Brisbane

Reis til Brisbane og møt Australias søte kengeruer
 

Reiser til Brisbane - Byen på 200 kilometer!

I Australia er det nesten obligatorisk å forkorte ord, og tradisjonen tro har Brisbane fått tilnavnet Brissie - hvilket bør benyttes dersom du vil mingle med  lokale aussies. Med mer enn 250 soldager i året er du mer eller mindre garantert en herlig ferie i Brisbane! Hos KILROY finner du billige reiser til Brisbane!

Byene og tettstedene mellom Noosa Heads i nord og Tweed Heads i sør har nesten vokst sammen, hvilket er bakgrunnen for Brisbanes andre kallenavn - "the 200 kilometer city". Som turist betyr dette at det er lettvint for deg å farte rundt ettersom transportnettverket er velfungerende, så vær forberedt på avstikkere til nærliggende destinasjoner som Gold Coast eller Surfers Paradise!

Hva kan man gjøre i Brisbane?

Reiser til Brisbane - KILROY

OK, du har sjekket inn på hostellet ditt i Brisbane og er nå klar for moro - hva har byen så å by på? Lengden på oppholdet ditt avgjør hvor mye du kan få med deg så sørg for å planlegge godt, og for å hjelpe deg med dette har vi samlet noen av de hotteste alternativene for opplevelser i Brisbane.

Populære South Banks i sentrum er et bra sted å starte. Her kan du nyte Brisbanes avslappede atmosfære på Australias eneste kunstig produserte sandstrand etterfulgt av en smaksfull lunsj på en av de mer enn 30 restauranter, kafeer og gatekjøkken eller en spasertur langs sjøpromenaden blant solbrune ungdommer på rulleskøyter.

Reiser til Brisbane - South Bank Walkway - KILROY

I South Banks holdes det også flere festivaler og begivenheter gjennom året så sjekk ut på forhånd hva som skjer akkurat mens du er der.

For suveren utsikt over denne skjønne byen beliggende langs elvebredden bør du ta turen til topps av Mt Coot-tha. Husk for all del kameraet - elven som snor seg gjennom landskapet, den markerte motorveien og fantastiske skyline i sentrum utgjør til sammen supre fotografier.

Andre opplevelser i Brisbane

Opplevelser i Brisbane - KILROY

Ingen nordmann reiser hele veien fra Europa uten å glede seg til å utforske alle de spennende, rare og unike dyreartene vi har hørt så mye om. Lone Pine Koala Sanctuary er et bra sted for å holde koalaer, mate kenguruer og lære alt om de giftige slangene og krypdyrene i Australia uten å måtte forlate sentrum. Har du derimot masse av tid anbefaler vi å ta toget et par timer nordover til berømte Steve Irwin Zoo - her får du oppleve alt av australsk dyreliv samt beskue fantastiske dyreshow med for eksempel krokodiller.

Dersom du vil mingle litt med de lokale er Brunswick St Mall i hjertet av Fortitude Valley et glimrende valg - her kan du boltre deg i kafeer, restauranter og utesteder med live musikk. Et alternativ er bydelen West End med sin avslappede, bohemske atmosfære.

Reiser til Brisbane - Stradbroke - KILROY

En tur over til Stradbroke Island (selvfølgelig, "Straddie" på folkemunne) er også verdt den timen det tar å reise fra Brisbane. Her kan vi nevne stikkord som hvite sandstrender, nydelig turkisfarget hav og et fantastisk landskap så vel som flott utsikt over Moreton Bay. 

Working Holiday i Brisbane

Visste du at du kan kombinere din ferie i Brisbane med arbeid? Hvis du er mellom 18 og 31 år kan du nemlig få et Working Holiday-visum i Australia, og dermed reise rundt i Australia samtidig som du tjener penger. Hvor kult er ikke det? Les mer om Working Holiday i Australia, og sjekk ut vår Working Holiday-startpakke i Brisbane.

 

Kontakt