Puerto Rico

Start reisen i den fargerike hovedstaden San Juan
 

Reiser til Puerto Rico - Et mangfoldig tilfluktssted

Puerto Rico er lite og mangfoldig, perfekt for deg som søker store opplevelser over korte avstander. Nyt en porsjon "Nisperos de batata" på piknik blant majestetiske fjell i regnskogen, eller speid ut over Karibiens kongeblå farvann ved stupbratte klipper på øyas sydspiss.

Puerto Rico ligger rett øst for Den Dominikanske Republikk i Karibien, og består av hovedøya Puerto Rico og flere mindre øyer. Landet er ett av få i verden som har to offisielle språk, nemlig engelsk og spansk. Selv om Puerto Rico er selvstyrt tilhører de faktisk USA. Kultur og tradisjoner er formet av en lang historie med feiring og tilbakeslag, og fremstår i dag som tydelig og energisk. Det er ingen grunn til å utsette reisen hit. Med 20-30 grader året rundt er hver dag på Puerto Rico en "buenos dias". 

Start reisen i Puerto Ricos hovedstad San Juan

Hovedstaden er et godt utgangspunkt for backpackere, med mange muligheter for et rimelig opphold og populære attraksjoner. Få et glimt av fortiden på de historiske festningene Castillo San Felipe del Morro (El Morro) og Castillo de San Cristobal, som begge er oppført på verdensarvlisten. Etter noen timer i den pulserende bydelen El Viejo San Juan (Gamle San Juan) og en velsmakende omvisning i romfabrikken Casa Bacardi, er hovedtorget Plaza de Armas stedet å være utover de lange nattetimer. 

Idyllisk gate i hovedstaden San Juan

Det puertoricanske kjøkken

Det puertoricanske kjøkken blir lokalt kalt "cocina criolla" (kreolsk mat), og er en unik blanding av smaker og ingredienser fra de ulike etniske gruppene som har bosatt seg på øya gjennom generasjoner. Prøv den tradisjonelle kjøttstuingen "carne guisada puertorriqueña", eller sett tennene i en kalvehjerne, kalvenyre og fylt oksetunge om du tør. Desserten "Nisperos de Batata" er en fin avslutning på måltidet, bestående av søtpotet med kokos, nellik og kanel.

Nyansert landskap på Puerto Rico

Landskapet på hovedøya varierer fra fjell og regnskog med dype kalksteinsgrotter, til steinete klipper og endeløse sandstrender langs kysten. Siden Puerto Rico er en del av USA, er regnskogen El Yunque 40 km sørøst for San Juan den eneste regnskogen i det nasjonale skogsystemet. El Yunque peak er en av Puerto Ricos høyeste topper, og nesten alltid dekket av et tynt lag med tåke. Passende nok kommer navnet fra ånden Yuquiye som betyr "Forest of Clouds". Oppdag områdene til fots eller på hesteryggen langs merkede stier blant klipper, fosser, bregner og ville blomster. I regnskogen er både fotturer og piknik tillat, i tillegg til camping med egen godkjennelse.

Flott utsikt fra fjellene i regnskogen El Yunque

På sydspissen av hovedøya kan du gå turer langs stier i utrolige omgivelser, blant annet til idylliske Los Morillos Lighthouse. Utsikten mot det karibiske hav kan for oss nordmenn minne om en eksotisk versjon av Verdens Ende. 

Fra fyrtårnet ved de bratte klippene kan du se ut over de karibiske hav

Trekk deg tilbake på øya Vieques

Enten du vil sløve på stranden eller utfordre store bølger på et surfebrett har Puerto Ricos varierte og naturskjønne kystlinje noe for deg. Øya Vieques ligger ca. 10 kilometer utenfor sørøstkysten av hovedøya, og er et must for alle som søker en følelse av eventyr. Den mest populære attraksjonen er Mosquito Bay, der små plankton lyser opp vannet om natten. 

Plankton får vannet til å lyse opp langs Mosquito Bay på øya Vieques

Transport på Puerto Rico

Se hovedstaden San Juan til fots, eller ta buss som er et rimelig, men til tider uforutsigbart framkomstmiddel. Skal du til andre deler av øya er det aller mest hensiktsmessig å leie bil. Hvis du ikke vil leie bil selv er de hvite "turistico"-drosjene med faste takster det tryggeste alternativet. Den billigste måten å komme seg til øya Vieques på er via ferge fra Fajardo øst på hovedøya.

 

Kontakt