Trinidad & Tobago

Det er lett å like de idylliske omgivelsene ved Englishman's Bay på Tobago.
 

Reiser til Trinidad & Tobago - Liming and Wining!

Trinidad & Tobago er karneval, cricket, soca, kalypso, reggae, paradisstrender, krystallklart vann, regnskog, krydder, rom og behagelig karibisk atmosfære. Trinidad & Tobago er en kulturell smeltedigel bestående av folk med røtter fra Afrika, India, Kina og Europa som til sammen utgjør en gryte av kulturer kokt sammen til en kruttsterk karibisk curry. Hos KILROY finner du billige reiser til Trinidad & Tobago!

Tobago

Tobago er den minste øya og har kun 50000 innbyggere. Er du ute etter avslapping, lei deg et rom eller en bungalow i en av de små fikserlandsbyene på nordkysten. Bruk dagene i skyggen på stranda og ettermiddagene med å "lime" med de lokale fiskerne under et skyggefullt tre med en iskald Carib i handa. Å "lime" vil stort sett si å gjøre ingenting, henge på hjørnet, "prate skit", drikke øl eller rom og se på damene. En yndet beskjeftigelse blant den mannlige delen av befolkningen. På Tobago har ingen hastverk. Her går du rett og slett litt saktere enn ellers. Har du likevel lyst på litt action, kan du bli med ut på fiske sammen med de lokale fiskerne som stort sett er svært villige til å ta deg med. Er du heldig får du en "big tuna" på kroken og dagen er reddet! Er du glad i vannsport, er det fine muligheter for snorkling og dykkingpå Tobago. Og nordsida av øya er super for bølgesurfing. Øya er grønn og frodig. En fin måte å se seg litt rundt på er å leie bil. Veiene er smale, men det er ikke så mye trafikk. Ta det rolig og du kommer deg helberget rundt neste sving. Du kan besøke ulike fiskerlandsbyer eller små idylliske viker med fine strender. Du kan gå turer i jungelen og ta avkjølende bad i friske waterfalls, eller du få en anelse byliv og litt shopping i hovedstaden Scarbourough.

Trinidad

Trinidad er storebroren til Tobago og byr på mye av det samme som lillebroren litt lenger nord. Hovedstaden heter Port of Spain og har med forstedene ca. 300 000 innbyggere. Trinidad er kanskje mest kjent for sitt folkelige og forrykende karneval. Dette karnevalet regnes som det nest største i verden. Og trinidaderne elsker karnevalet sitt! Karnevalsforberedelser pågår hele året og fra nyttår er det karnevalsarrangementer hver eneste helg. Men når det endelig braker løs i midten av februar, er det non-stop, full rulle, døgnet rundt! Da er det parader, steelpans, soca, kostymer, rom, svette kropper og wining, wining, wining som gjelder! Det er ganske høy kriminalitet på Trinidad og deltar du på karneval bør du ta dine forholdsregler. Sjansen for å bli robba er relativt stor. La verdisakene bli liggende på hotellet når du går ut for å delta i denne fantastiske, fargerike folkefesten. Men Trinidad er mer enn karneval. Trinidad er også vakker natur. Trinidad er usjenerte strender, fjell, regnskog, spennende dyreliv. Også her er det å leie bil den beste måten å komme seg rundt på. Slik kan du komme deg litt utenfor allfarvei og se at øya har mer å by på enn den ser ut til ved første øyekast.

Overnatting på Trinidad & Tobago

De fleste hotellene på Tobago ligger i området Pigeon Point i nærheten av flyplassen. Her varierer det fra enkle rom til rundt 200 kr natta opp til dyre luksushoteller til flere tusen. Vi vil heller anbefale å leie et hus eller en leilighet i en av fiskerlandsbyene på nordkysten. Her er atmosfæren avslappende og det er god plass på strendene. På Trinidad kan vi blant annet anbefale den lille landsbyen Grand Riviere på nordsida av øya. Er du heldig, kan du her oppleve å se havskillpadder komme opp på stranda og legge egg. Dette er en helt magisk opplevelse!

Mat på Trinidad & Tobago

Maten er en miks mellom indisk og karibisk tradisjon og er ofte sterk krydret. Typisk tilbehør er ris eller bønner.  På Tobago får man veldig mye god fisk og spesielt Kingfish og Tuna er populært.

Klima på Trinidad & Tobago

Det er varmt hele året på Trinidad & Tobago, men det er regntid fra juni til november. Som i de fleste tropiske land er T&T helt ok å besøke også i regntiden. Det regner gjerne litt hver dag, men sjelden flere timer i strekk.

Transport

Det tar kun 15 minutter å fly mellom øyene, men det er også mulig å ta ferje som tar ca. 4 timer.

Kontakt