men landet er så mye, mye mer! Først og fremst har Italia en overflod av kulturelle severdigheter og steder man kan besøke. Italias hovedstad Roma, byr på fantastiske spor etter blant annet historiske Colosseum, Forum Romanum og Vatikanet - for å nevne noen. Lengere sør i landet finner du byen Pompeii og dens fremdeles aktive vulkan Vesuvius. Etter at byen ble dekt av aske etter Vesuvius' utbrudd i august i år 79 har tiden stått stille her i Pompeii. Benytt deg av sjansen til å leve slik de gjorde i antikkens dager! Det er vanskelig å motstå italienske fristelser som Firenze, Siena og Pisa. Her venter uendelig med kulturelle skatter på deg - så sett i gang!

La Dolce Vita

Det er nok ingen tilfeldighet at den vakre og berømte filmen "La Dolce Vita" (the Beautiful Life) ble filmet her i Italia. Allerede under romertiden bugnet det over av velsmakende mat og vin - noe dagens italienere fremdeles har en stor interesse av. Dette er landet som garantert tilfredsstiller alle dine sanser!

De Italienske byene

Italia har flere utmerkede alternativer for storbyferier, hvorav Romaer en evigvarende hovedklassiker med alle sine historiske monumenter spredt over byen. Er du på jakt etter noe annerledes - hva med Milano? Denne byen er Italias økonomiske sentrum i tillegg til base for den verdenskjente moteindustrien. Andre klassikere er Firenze og Bologna, eller den absolutte favoritten for romantiske ferier - Venezia.

De store øyene i Italia

Sicilia er i øyeblikket en av Italias mest spennende destinasjoner. Rundt på øya finner du fantastiske strender samt at byene, f.eks Palermo, tilbyr alt du måtte ønske deg av kultur, shopping, mat, vin og opplevelser. Helt ærlig, hvor kult hadde det ikke være å se en ekte Mafioso? Sardinia er populært for dykking, omgitt av krystallklar sjø fylt med historiske skibbrudd. Sardinia er også kjent for sin nydelige natur med lange, hvite sandstrender og stupbratte klippesteiner som brer seg hundrevis av meter helt ned til havet. Dette gjør det også til et perfekt sted for kiting.

Gjør ferien til en kjøretur - eller fottur!

Italia har massevis av steder og regioner perfekt for å oppleves både med bil og til fots. Nord for Roma finner vi regionen Toscana med herlige Firenze i sentrum - en garantert suksess med et landskap som hentet rett ut av klassiske renessanseportretter. Distansen mellom byer og bygder er kort, og naturen rundt florerer av flotte steder for fotturer. Nettverket av turløyper er stort i tillegg til at de er lenket bra sammen. Et område best for bilturer er den enestående Amalfikysten. Kystlinjen strekker seg fra Sorrento til Salero og er kjent for sin vakre natur og sjarmerende små landsbyer som bokstavelig talt vokser nedover fjellsidene og nesten dupper i vannkanten. For de ultimate fotturene er Alpene en soleklar destinasjon!

Et avreisested for videre eventyr i Europa

Dersom du har planer om en stor rundreise i Europa bør du huske på at Italia er det perfekte startsted for videre opplevelser og ekskursjoner! Fra Bari og Brindisi går det massevis av ferger til Hellas så vel som Kroatia på andre siden av Adriaterhavet. Italia kan være det ideelle startsted for din reise rundt Adriaterhavet!

Er dere mange som skal reise på tur sammen?

Er dere en gruppe på 9 personer eller flere som skal reise på tur til Italia sammen? Da kan dere ta kontakt med vår gruppeavdeling som kan hjelpe dere med grupperabatter og bestilling av alt fra flybilletter til opplevelser og overnatting.

Kontakt