Fiji

Reis til Fiji og nyt late dager på stranden
 

Reiser til Fiji - Latmannsliv i paradis!

Fiji er en perle midt ute i Stillehavet - et tropisk paradis bestående av mer enn 333 øyer. Her kan du oppleve magiske landskap og et stort utvalg av aktiviteter og opplevelser. Finn din helt egne drømmestrand, dykk ned i det krystallklare vannet og kom tett på den unike kulturen på Fiji.

Flotte strender og mange fantastiske opplevelser venter deg hvis du velger å utforske Fiji sammen med KILROY. Så snart du ankommer flyplassen i Nadi på hovedøya Viti Levu, vil du bli møtt av den vennligheten og gjestfriheten som Fiji har blitt så kjent for. Du kommer nemlig til å bli møtt av gjeng fijianere som smiler fra øre til øre, og har du bestilt henting på flyplassen slenger gjerne sjåføren en blomsterkrans rundt halsen din så fort han ser deg. Velkommen til paradis!

Fiji består av over 300 øyer, som alle ligger vakkert til i Stillehavets lyseblå krystallklarevann. Viti Levu er den største av øyene på Fiji og kan uten problemer utforskes med buss. På nordsiden av øya finner man den lille øyen Nananu-i-Ran, som er det perfekte stedet for deg som er på jakt etter nydelige kritthvite strender. Hovedstaden Suva ligger øst på Viti Levu, og i sør brer vakre Coral Coast seg ut og ønsker snorklere og dykkere velkommen. Etter at du er ferdig med å utforske Viti Levu, bør du ta turen videre til de berømte Yasawa-øyene (Yasawa Islands). Her vil du finner de virkelig øde stedende, som oser av Stillehavets salige, avslappede atmosfære.

Latmannsliv og kava på Fiji

Fijianerne kjenner ikke til ord som stress og hastverk, og lever i stedet et rolig, avslappet liv, en livsstil som raskt smitter over på enhver besøkende. Det er ingen grunn til å stritte imot, senk skuldrene og nyt den avslappede atmosfæren! Nå som du allerede er i ferd med å tilvenne deg den lokale livsstilen, er det en opplevelse som du bare må prøve mens du er på Fiji; å drikke kava. Denne lokale drikken er brygget på støv fra roten til planten med samme navn, som så blandes med litt vann. Resultatet er noe som minner om gjørmevann, og som gjør tungen din nummen når du drikker det, men drikken er en viktig del av den lokale kulturen og det sosiale livet på Fiji. 

Virkelighetens akvarium på Yasawa-øyene

Yasawa-øyene kan enkelt nås med båt, og den enkleste måten å komme seg mellom de små øyene på, er å bestille et av våre fleksible båtpass. Du bestemmer selv hvor mange dager du ønsker å kjøpe passet for (7, 14 eller 21 dager) og hvilke øyer du ønsker å besøke. Dette er ikke bare den perfekte måten å øyhoppe på, det er også det perfekte stedet å gjøre det på! Yasawa-øyene er simpelthen smellvakre og du kjenner dem garantert igjen dersom du har sett filmen "Cast Away" med Tom Hanks, den ble nemlig spilt inn nettopp her.

Disse øyene er ikke bare vakre på overflaten, for under havoverflaten skjuler det seg en fargerik verden full av flotte koraller, fargerik fisk, skilpadder, skater og haier. Besøker du Fiji og Yasawa-øyene er du derfor nødt til å prøve dykking! Viderekomne dykkere bør reise til Kadavu Island, et dykkeparadis der korallrevet strekker seg rundt hele øya. Når du reiser til Fiji bør du ha i bakhodet at tropiske stormer kan forekomme mellom november og april, så sjekk værvarselet før du setter kurs ut mot åpent hav.

Livet på Fiji er rett og slett herlig; Nydelige strender, krystallklart vann, vennlige mennesker og en livsstil som lett smitter. Reis nå og glem alt som heter stress!

 

Kontakt