Honduras

Kortere vei til stranden finner du neppe
 

En bortgjemt perle

Honduras har den anelsen av karibisk skjønnhet mange turister søker - men enda ikke har funnet. På de tropiske øyene Roatan og Utila kan du nyte avslappet livsstil på hvite sandstrender, eller dykke blant gigantiske hvalhaier og fargerik fisk. Hos KILROY finner du billige reiser til Honduras!

Søker du et paradis med storslått natur og få turister? Da er Honduras reisemålet for deg! Et godt utvalg av komfortable busselskaper gjør at du kommer deg enkelt og rimelig rundt i denne lille bananrepublikken. Lavprofilert turisme og vakker natur gjør dette til et must for enhver backpacker som ønsker å oppleve noe annerledes!

Río Cangrejal

Ta en avstikker til dette bortgjemte og fantastiske stedet! Hopp på en av de store bussene til La Ceiba og deretter ta en lokalbuss til de vakre omgivelsene i Rio Cangrejal. Et bra selskap å farte rundt med her er Jungle River Lodge (www.jungleriverlodge.com). Rio Cangrejals kraftige, turkisfargede elvestryk snor seg blant blankpolerte klippesteiner og tropisk regnskog, og danner et naturlig vakkert landskap. Nyt varme solstråler på klippesteinene (husk solfaktor!), og blir det for varmt venter avkjølende elvestryk bare et stup unna. Her vanker det i tillegg få turister, noe erfarne globetrottere absolutt vil finne behagelig! The Jungle River Lodge kan organisere turer i nærheten, både heftig elverafting for de eventyrlystne og turer til vakre fossefall for de med lavere tempo. Sengeplassene du får her er kanskje ikke blant landets aller rimeligste, og raftingturer koster opptil 40$, men hele opplevelsen gjør det likevel pengene verdt!

Copan ligger nær grensen til Guatemala og kan friste med rester etter den gamle Mayakulturen, så spesielt de med fascinasjon for historie bør finne veien hit.

The Bay islands

Landsbyene langs kysten gir deg de virkelige karibiske vibbene. Ta ferge fra La Ceiba til de tropiske øyene Roatan eller Utila, hvor det meste av landets turisme er å finne. Roatan er den mest besøkte og har egen flyplass, mens Utila er roligere og har mer småby-følelse over seg. Begge øyene tilbyr nydelige, hvite sandstrender hvor  mulighetene for snorkling og dykking er imponerende. Spesielt dykking er et absolutt must dersom man besøker øyene, og overalt finnes dykkesjapper som tilbyr svært rimelig utstyr og dykkekurs. På Utila kan du booke overnatting og dykkekurs i samme pakke, godt samarbeid gjør veien fra senga til det våte element kortest mulig for deg! Utila er velkjent for hvalhai, selve drømmen for mange dykkere, og er i tillegg omkranset av verdens andre største korallrev.

I Roatan kan du få en dykketur med hvalhai for rundt 75$, noe som absolutt er verdt hvert øre! Dykkesjappene ordner dette for deg uten problem. En slik tur passer best for erfarne dykkere ettersom man beveger seg ut på 17 meters dyp, og psyken kan kanskje svikte for nybegynnere når revhaiene i tillegg begynner å sirkle rundt. Men for de med nervene i orden er opplevelsen man får i høyeste grad et minne for livet! Roatan er noe dyrere enn Utila men tilbyr et mer livlig natteliv og større utvalg av restauranter. Ganaja er mindre besøkt og samtidig vanskeligere å reise til.

Storbyer som Tegucigalpa og San Pedro Sula er typiske latinobyer, og er du på jakt etter bra shopping må du innom en av disse. Vær obs på at det er en del kriminalitet her - så gå aldri alene og skjul alle verdisaker. Husk at et par spanskgloser i bakhodet vil gi deg smilende ansikter og langt mer velvillige sjeler på din vei om du trenger hjelp.

Reise rundt

Fra Honduras kan du reise med både buss og fly videre til nabolandene Guatemala, Nicaragua og El Salvador. Av sikkerhetsårsaker anbefales bruk av taxi i storbyene, de er både rimelige og praktiske å reise rundt med. De lokale bruker offentlige busser, populært kalt kyllingbuss, som egentlig er gamle, gule skolebusser. De plukker opp folk overalt og er absolutt det rimeligste (men ikke det raskeste!) transportmiddelet - i tillegg til at det er en opplevelse i seg selv. Ta imidlertid forholdsregler før du hopper på en av disse. Landeveisrøveri forekommer så prøv spesielt å unngå bussene om natten. Mange backpackere har brukt kyllingbussene uten problemer, og ved å reise med disse får du definitivt oppleve det virkelige dagliglivet til de lokale.

Kontakt