Grenada

Deilige strender på Grenada
 

Reiser til Grenada - en krydrete karibisk perle!

Grenada er en vulkansk øy med dype og frodige regnskoger, fossefall og fantastiske hvite sandstrender - med andre ord, en klassisk paradisøy, men imidlertid langt mindre turistifisert enn mange tror. Aromaen av ferske kryddere som muskatnøtt, nellik, kakao og kanel sprer seg i luften, og atmosfæren er avslappet og vennlig. Hos KILROY finner du billige reiser til Grenada!

Hovedstaden på Grenada heter St. George's og er en fargerik storby kjent for å være en av Karibiens mest sjarmerende. Frem til 1994 var Grenada en britisk koloni, men øya har også vært under fransk styre - noe som er årsaken til blandingen av fransk og georgiansk arkitektur.

St. George's og ekskursjoner på Grenada

En reise til Grenada byr på mange fantastiske oppleveler, og en sikker vinner blant disse er et besøk til hovedstaden St. George's - en vakker og fargerik storby beliggende i bakkelandskap. Rusle rundt i de bratte gatene, absorber den vennlige atmosfæren og ta en pause i ny og ne på de mange koselige restauranter og barer. En trekkingtur over bakketopper, forbi banan- og muskatnøttplantasjer og gjennom regnskog er vel verdt svetten dette medbringer, og som en forfriskende avkjøling kan du ta en dukkert i en av de mange vannfallene du vil passere på veien. Et bedre overblikk av Grenada får du ved å leie egen bil, slik at du kan farte rundt i eget tempo og stoppe der du måtte ønske. Eventuelt, for de med masse energi, så er sykkelleie også et bra alternativ for å oppleve de magiske stedene som Grenada har å by på.

Nasjonalparker og hvite strender på Grenada

Grenada flyter over av vakre nasjonalparker, vulkaner, innsjøer, fossefall og krydderplantasjer. De to nasjonalparkene ved Grand Etang og Levara kan vi anbefale på det sterkeste. Her blir du tatt i mot av fantastisk natur, flotte omgivelser og interessante dyrearter. På Grenada finner vi også en av Karibiens aller flotteste sandstrender, Grand Anse Beach, som inkluderer et vakkert og  aktivt korallrev. Etter å ha blitt kysset av solen og svømt i krystallklar sjø er det neste på listen din snorkling! Undervannslivet her er helt enestående og vil garantert imponere deg, så på med masken og svømmeføttene!

Karibiske herligheter

Det går båt dalig fra Grenada til de nærliggende øyene Carriacou og Petite Martinique, så en mindre ekskursjon videre dit er et morsomt alternativ for maksimal avslapping i paradisiske omgivelser! Nøkkelord som beskrives disse øyene er rolig og enda roligere - så en mer avslappet ferie skal man altså lete lenge etter.

Godt å vite om Grenada

Temperaturene på Grenada holder seg på behagelige 25-30 grader året rundt. Velg mellom koselige gjestehus og rimelige 3-stjerners hoteller på den vakre Grand Anse Beach som ligger bare et par km utenfor St. George. Minibusser med plass til 15-20 passasjerer kjører hyppig mellom de ulike stoppestedene rundt på øya, så det er enkelt å komme seg omkring samtidig som opplevelsen i seg selv - svingende kalypsomusikk og en lokal smilende bussjåfør - er nok i seg selv.

Kontakt