Venezia

De verdenskjente kanalene i Venezia
 

Reiser til Venezia - romantikkens by!

Venezia i Nord-Italia er rettmessig kjent over hele verden, og er absolutt så spesielt og romantisk som du forestiller deg på forhånd. Byen er perfekt både for en romantisk miniferie og som en del av en lengre rundreise i Italia eller Europa. Hos KILROY finner du billige reiser til Venezia!

Båter og gondoler finnes i alle former og variasjoner, og seiler rolig forbi smale gater og særegne gamle hus i byen som er viden kjent for sine vannkanaler. 

Venezia i Nord-Italia ble grunnlagt så tidlig som på 500-tallet, og ligger i en lagune i Adriaterhavet spredt over 118 små øyer. Byen er bygget på trepåler, og mange steder ligger husene kun èn meter over vannflaten - noe som gjør denne gamle byen svært sensitiv i forhold til måneskinn og tidevann. 

Det har gjentatte gangen blitt spådd at Venezia vil synke i havet, men så langt har byen overlevd - og kanskje er det nettopp denne sårbarheten som gjør den så mystisk og tiltrekkende. 

Venezia - kjent fra film

Venezia er drømmenes og romantikkens by, kjent for mysterier og historie. I 1987 ble Venezia en del av UNESCOs verdensarvliste. En god opplevelse i seg selv er å rusle rundt i gatene, som gjerne minner om en labyrint, og se byen som et utall ganger har spilt en rolle i filmer verden over. Denne opplevelsen koster i tillegg ikke så mye som en krone! 

Canal Grande

Dersom du blir trøtt i bena etter å rusle rundt er det bare å hoppe om bord i en gondol eller vannbuss og hvile deg mens du rolig seiler forbi byens gamle og flotte hus. I den S-formede kanalen Canal Grande, byens travleste, vil du finne et mylder av transportmuligheter. 

Dersom du starter rundturen din her og seiler mot Piazza San Marco, vil du farte forbi både Scalzi Bridge, College Bridge og sist men ikke minst - Rialto Bridge, en vakker hvit bygning fra tidlig på 1500-tallet som ligger sentralt og er en av byens mest berømte broer. Er du utkikk etter suvenirer er en stopp på Rialto Bridge å anbefale, ettersom det finnes en rekke småbutikker her. 

Marked ved soloppgang

Ikke så langt unna ligger byens største matmarked der du kan få kjøpt frukt, grønnsaker og fersk fisk. En rekke av byens gode restauranter handler herfra. Men - du må sørge for å stå opp tidlig om du vil ha med denne opplevelsen, markedet åpner ved soloppgang og allerede ved 8-tiden er salget i full gang. De fleste bodene stenger rundt kl 12. 

Espresso med sjøutsikt

Venezia bugner over av gode restauranter, og mange kafeer og barer har innbydende terrasser med utsikt over havet der du kan nyte en kopp kruttsterk espresso i sola. Koselige små restauranter serverer deg hjemmelaget pasta og tiramisu, samt lekre retter av fersk fisk og skalldyr. Men vær kritisk når du leter etter et godt spisested, det finnes nemlig mange turistfeller å gå i. 

Venezias shoppingmekka: San Marco

Venezia byr på en bredt utvalg shopping, og du finner alt fra rimelige butikker der det selges karnevalmasker, glassvarer og suvenirer til eksklusive forretninger fulle av lekkert italiensk design. Er du på leting etter ordentlig kvalitetsshopping, eller kanskje bare sjansen til å dagdrømme foran butikkvinduene, så bør du dra til området San Marco. Her finner du kjente merkevarer som Bulgari, Prada og Gucci. Men vær på vakt - Venezia er fylt med fristelser! I tillegg ligger det et par gode bokbutikker i San Marco med guidebøker og kart på engelsk. 

Kontakt