Milano

Santa Maria katedralen i Milano
 

Reiser til Milano - en lekestue for shopaholics

Ta turen til Milano, Italias nest største by. Milano er kjent som en av verdens absolutte sentrum for mote og design. Vær forberedt på la deg forføre av endeløs shopping, lekre måltider på de beste restauranter og den store Duomo de Milano, så vel som Leonardo Da Vincis berømte maleri The Last Supper. Hos KILROY finner du billige reiser til Milano!

Shopping og mote i Milano

Milano er uten tvil verdens fremste motedestinasjon, og selv med det i bakhodet vil du uten tvil likevel bli bergtatt av nivået som moten ligger på her - absolutt ALLE ser helt fantastisk og hundre prosent trendy ut! Milano er Italias økonomiske sentrum, og rene mekka for shopaholics med sitt endeløse utvalg av fasjonable designerbutikker. Via Monte Napoleone og Via Della Spiga, samt gatene omkring, er kjent for klassiske vannhull, noe som du vil finne interessant uavhengig om du er opptatt av mote og design eller ikke. Populære designere som Prada, Gucci, Versace og Dolce & Gabbana er selvsagt alle å finne i dette området, bare for å nevne noen, og timene flyr raskt av gårde mens du rusler langs ovennevnte berømte gater. Cavalli e Nastri er et annet must, her kan du finne både veletablerte designere så vel som nye motetalenter. For de med lavere budsjett anbefaler vi Dmagazine - her selges nemlig forrige sesongs designerklær til redusert pris!    

Kunst og kultur

I Milano finner vi en av kunstverdenens store klassikere, Leonardo da Vincis "Det siste måltidet". Dette er et absolutt must, og underverket finner du i Santa Maria delle Grazie. En visitt hit er verdt turen selv uten å se maleriet, bare følelsen du får når du sakte beveger deg gjennom ekstremt streng sikkerhetskontroll til den fuktighetskontrollerte inngangen som leder videre inn til bildet av Jesus' siste måltid er temmelig kul! Om du interesserer deg for kunst og kultur kan vi også anbefale Pinacoteca de Brera, et av Italias viktigste museer med verk fra Raffaello, Caravaggio og Mantegna, samt Teatro alla Scala.   

Flere viktige attraksjoner i Milano

Fotballfans bør ta turen til San Siro stadium. Her kan du blir inspirert av lidenskapelige italienske fotballag som gir alt for en målsjanse, så vel som overivrige supportere på tribunen. Italienerne er viden kjent for sin elsk til fotballen! Tilbring en koselig formiddag ved å rusle rundt et par timer i kanaldistriktet i Navigli, en deilig og avslappet kontrast til de ekstreme shopping- og kulturopplevelsene du kanskje har opplevd tidligere på turen. Den fantastiske katedralen Duomo er et annet must på listen over Milanos severdigheter, bestående av imponerende gotiske utskjæringer.   

Milanos uteliv og kulinariske opplevelser 

Et besøk til Milano garanterer deg førsteklasses uteliv med noe for enhver smak - alt fra fancy nattklubber og tradisjonelle, små tavernaer. Corso Cosmo har en rekke nattklubber hvor du kan danse ut i de små timer, og i Brera og Navigli finnes det massevis av koselige barer. Er du klar for litt "crazy party" så anbefaler vi la Banque (Via Porrone 6) og Magazzini Genirali (Via Pietrasanta 14). Et litt mer avslappet alternativ med live musikk er le Trottoar (Corso Garibaldi 1). 

Mat er noe du ikke kan klare deg uten under en visitt til Milano, og en god nyhet til deg - vi garanterer at du finner noe du liker! Milano bugner over av lekre spisesteder. Av lokale spesialiteter anbefaler vi rettene 'risotto alla milanese' og 'fritto misto alla milanese'. To fantastiske, koselige og genuine steder er Trattoria da Pino (Via Cerva 14) og al Matarel Signora Elide (Via Mantegazza 2). En reise til Italia er imidlertid ikke komplett uten å ha spist ekte, tradisjonell pizza - og noen av de beste pizzaer får du hos Fabbrica Pizzeria con Cucina (Via Pasubio 2).   

Reisetips for Milano

Som så mange andre søreuropeiske land stenger de fleste butikkene over lunsjtid mellom kl 13-15, så det er en god idé å ha dette i bakhodet når du planlegger dagens aktiviteter. Lokale trikker fungerer perfekt som transportmiddel, og en bra sightseeingrute får du med linje 1 - slik får du se mye av Milano fra trikkesetet.   

For daglige happenings, lokale kart osv. kan du ta turen innom turistkontoret som ligger i Via Marconi Guglielmo 2.

Er dere mange som skal reise på tur sammen?

Er dere en gruppe på 9 personer eller flere som skal reise på tur til Milano sammen? Da kan dere ta kontakt med vår gruppeavdeling som kan hjelpe dere med grupperabatter og bestilling av alt fra flybilletter til opplevelser og overnatting.

Kontakt