Barbados

Klar for avslapping på Barbados
 

Reiser til Barbados - Kritthvite strender!

Barbados er en tropisk øy omkranset av vakre kritthvite sandstrender og verdens reneste hav! Dette er øya hvor du finner de klassiske kalypso-rytmene og verdensberømt rom! Hos KILROY finner du billige reiser til Barbados!

Barbados er destinasjonen som passer for alle, uansett om du søker myke sandstrender, spennende sportslige aktiviteter eller en rolig og sofistikert ferie kombinert med fart, party og underholdning. Barbados kan tilby noe for enhver smak, og klimaet er behagelig og varmt året rundt - noe som resulterer i at de vakre eksotiske blomstrene eksploderer i alle regnbuens farger! Barbados ligger lengst mot øst av de karibiske øyene og midt på grensen mellom de to store havene; Det Karibiske Hav i vest og Atlanterhavet i øst. Havene møtes på øyas sørlige kyst der du blir tatt vel i mot av flotte hoteller og en hærskare av vindsurfere. Øyas overflatemål er på 430 km2 og teller rundt 300.000 innbyggere fordelt på 11 kommuner.

Hovedstaden er Bridgetown, og de offisielle språket er engelsk. Barbados er en del av øygruppen Antillene og stammer fra vulkaner. På øyas vestkyst finner du sandstrender og korallrev, mens østkysten er råere med mer urolig sjø. De største attraksjonene på Barbados er alle de fantastiske badestrendene. Test ut snorkling i Carlisle Bay hvor du kan se fargerikt korallrev på nært hold. Sam Lord Castle er verdt en visitt med sine mange, spennende historier. Ta også turen innom Barbados Museum og Sunbury Plantation House. Folket på Barbados har vært under britisk styre i 350 år. De første slavene som kom hit ble tvunget til knallhardt arbeid på sukkerplantasjene, og disse tradisjonene har påvirket livet på øya på mange måter, og dagens musikk, dans og livsstil forteller en viktig del av øyas historie.

Klima på Barbados

Når du reiser til Barbados er sjansene gode for solskinn og behagelig vær. Den beste tiden å dra hit på er i perioden fra desember til mai når klimaet er noe kjøligere og tørrere.

Overnatting på Barbados

Du finner en rekke velkjente internasjonale hoteller på Barbados, men dersom du foretrekker noe av lavere rang er utvalget av billige hostels, pensjonater og gjestehus også godt. De fleste mellomklassehoteller ligger på sørkysten, hvor du også finner massevis av restauranter og en mer livlig atmosfære enn på den roligere vestkysten. På østkysten er det færre hoteller, men havet og landskapet er derimot mer dramatisk.

KILROY reisetips

Ta deg tid til å reise rundt på Barbados så du får med deg det fantastiske og varierte landskapet i tillegg til alle de flotte strendene. Å reise rundt på øya fungerer best med lokalbuss ettersom det nesten ikke koster noe og du får en gøyal opplevelse. Bussjåføren stopper kanskje innimellom utenfor ruta for å levere noe til en kompis, kjøpe seg drikke eller lignende - mens du får opplevelsen av å mingle med de lokale. Bussene kan til tider bli varme, klamme og overfylte, men turen er likevel verdt å ta!

Kontakt