Ukraina

Høst i Kiev, Ukraina
 

Reiser til Ukraina - En oversett perle i Øst-Europa!

Ukraina er kanskje ikke øverst på lista for reisende, men likevel er dette landet - som ligger vegg i vegg til Russland og som grenser til Svartehavet - et svært interessant reisemål. I Ukraina er det gjerne spesielt stor interesse for den kulturelt interesserte, men dette store landet har også rikelig med vakker natur. Hos KILROY finner du billige reiser til Ukraina!

Ukraina var før en republikk i den tidligere Sovjetunionen, men etter fallet av Jernteppet har landet langsomt åpnet seg opp og blitt omgjort til en hemmelig perle for de nysgjerrige og kulturelt interesserte. Og for de som måtte lete etter et eventyr som handler om mye mer enn å bare ligge på en strand, er Ukraina et meget spennende land å besøke.

Kiev - Ukrainas vakre hovedstad

Ukrainas spennende hovedstad, Kiev, er et godt sted å starte rundturen i Ukraina. Her kan man finne flere interessante historiske steder, samt pompøse politiske monumenter, imponerende katedraler og en overflod av moderne butikker. Det fines også flere grønne parker å ta en liten hvil i, og Kiever dessuten ikke et dårlig sted å bli kjent med det tradisjonelle ukrainske kjøkken, der grønnsaker som sopp, kål og poteter ofte er en del av opplevelsen. Et glass vodka eller kanskje noe av det gode, lokale ølet, er en selvfølgelighet til maten.

Kulturelle Odessa

Odessa, beliggende ved Svartehavet, er blant annet kjent for den imponerende trappen, hvor den verdenskjente regissøren Sergei Eisenstein regisserte den berømte scenen i filmen "Battleship Potemkin", og som fremdeles står som en av filmhistoriens mest berømte verker. I Odessa kan du også teste et ukrainske spa hvor du bare kan slappe av i en badekåpe eller bli smurt inn i gjørme fra topp til tå.

Ukrainas voldelige historie

Ukraina har en grusom historie å se tilbake på, og under både Første og Andre Verdenskrig led de enorme menneskelige tap. Det skal sies at ukrainerne er sparsomme med smil, men veldig gjestfrie når man blir bedre kjent med dem. I nyere tid er landet særlig kjent for to ting: ulykken i Tsjernobyl, i april 1986, og den fredelige Oransjerevolusjonen i 2004, da Viktor Yuschenko ble president.

Ukrainas naturlige skjønnhet og festlige underholdningsalternativer

Ukraina er også mye mer. Her finnes eldre majestetiske bygninger med en sjelden skjønnhet, levende torg, interessante museer og spennende tradisjoner. Naturen er mange steder et fantastisk vakkert steppelandskap, store skoger, innsjøer eller elver. Og hvis du kjører innover i landet, finner du sjarmerende små landsbyer som ikke er spesielt opptatt av vestlige trender. Er det derimot et mer glorete nattliv du er ute etter kan Ukraina også by på dette. Ikke glem å besøke et av de spesielle underholdningkompleksene, hvor du om natten kan spille bowling, gå på rulleskøyter eller danse til russisk pop-musikk. Her får du virkelig en ekte, og typisk, ukrainsk og øst-europeisk kulturell opplevelse!

Kontakt