Kakadu Nasjonalpark

Pass opp for krokodiller i Kadaku Nasjonalpark
 

Reiser til Kakadu - Frodig villmark!

Kakadu Nasjonalpark er en av Australias absolutte høydepunkter. Dette fascinerende stedet ligger i delstaten Northern Territory et par hundre km øst for byen Darwin, og er det perfekte reisemålet for å oppleve Australias villmark. Parken er frodig, vakker og fylt med spennende dyrearter - spesielt den velkjente og fryktede krokodillen. Hos KILROY finner du billige reiser til Kakadu Nasjonalpark!

En reise til Kakadu Nasjonalpark i nordlige Australia vil så godt som garantere deg massevis av opplevelser som gir deg følelsen av at du har fått en førseklasses smak på det virkelige Australia. Her, i landets største nasjonalpark, vil du finne dramatiske sandsteinsklipper, brølende fossefall og et imponerende plante- og dyreliv. Området er selvfølgelig mest kjent for sine mange (og store!) krokodiller, men du vil også kunne få oppleve andre typiske australske dyrearter som koala og kenguru, for å nevne noen. Du vil raskt forstå hvorfor Kakadu er representert på UNESCOs verdensarvliste.

Hvor lang tid skal du sette av til å besøke Kakadu?

Man kan enkelt tilbringe en hel uke i Kakadu, men man får absolutt med seg høydepunktene på et kortere opphold. Kakadu Nasjonalpark ligger i regionen Arnhem Land, et stort territorium med mye villmark som dekker mesteparten av delstaten den ligger i. Her finnes tropiske strender, kraftige elvestryk og fascinerende naturbasseng, så det er mye å se! Men pass på, du befinner deg i et område med ville krokodiller ,samt andre mer eller mindre farlige dyr, så det er få plasser man kan bade.

Jim Jim og Twin Falls

Høydepunkter i Kakadu Nasjonalpark Det er minst en håndfull steder du må besøke mens du reiser i Kakadu, og disse inkluderer fossefallene Jim Jim Falls og Twin Falls - som konkurrerer om tittelen som den mest spennende opplevelsen. De vakre fossene faller fra en høyde på hele 215 meter nedover de spektakulære klippesteinene og ned i de minst like imponerende naturbassengene.

Krokodiller og hulemalerier i Kakadu Nasjonalpark

I enkelte områder kan man også bade i vannet her, da de er trygge for krokodiller. Husk imidlertid ALLTID å sjekke med lokal guide først! På alle sine kanter er naturbassengene omgitt av vakker og frodig vegetasjon, så mens man ligger i vannet og nyter synet er det vanskelig å unngå spørsmålet om man faktisk befinner seg i paradis... Få også med deg Nourlangie, et område i utkanten av Arnem Land som har stor betydning for den aboriginske befolkningen. Her finner du den desidert beste samlingen av hulemarier i Kakadu, som er malt på stedets flotte røde sandsteinsklipper, som også har fargene oransje, hvitt og svart i seg. Man forstår raskt hva det er som gjør at aboriginere setter dette stedet så høyt. Gå heller ikke glipp av en tur innom Gunlom, nok en steinklippe med foss og naturbasseng som garantert tar pusten fra deg. Vi anbefaler gåtur i det bratte terrenget langs Waterfall Walk, herfra får fantastisk utsikt.

Det er enda mer å oppleve i Kakadu. For eksempel Maguk og Ubirr, hvor spesielt Maguk er et godt eksempel på en roligere og mindre turistifisert del av Kakadu. Maguk ligger i parkens sørlige del, mens Ubirr med sine mange hulemarier og magiske stillhet ligger ca 40 km nord for Kakadus hovedvei, The Arnhem Highway.

Kakadu og Northern Territorys sesonger

Det blir vått, veldig vått, under regntiden i denne delen av landet som varer fra november/desember til april. I denne perioden kan det være vanskelig å besøke Kakadu ettersom flom og uvær er vanlig, så husk dette mens du planlegger reisen din. Nettopp derfor skjønner man hvorfor det er så mye mer vann i fossene og naturbassengene på denne tiden av året, mens det i den tørre sesongen (september til november) typisk er mer uinspirerende ettersom ting ser temmelig tørt og tomt ut.

Kontakt