California

Road trip i California

Road trip i California - KILROY

Med ikoniske motorveier, vakre landskap, enestående nasjonalparker, verdenskjente storbyer, frodige skoger og knusktørre ørkener er California det perfekte sted for en road trip. Bestiller du leiebilen hos oss gir vi deg de første 24 timene gratis. Hva venter du på?

Har du hatt en drøm om å dra på den klassiske amerikanske road trip-en er solfylte California det perfekte stedet å starte. Leiebiler er lett tilgjengelig over hele staten og veiene er godt skiltet. Les våre tips til en perfekt road trip i California:

  1. Ruteforslag
  2. Valg av kjøretøy
  3. Hva bør du huske på?

1. Ruteforslag til en road trip i California

Ruteforslag til road trip i California

Det kan være vanskelig å bestemme hvor man skal reise på road trip. Vi har derfor satt sammen en liste over de mest populære road trip-rutene i California. Klikk på hver av dem for en komplett ruteoversikt:

Når du har bestemt deg for hvor du skal dra er det på tide å bestemme deg for hva du skal kjøre. Frister det med en klassisk amerikansk muskelbil, en romslig SUV eller en campervan som virkelig skiller seg ut? Valget er ditt!

2. Hvilken bil skal du velge?

Bestiller du leiebil i California gjennom oss gir vi deg gratis billeie for en dag! Merk at tilbudet kun gjelder dersom du bestiller gjennom en av våre reisespesialister, så send oss en e-post i dag!

Dersom du ikke ønsker å benytte deg av tilbudet om gratis billeie kan du velge å bestille din leiebil på nett. Vi har gode avtaler i USA og kan tilby spesielt gode vilkår for studenter og unge sjåfører. Våre gode priser er likevel ikke reservert for de unge, så alle finner gode priser hos oss enten dere er en barnefamilie eller et pensjonistpar som skal på tur.

Det er enkelt å bestille online. Alt du behøver å gjøre er å velge leieperiode, ønsket hente- og avleveringssted, samt bilmodell og vips så er du klare til å reise avsted. Enklere blir det ikke! Dersom du er usikker på hvilken bilmodell du bør velge kan du ta kontakt med en av våre bilgale reisespesialister som gjerne hjelper deg med valget. Er du på utkikk etter en campervan kan du lese mer om dette lenger nede på siden.

Billeie

Campervan i California

Campervan i California - KILROY

På road trip i California vil en campervan gi dere den ultimate friheten. Det er som å reise rundt med sitt eget lille private hostell, komplett med senger, oppholdsrom og enkle kjøkkenfasiliteter. En campervan gjør ikke bare reisen billigere, den gir dere også større fleksibilitet når det kommer til overnatting underveis. Om dere ønsker litt mer luksus langs landeveien kan dere oppgradere til en bobil. Det vil gi dere ekstra plass og bedre senger, samt toalett, dusj og et "ekte" kjøkken.

3. Hva bør du huske på når du skal på road trip?

Tips til road trip i California - Dette bør du vite før du reiser

En road trip i California er en fantastisk opplevelse, men siden alt er større i USA kan det også virke litt overveldende i begynnelsen. Vi har derfor satt sammen en liste med nyttig informasjon, slik at du kan være best mulig forberedt før du setter avsted:

  • Motorveier og bomveier i California

En 7-felts motorvei kan virke ganske skremmende for en sjåfør som er vant til norske veier, men det er langt fra så skummelt som du kanskje tror. Når du først har kommet deg ut på veien vil du raskt oppdaget at trafikken flyter som den gjør alle andre steder. Forskjellen er bare et det er flere biler. Følger du veitrafikkreglene kommer det til å gå helt fint.

Det er viktig å være oppmerksom på at noen av motorveiene i California er bomveier. Du må altså betale bompenger, akkurat som hjemme i Norge. Forskjellen er at du betaler både når du kjører inn på bomveien og når du kjører ut av den. Kjører du lange strekninger kan du også risikere å måtte betale bompenger underveis. Sørg derfor for å ha med deg kontanter i bilen. 

  • Egne filer for kjøretøy med mange passasjerer

Mange motorveier i California har såkalte carpool lanes eller HOV (high occupancy vehicle) lanes, som er laget for å oppfordre folk til å kjøre sammen. Dere kan normalt bruke disse filene dersom dere er flere enn to personer i bilen. Dermed kan dere glade og fornøyde suse forbi den tette trafikken og alle de ensomme sjåførene.

  • Bruk GPS

En GPS vil være en kjærkommen venn å ha når du skal på road trip i California. Den vil gjøre det enklere å finne fram til riktig avkjørsel på motorveien, samtidig som den er gull verdt når du skal finne fram i de store byene. GPS-en kan dessuten komme til å spare deg mye tid gjennom oppdateringer om trafikkforhold og veiarbeid. Bestill GPS-leie samtidig som du bestiller leiebilen eller campervanen, så får du den utlevert sammen med kjøretøyet ditt. 

Har du lyst til å dra på road trip i California?
Send oss en e-post!
Kontakt