Marshalløyene

Tropiske strender finner du på Marshalløyene om du kommer deg litt unna Majuro
 

Reiser til Marshalløyene

Marshalløyene er en øystat spredt utover 24 atoller nord i Stillehavet. Landet har maritime grenser til en rekke av de andre øystatene i Stillehavet, b.la. Mikronesiaføderasjonen og Kiribati. En reise til Marshalløyene byr bl.a. på frisk havluft, stekende sol, unike dykkermuligheter og krithvite strender med svaiende palmer. Øygruppens innbyggere har også en viktig historie og fortelle. Hos KILROY finner du billige reiser til Marshalløyene!

Majuro er den mest folkerike av alle atollene og fungerer også som landets hovedstad. Her finner du restauranter, bank, postkontor, dykke- og fisketurarrangører, overnattingsmuligheter og en av landets to internasjonale flyplasser. På Majuro kan du også finne nattklubber eller et sted å bowle.

Dykking og snorkling ved Marshalløyene

Omkring Marshalløyene finner du noen fantastiske dykke- og snorklemuligheter. Vi snakker opplevelser i verdensklasse med noen herlige korallrev, yrende maritimt liv og ekstremt spennende vrak fra 2. verdenskrig.

Majuro har blitt såpass forurenset, både på land og i vann, så det er riktignok ikke mye her som lenger minner om et tropisk paradis. For å oppleve det må du komme deg ut på en av de andre atollene eller øyene i området. Du trenger ikk å dra lenger enn til naboatollen, Arno, som er lett å nå fra Majuro.

Bikini Atollen, Marshalløyene

Du finner ikke kun fargerike fisk og koraller rundt om på disse øyene. USA har nemlig brukt utvalgte områder omkring Marshalløyene til atomprøvesprengninger i etterkrigstiden. På havbunnen utenfor Bikini ligger fortsatt restene av USS Saratoga til evig minne om de ødeleggelsene sprengningene førte med seg. Det er angivelig det eneste hangarskipsvraket i verden som kan utforskes med vanlig sportsdykkerutstyr.

Fordi området rundt Bikini Atollen bærer direkte håndfaste bevis på de kjernefysiske testene som ble utført, bestemte UNESCO 3. august 2010 at atollen symboliserer begynnelsen av atomalderen og Bikini er derfor å finne på verdensarvlisten.

Andre aktiviteter på Marshalløyene

Nevnte vi dykking og snorkling?

Kontakt