Jamaica

Rastafari, Jamaica
 

Reiser til Jamaica - Reggae man!

Jamaica er et tropisk paradis beliggende rett sør for Cuba, og er uten tvil perlen blant de vestindiske øyene. Opplev reggaemusikk på sitt beste, samt nasjonens livlige kultur som har påvirket en hel verden - Jamaica kan sies å være paradis på jord! Hos KILROY finner du billige reiser til Jamaica!

Jamaica er en tropisk øy beliggende rett sør for Cuba og regnes som selve perlen av de vestindiske øyer, i tillegg til at det er den tredje største i øygruppen. Syng med på velkjente reggaelåter i Montego Bay, nyt en frisk drink med verdens beste rom eller dykk ned i det krystallklare vannet - uansett hva du finner på vil Jamaica uten tvil ta deg med storm. På nord- og vestkysten finner du mange av øyas velkjente tropestrender, mens innlandet består av en paradisisk blanding av fjellterreng, underjordiske grotter og elver omgitt av eksotiske planter.

Jamaicas historie

Christopher Columbus oppdaget Jamaica på slutten av 1400-tallet, og etter dette ble øya en spansk koloni. Noen år senere ble øya overtatt av briter, mens Jamaica i nyere tid mer eller mindre har bestått av flere generasjoner hippier - som alle har latt seg fascinere av øyas sjarme, reggaemusikk og den livlige kulturen. Jamaica er en destinasjon som passer for alle typer turister, men fellesnevneren for alle tilreisende er gjerne søken etter sol, strender og en deilig atmosfære!

Livet på Jamaica

Mottoene er uten tvil "No problem!"og "No worries!", som uttales på syngende Jamaica-dialekt, og når det kommer til tid så går alt mye, mye langsommere enn vi er vant med. Reggaemusikk spilles overalt, og fargerike tegn på reggaekulturen er synlig hvor enn du beveger deg. Den blomstrende musikkulturen har gitt oss populære artister som Bob Marley, Sizzla, Elephant Man, Brick & Lace og Sean Paul, i tillegg til mange flere. 

Dykking, surfing og strender på Jamaica

Slapp av i en hengekøye under skyggen av et palmetre, lukk øynene og lytt til havets melodier. De fleste turister kommer til Jamaica på grunn av øyas flotte strender, og ferieparadiset Montego Bay - en by som har blitt foreviget gjennom Bobby Blooms låt med samme navn. Men her er mer enn bare deilige sandstrender, det krystallklare havet rundt er perfekt for vannsport som dykking og surfing. Len deg tilbake og nyt den herlige og lange sandstranden Negril, det vakre Dunn Rivers Fall i Ocho Rios eller Seven Mile Beach med sine kritthvite sanddyner.

Golf, fotturer og markeder på Jamaica

Dersom du blir lei av bare sol og strand anbefaler vi at du legger ut på fottur opp Blue Montain Peak. Dette er øyas høyeste punkt, og herfra får du sett Jamaica fra et helt annet perspektiv. Golf kan spilles i vakre omgivelser på en rekke golfklubber som f. eks Half Moon Golf Club og Cinnamon Hills Golf Club. Sjekk ut lokale markeder hvor du kan få tak i flotte suvenirer og andre spennende varer. Uansett hvor du drar på Jamaica vil øyas fantasiske sjarme, vakre natur og varme smil gjøre at du definitivt ønsker å returnere!

Kingston

Kingston er hovedstad på Jamaica i tillegg til at det er den største engelsktalende byen i Karibien. Kingston er et fint sted for å utforske Jamaicas kultur og historie, og vi anbefaler eventuelt at du legger turen innom Bob Marley Museum hvor du finner massevis av morsomme og interessante minner etter reggaelegenden. Ønsker du å feste natten igjennom er Kingston uten tvil rette sted for deg!

Mat og drikke på Jamaica

En reise til Jamaica er ikke komplett uten å prøvesmake Jamaican Rom, en sterk drink som absolutt få det til å gå rundt i hodet på degÿ! Lokal mat er fantastisk og består av deilig grillretter, fisk og sjømat tilsatt fargerike og aromatiske kryddere. Vi garanterer kulinariske opplevelser!   

Overnatting på Jamaica

Et godt alternativ på Jamaica er å velge mindre budsjetthoteller, men sørg for å sjekke at de har god beliggenhet ettersom de fleste av de rimeligste hotellene ligger milevis fra der det skjer. Det kan derfor være verdt å betale litt mer for å bo sentralt.

Når er det best å reise til Jamaica?

Jamaica har et subtropisk klima, men på grunn av vind som blåser inn fra Det karibiske hav blir det sjelden for varmt. Høysesong er mellom desember og april, mens regntiden varer fra mai til november.

Kontakt