Ayers Rock

Aboriginernes hellige sten Uluru, også kjent som Ayers Rock blant turister
 

Reiser til Ayers Rock - Mystikk ved Uluru!

Mystiske opplevelser venter på deg i Australias outback ved den hellige stenen Uluru, også kjent som Ayers Rock. Hos KILROY finner du billige reiser og store opplevelser til Ayers Rock!

Australias outback er med sin knallrøde sand et hjem for dyr som dingoer, kameler og villhester. Midt i ingenmannsland finner man altså urbefolkningen aboriginernes hellige sten Uluru, også kjent som Ayers Rock blant turister. Denne enorme sandklippen er en av verdens største naturundre med en høyde på opptil 348 meter. Imidlertid befinner mesteparten av klippen seg faktisk under bakkenivå hvor formasjonen er ca. 100 km bred og rundt 5 km tykk!

Fargenes symfoni

Noe av det mest spesielle med Uluru er dens evne til å forandre farge. Om morgenen gløder den av oransje og rødt, gjennom dagen dus lilla og på kvelden glir den fra lysebrun til mørkegrå. Reisende fra hele verden samles ved Uluru for å ta dette underet i øyesyn, spesielt ved soloppgang og solnedgang. Naturen rundt er behagelig stille, og klippens konturer kan fremdeles beskues etter mørkets frembrudd. Derfra går det ikke lang tid før de første solstrålene igjen frembringer Uluru's fantastiske fargesymfoni.

Vandre rundt Uluru

I dagslys anbefaler vi at du velger en 10 kilometer gåtur rundt Uluru, hvor du langs ruten finner tavler med områdets historie. Mange turister velger å oppleve Uluru ved å å klatre til toppen - turen er krevende og dersom du velger å gjøre dette må du regne med å bruke noen timer. Det er derimot viktig å huske at Uluru er et svært hellig området for aborginerne, og av respekt for de innfødte anbefaler vi derfor at Uluru kun oppleves på avstand.

I tillegg til selve Uluru er det flere andre unike naturområder i nærheten. Den massive klippeformasjonen Kata Tjuta, også kjent som Mount Olga eller The Olgas, ligger 25km mot øst og består av flere ulike stentyper som f.eks granitt og basalt. 300 km nordøst finner man en nasjonalpark hvor hovedattraksjonen er Kings Canyon, et juv i jorden med en dybde på opptil 300 meter.

Lange distanser

I nærheten av Uluru finnes et velutstyrt campingområde hvor du kan tilbringe natten i sovepose under åpen stjernehimmel. Avstandene kan være en utfordring, så dersom du ikke har flere dager til rådighet er den enkleste måten å fly rett til enten Alice Springs eller Ayers Rock. Dog anbefaler vi å bruke buss (fra f.eks Darwin eller Adelaide) om programmet tillater det ettersom det er endel å se underveis. Fra bl.a Alice Springs kan vi tilby flere ulike adventure turer som tar deg til Uluru og Kings Canyon, og som en bonus får du oppleve endeløse, knallrøde ørkener på veien!

Kontakt