Great Barrier Reef

Great Barrier Reef er et av verdens absolutt beste steder for snorkling og dykking
 

Reiser til Great Barrier Reef - Unikt!

Great Barrier Reef er et fantastisk naturunder som alle dykkere og snorklere må oppleve minst èn gang i livet. Slapp av og lær deg å dykke om bord på båten, og nyt det rike dyre- og plantelivet under havoverflaten. Det er i tillegg massevis å finne på i området foruten om dykking, så du vil garantert aldri kjede deg! Hos KILROY finner du billige reiser til Great Barrier Reef!

Lyst å oppleve verdens største og flotteste korallrev? Great Barrier Reef med sine imponerende 900 øyer og 2500 individuelle rev strekker seg rundt 2600 km langs kysten av delstaten Queensland i Australia.

Husk kameraet når du skal ut på Great Barrier Reef

Dette gigantiske korallrevet er reneste drømmen som går i oppfyllelse for alle dykkere og snorklere ettersom livet under havoverflaten er så ekstremt mangfoldig og rikt. Great Barrier Reef ligger på UNESCOs verdensarvliste, og store deler av revet er beskyttet av The Great Barrier Reef Marine Park. Her kan du oppleve delfiner, hvaler, hai, havskilpadder og regnbuefargede fisker. Husk kamera - øyeblikkene under vann er noe du vil bevare. Airlie Beach er en av basene langs kysten der turer til Whitsunday Islands og Great Barrier Reef starter.

Airlie er en liten by bestående av èn gate og massevis av ungdomsherberger. I likhet med Cairns har ikke Airlie noen strender, men det har blitt laget kunstige laguner der du kan slappe av, svømme og nyte deilig grillmat. De fleste av KILROYs turer går fra Cairns eller Airlie Beach. Det er ikke mulig å reise ut til korallrevet på egenhånd, så du kan kun oppleve vidunderet gjennom å bestille og delta på en organisert tur. Det finnes dagsturer, men vi anbefaler at du velger en der det overnattes om bord på båt, såkalt live-aboard, slik at du slipper å reise inn til land igjen for så å måtte lete etter overnatting. Båtene som benyttes har god standard og fasiliteter slik at man får et komfortabelt opphold med nok søvn og smakfulle måltider. Normalt kjører båtene rolig fra destinasjon til destinasjon slik at du får prøvd ut nye områder hele tiden. Dersom du ikke vil dykke får du ved å snorkle fremdeles sett masse, som blant annet harmløse haier og morsomme fisker. Båtens soldekk skaper perfekte forhold for soling og total avslapning. Det er mange som mener at du på slike turer får en super ferie selv om du ikke dykker under havoverflaten.

Whitsunday Islands, Great Barrier Reef

Whitsunday Islands er stedet der alle australiere drømmer om å reise til. De kritthvite sandstrendene er rett og slett perfekte. Øygruppen ligger rundt 8 timers båttur fra Cairns, og oppleves best ved å delta på seiltur med skikkelig seilbåt. Operatøren Raging Thunder har mange spennende turer som du kan ta en nærmere titt på. Utenfor Cairns ligger Cape Tribulation hvor du kan legge ut på flotte turer i regnskogen. Sjekk ut dagsturen "Go Wild", den tar deg med til vakre områder hvor du får det beste av dyre- og plantelivet denne delen av landet har å by på. Det er også perfekt med dagstur til Tully River fra Cairns, der du kan oppleve heidundrende elverafting! Fitzroy Island ligger heller ikke så langt unna, og kan friste med nydelige strender, kajakkpadling og snorkling. Spør våre reisespesialister om mer informasjon rundt turer til Great Barrier Reef.

Dykking og snorkling på Great Barrier Reef

Great Barrier Reef er et av verdens absolutt beste steder for snorkling og dykking. Den beste opplevelser får du ved å delta på en live-aboard båttur der man bor om bord og slipper å reise tilbake til land ved slutten av dagen. Dersom du ikke allerede har dykkesertifikat kan du uten problem ta et PADI dykkekurs mens du er på båttur. KILROY tilbyr en rekke turer som mang en backpacker har funnet ut er verdt hver eneste krone. Vi garanterer suksess!

På Great Barrier Reef lever det mer enn 400 ulike typer koraller og 1500 fiskearter, så du kan prøve å forestille deg hvilke fantastiske opplevelser som venter deg på denne eksotiske destinasjonen. Revet er enormt av størrelse, og de ulikene delene kan alle by på forskjellige dyr og undersjøisk landskap. Great Barrier Reef passer både for nybegynnere og erfarne dykkere. Vi lover deg at du ikke blir skuffet dersom du legger din neste ferie hit!

Forsvarlig turisme på Great Barrier Reef

Great Barrier Reef opplever en rekke utfordringer som turisme, klimaendringer og bleking av koraller. Du kan hjelpe til med å bevare korallrevet ved å oppføre deg ansvarlig mens du snorkler eller dykker, og ikke røre eller flytte på noe av det du finner under vann. Mat aldri fiskene, og pass på at utstyret du har på ikke skraper borti koraller.

KILROYs reisetips til Great Barrier Reef

Hvis du ankommer uten å ha booket noe på forhånd vil du se at det koster mer å bestille turer direkte på stedet. Vi anbefaler derfor at du så tidlig som mulig reserverer plass på båtene gjennom KILROY, spesielt i høysesong ettersom de som regel blir fulle. Når du planlegger reisen må du huske på at kraftig regnfall vil påvirke sikten under vann. Desember og januar er gode reisemåneder, selv om temperaturene er på det høyeste. En deilig, avslappende og opplevelsesfylt ferie venter deg på Great Barrier Reef - så kontakt ditt nærmeste KILROY butikk for hjelp til å sette sammen flybilletter, overnatting og ekskursjoner.

Kontakt