Curaçao

Vakre Willemstad er hovedstaden på Curacao
 

Reiser til Curaçao - Solskinn og korallrev!

Hvis man reiser til Karibien fra det sørvestlige hjørnet, begynner denne øygruppen bokstavelig talt med ABC. Her finner du øyene Aruba, Bonaire og Curaçao, som til sammen utgjør en av to øygrupper i de nederlanske antillene. Curaçao er hovedøyen, og med sine antatte 140 000 innbyggere er den liten men allikevel meget spennende og eksotisk. Hos KILROY finner du billige reiser til Curaçao!

Hvis man reiser til Curaçao vil man ganske snart oppdage fordelene med å reise til denne nydelige øyen, som for eksempel Willemstad - den fargerike hovedstaden, de vakre strendene og de fantastiske korallrevene som finnes langs kysten kan ta fra deg pusten. Med disse attributtene er Curaçao ikke bare en attraksjon og yndet reisemål for dykkere, men også for opplevelsessøkende og strandelskere.

Hovedstaden i Curaçao: Willemstad

Som navnet gjenspeiler så er hovedstaden Willemstad gitt av de hollandske kolonistene og den koloniale karakteren på byen er godt synlig den dag i dag. Willemstad kan virke som en by og landsby på samme tid, den ligger langstrakt og spredd utover fjellene og dalene i området rundt den naturlige havnen Schottegat som med sin store dybde og eminente beliggenhet har spilt en viktig rolle i øyas historie. Selv i dag gjør havnen det mulig for at de store og lukrative cruise-skipene kan legge til kai, kanalen Sint Annabaai deler byen i to deler, og broen Queen Emma Bridge sørger for tilknytning mellom de to delene.

Farger og historie på Curaçao

Det er noe veldig avslappende og jordnært med store deler av Willemstad, selv om trafikken har en tendens til å være noe hektisk nå og da. Den gamle delen av byen er imponerende, spesielt i den hollandske delen av øya har den koloniale fortiden etterlatt seg mange klassiske bygninger i alle regnbuens farger. Tilstedeværelsen av markeder, kafeer, museum og historiske bydistrikt gir Willemstad et fint preg, det er ikke vanskelig å forstå at byen ligger på UNESCOs verdensarvsliste. Punda distriktet på østsiden av kanalen er et bra sted å shoppe.

Det er en ting man kommer til å møte ofte hvis man reiser til Curaçao, nemlig øyens originale og lokale befolkning; Arawak Indianere. Store deler av denne befolkningen ble myrdet eller tvunget til å flykte av kolonistene, først spanjolene i 1499 og deretter hollenderne som tok over i 1634 og gjorde øyen et sentrum for slavehandel. I de følgende tiårene flyttet grupper med jøder fra Brasil hit, og i noen perioder har øyen vært okkupert av både briter og franskmenn. Disse jødene spilte en viktig rolle i å gjøre Willemstad og Curaçao et viktig sted for maritim handel og finans. På denne tiden var Willemstad også et yndet sted for pirater. Den fargerike historien har etterlatt seg en nesten babylonsk forvirring av språk. Det vanligste språket er papiamento, et creolsk språk som har innflytelser fra de mange befolkningsgruppene. Mange snakker også hollandsk, spansk og engelsk.

Curaçao har blitt en selvstendig stat med tynnere bånd til Nederland. Ved siden av turisme lever øyen av å raffinere olje fra Venezuela som ligger kun 60 km lenger sør.

Klima på Curaçao

Klimaet er tropisk med en gjennomsnittstemperatur på 28 grader, og med en nesten konstant bris blir oppholdet her neste garantert behagelig, tørt og solfylt!

Kontakt