Den Dominikanske Republikk

Katedralen i Santo Domingo, Den Dominikanske Republikk
 

Reiser til Den Dominikanske Republikk - En tropisk drøm!

Drømmer du om å stikke bena ned i fløyelsmyk, kritthvit sand mens du slapper av under vuggende palmetrær og nyter utsikt utover det krystallklare karibiske havet? Da vil Den Dominikanske Republikk være et perfekt reisemål for deg. Hos KILROY finner du billige reiser til Den Dominikanske Republikk!

Den Dominikanske Republikk er en del av den fjellrike øya Hispaniola (sammen med Haiti) som ligger halvveis mellom Nord- og Sør-Amerika og dermed er en del av det tropiske Karibien. Med sine 7000 øyer og korallrev er dette en av verdens mest begjærte destinasjoner blant strandløver - og det med god grunn, for her finnes utsøkte naturomgivelser og et deilig varmt klima med masser av solskinn året rundt. En reise til Den Dominikanske Republikk vil få deg til å føle deg som et nytt og bedre menneske!

Frodige daler og fargerike fisker på Den Dominikanske Republikk

På en reise til den Dominikanske Republikk vil man fort få følelsen av å befinne seg på et klassisk "postkortfoto". Her omgis du av frodige grønne daler, vakre fossefall og fjellkledte fjell - for ikke å glemme fantastisk utsikt utover havet, som huser flotte korallrev, fargerike fisker og en havskilpadde i ny og ne. Sistnevnte kan du uten problem utforske på nært hold, husk derfor snorkel og dykkemaske!

Fotturer på Den Dominikanske Republikk

Øyas høyeste punkt heter Pico Duarte. Dersom du liker utfordrende fotturer og klatring, og ikke er redd for å svette litt så bør du vurdere å ta turen til toppen av dette fjellet. Turen tar et par dager, og underveis vil du stoppe og overnatte i hytter som ligger langs ruten. Lago de Enriquillo og Este Nasjonalpark Alternativt kan du utforske det laveste punktet på denne karibiske øya - saltvannsinnsjøen Lago de Enriquillo som ligger 30 meter under havoverflaten og inneholder vann som er tre ganger så salt som vannet vi finner langs kysten. Eller ta turen innom en av øyas flotte nasjonalparker, det finnes flere å velge mellom, f. eks Este Nasjonalpark der du kan få øye på iguana, delfiner og flaggermus, samt besøke grotter med forhistoriske hulemalerier. Disse to nevnte stedene er blant de absolutte høydepunkter en bør få med seg under et opphold på Den Dominikanske Republikk, og anbefales dersom du føler for noe annet enn å slikke sol på stranden.

Historien til Den Dominikanske Republikk

Hispaniola ble oppdaget i 1492 av Columbus, som brukte øya til et startpunkt for sine første ekspedisjoner til "den nye verden". I dag finner man fremdeles mange spor etter kolonitiden på Den Dominikanske Republikk, blant annet på bygningsstil og gamle hus og kirker. Her finner man i tillegg Amerikas aller første universitet, som åpnet så tidlig som i 1538. Det offiesielle språket på Den Dominikanske Republikk er spansk, men man finner også franske, afrikanske og haitiske innflytelser i lokalkulturen.

Kontakt