Cuba

En reise til Cuba er som en reise tilbake i tid - I vertfall når det gjelder bilparken
 

Reiser til Cuba - Mojito og sigarer!

Cuba - hjemlandet til mojitos, sigarer, Che Guevara t-skjorter og gamle dager. Du finner ikke et lignende land noe annet sted i verden! Cuba kan by på det beste av det beste innen natur, kultur og ikke minst salsa. Hos KILROY finner du billige reiser til Cuba!

Føler du at du har opplevd det meste og er lei av de typiske charterdestinasjonene? Har du lyst på nye reiseutfordringer? Klarer du deg med en tam tuKula i stedet for en Coca Cola? Da bør du reise til Cuba! Aldri har det vært så vanskelig å ta ut penger, og aldri før har du ventet så lenge på maten. Men fortvil ikke - det ordner seg alltid, for her går alt på "mañana-time". Tid er irrelevant på Cuba, så her er det bare å smøre seg med tålmodighet og nyte opplevelsen!

I Havana må revolusjonsmuseet og Malecón-promenaden oppleves. Gå heller ikke glipp av verdens beste iskrem! På nattestid er salsaklubbene uunngåelige, og en drink i ekte Ernest Hemingway-stil er vel neppe å forakte? Cubanernes svar på «speakers corner» handler bare om baseball, og her blir det ofte fysisk! 

Backpacking på Cuba

Reiser til Cuba - Backpacking med KILROY

Når du backpacker på Cuba bør du ta et par netter på en av øyas mange "casas particulares". Da bor du hjemme hos en gjestfri cubansk familie, som trives med å ha utlendinger på besøk. Du kan også velge å betale familien ekstra for at de skal lage middag til deg eller vaske klærne dine. Et slikt opphold er virkelig en fantastisk opplevelse og en flott mulighet til å komme inn under huden på den cubanske kulturen. Et slik opphold vil bli enda bedre dersom du kan snakke litt spansk, så ta et spanskkurs i samme slengen og få den ultimate Cuba-opplevelsen!

Steder verdt å besøke på Cuba

Besøk Viñales, der du finner tobakksfarmer og noen av verdens beste klatresteder, samt gode muligheter for sykkelturer og hesteridning. Ta turen innom Santa Clara på vei til Trinidad for å se Che Guevaras minnesmerke. Varadero er en typisk charterdestinasjon, full av canadiske og russiske turister, men det er likevel et fint sted å avslutte en vellykket Cubatur. Her er nemlig mulig å få billige rom på stedets mange flotte all inclusive-hotell, noe som passer perfekt når man skal nyte de siste dagene på Cubas kritthvite karibiske strender!

Verdt å vite når du reiser til Cuba

Backpacking på Cuba - KILROY

Å komme seg rundt på Cuba er ikke noe problem, men sett av god tid om du skal rekke noe. Prisnivået er hverken dyrt eller billig. En pose chips koster gjerne like mye som en liter rom. Kvaliteten på maten kan være veldig varierende, fra saftig kjøtt til tørre sandwicher. Butikkene har nesten ingenting i hyllene, så ikke regn med å finne et bredt utvalg av godteri og sjokolade. Internett går VELDIG tregt, så du skal være tålmodig om du vil holde deg oppdatert på sosiale medier. Å laste opp bilder på nettet kan du bare glemme, det er helt håpløst.

Noe som er viktig å merke seg, er at de på Cuba har to forskjellige myntenheter. En for turister, convertible pesos (CUC) og en for de lokale - vanlige pesos. Den vanlige pesosen er verdt 1/25 av 1 CUC. Så pass på at du ikke får igjen feil pesos når du betaler med CUC.

Cubas fremtid?

Reis til Cuba før det er for sent! KILROY

Er det en plass du må oppleve "før det er for sent", så er det Cuba. Etter at Fidel Castro har trått ned fra sitt verv som Cubas lengstsittende presidenten, er det ingen som vet hvordan Cuba kommer til å se ut om 20-30 år. Med Fidels bror, Raul, som innehaver av makten og med en ny amerikansk president, tror mange at det anspente forholdet mellom USA og Cuba kan komme til å løse seg. Det ville i så fall vært gode nyheter for Cuba, men vil samtidig føre til at landet mister noe av sitt unike særpreg.

 

Kontakt