Saint Vincent & Grenadinene

Utsikt fra fantastiske Union Island, St. Vincent & Grenadinene
 

Reiser til Saint Vincent & Grenadinene - Dykking og kitesurfing

Saint Vincent & Grenadinene er en bemerkelsesverdig destinasjon i Karibien og blant annet et paradis for kitesurfing, dykking og dyphavsfiske. Saint Vincent er den største øya og utgjør majoriteten av landet. Grenadinene består av 32 øyer og strekker seg sørover mot Grenada. Blant de mest populære øyene kan vi nevne Union Island, Tobago Cays og Mustique. Hos KILROY finner du billige reiser til Saint Vincent & Grenadinene!

Saint Vincent & Grenadinene framstår som et paradis og er et friskt pust blant andre destinasjoner i Karibien. Du blir møtt av spektakulær natur, azurblått hav, et deilig klima og en sjarmerende lokalbefolkning. I tillegg slipper du i stor grad unna masseturismen og all-inclusive resortene. Der er svært få cruiseskip som stopper her.

Reise rundt på Saint Vincent & Grenadinene

Når du først ankommer Saint Vincent lander du antageligvis på E.T. Joshua Airport  rett utenfor hovedstaden Kingstown. Har du ingen transport arrangert videre på forhånd så frykt ikke, det vil være nok av lokale som har møtt opp for å ta deg i mot og kan kjøre deg hvor du måtte ønske for en billig penge. For å komme seg rundt på St. Vincent anbefaler vi leiebil.

Ønsker du å komme deg ut på noen av øyene som utgjør Grenadinene er dette enkelt. Det er god fergeforbindelse, noen treige og noen raske, men felles for de alle er at de er norske! Alle passasjerfergene mellom øyene er nemlig gamle norske ferger fra Vestlandet.

Du kan også fly til flere av de små øyene med SVG Air.

Union Island

Et av våre beste tips og varmeste anbefalinger er Union Island. Øya har en fantastisk vibe, herlige mennesker, og er et glimrende utgangspunkt for å utforske Tobago Cays. Her kan du benytte tiden din til å ta et kitesurfekurs, dra på dyphavsfiske, dykke eller dra på seiltur med et av skipene som ble brukt i innspillingen til Pirates of the Caribbean. Det er flere gode restauranter, og du må IKKE gå glipp av de vanvittig gode fiskeburgerene på Twilight, en liten og sjarmerende restaurant/bar rett ved kaia i Clifton. Du finner flere billige overnattingsalternativer her, lei gjerne et rom av noen av de lokale, eller bo hakket mer fancy på Yacht-klubben. Vi kan anbefale kitekurs med JT Pro Center Kiteschool

Tobago Cays

Tobago Cays er en liten øygruppe bestående av fem ubebodde øyer og er en del av en beskyttet marin nasjonalpark. Flere av øyene som utgjør Tobago Cays var sentrale i innspillingen av Pirates of the Caribbean. De vakre øyene er et yndet mål for seilbåter på øyhopping i Karibien. Du kan snorkle og dykke blant skilpadder, rokker, nurse sharks og fargerike fisker.

Når bør man reise til Saint Vincent & Grenadinene?

Regn- og orkansesongen faller mellom mai og november. Så for å få mest mulig ut av reisen din bør du reise utenom denne perioden. Klimaet er tropisk gjennom hele året, og det er få om noen endringer i hele tatt når det gjelder temperatur.

Innreisebestemmelser til Saint Vincent & Grenadinene

Nordmenn kan per i dag oppholdet seg inntil 90 dager visumfritt på Saint Vincent & Grenadinene, men hver oppmerksom på at du trenger en utreisebillett når du ankommer med fly. Union Island har blant annet båtforbindelse videre til Carriacou, Grenada.

Kontakt