Yasawa-øyene

Dykking på Yasawa-øyene

Det er synd hvis du kun får oppleve livet på land når du besøker Yasawa-øyene. Det krystallklare vannet rundt øyene fortjener nemlig også å bli utforsket. Her kan du ikke bare utforske vakre uberørte korallrev, du kan også stifte bekjentskap med spennende dyr som skilpadder, haier og skater.  

Skater rundt Yasawa-øyene

Det er mulig å dykke ved Yasawa-øyene året rundt, men reiser du hit i perioden mai - oktober, har du også muligheten til å dykke sammen med skater! På denne tiden av året trekker disse vakre, elegante skapningene inn i buktene på Yasawa-øyene, for å besøke "rensestasjoner", der småfisk kommer til for å spise parasitter og rense skatenes sår (omtrent som et spa for skater!). Her finner skatene også mat og blir derfor gjerne værende en stund.

Bestill ditt dykkerkurs gjennom KILROY og få tilgang til "husrevet" til Yasawa-øyenes beste dykkeresort, der dykkere har rapportert å se så mange som 13 skater på en gang! Er du her på denne tiden av året kan du simpelthen ikke gå glipp av muligheten til å dykke med disse fantastiske skapningene. 

Dykkerforholdene rundt Yasawa-øyene

Dykkeforholdene rundt Yasawa-øyene er kjent for å være helt fantastiske, takket være den gode sikten, de behagelige vanntemperaturene og ikke minst, det vakre marine dyrelivet. Det finnes en rekke flotte dykkersteder spredd rundt omkring på øyene, så her kan de velge å vrake etter vær- og strømforholdene!

Les mer om de forskjellige dykkerstedene og se video fra dykking på Yasawa-øyene her

Per side
Per side

De ulike dykkerstedene på Yasawa-øyene

Utforsk denne fantastiske undervannsverdenen mens du tar dykkerlappen på Fiji!

Har du dykkerlappen fra før kan du bli med på et par av våre fun dives. Yasawa-øyene har nemlig noen helt fantastiske dykkesteder som du absolutt bør oppleve:

Barrel Head: Her er det nesten ingen undervannsstrømmer og du kan møte både sølvspisshai og skilpadder.

Black Rock Coral Garden: Dette stedet er et must dersom du skal besøke Yasawa-øyene. Her kan du se fargerike fisk, sølvspisshai, fargeskiftende blekkspruter, murener og napoleonfisk.

Sawa-I-Lau Island: I motsetning til de andre dykkerstedene på Yasawa-øyene er ikke dette stedet kjent for sitt spektakulære marine dyreliv. Derimot er dette stedet kjent for sine undersjøisk grotter fylt med eldgamle kunstverk. 

Nova Wall: Dette er et kjempekult dykkersted dersom du har lyst til å prøve såkalt "drift diving", der dere lar strømmen føre dere av sted under vann. Dere kommer ikke til å være alene, for murener, skilpadder og skater er også kjent for å ta seg en tur med strømmen av og til. 

The Blue Room: Dette dykkerstedet består av en eneste stor vulkansk vegg, og på grunn av dybden er det sannsynlig at du kommer til å støte på både papegøyefisk, tunfisk, makrell og wahoo.

Caves of Babylon: Dette stedet er rett å slett magisk! Undersjøiske grotter slipper lys gjennom helt ned til mellom 15 og 18 meter, noe som gir en helt fantastisk sikt. Merk at det på grunn av strømforholdene ikke alltid er mulig å nå ut til dette dykkestedet.

 

Bilder fra dykking på Fiji/Yasawa-øyene

 

Har du spørsmål om dykking på Yasawa-øyene?
Kontakt KILROY
Kontakt