Auckland

Den imponerende skylinen til Auckland
 

Reiser til Auckland - City of Sails

Mellom to havner på den vakre nordøya på New Zealand ligger Auckland, også kjent som: City of Sails. Til tross for at det bor mer enn en halv million mennesker, er 'by' et stort ord for Auckland. På grunn av alle de lave bygningene, ser Auckland mer ut som en utvidet landsby, men med en kosmopolitisk karakter. Auckland er inngangsporten for mange backpackere til New Zealand. Byen er omgitt av flott natur, og er et glimrende utgangspunkt for spennende aktiviteter. Hos KILROY finner du billige reiser til Auckland.

Auckland, eller Tamaki-or-rau Makau som maoriene sier, er det tettest befolkede urbane området på nordøya til New Zealand. Distriktet omfatter byene Auckland, Waitakere, Manukau og North Shore. En fjerdedel av New Zealands totale befolkning bor faktisk i området.

City of Sails

Aucklandere er gale etter seiling. Så hvis du er en fan av seiling, har du allerede en grunn for å reise til Auckland. Lidenskapen for seiling vises tydelig gjennom alle seilbåtene som ligger i havna. Byen er kjent for å arrangere flere seilkonkurranser, blant annet den berømte America's Cup. Hvis du ønsker å mingle med lokalbefolkningen, så er det bare å komme seg på en båt. Det er nok av muligheter. Du kan for eksempel ta leksjoner på en seilskole eller leie din egen båt.

Høydepunkter i Auckland

Mange av Aucklands attraksjoner ligger nede ved havet, men de gamle parkene, Albert Park og Victoria Park, er vel verdt en tur innom. På den toppen av vulkanen One Tree Hill har du en fantastisk utsikt over byen, havnene og øyene. Er du ekstra glad i høyder kan du ta glassheisen til øverste etasje av Sky Tower. Det imponerende tårnet er ikke mindre enn 318 meter høyt og kan stolt kalle seg det høyeste tårnet på den sørlige halvkule. Test høydeskrekken din ved å stå på glassgulvet. Er du enda tøffere? Kast deg utfor! Sky Jump er det høyeste strikkhoppet du kan gjøre fra et tårn i hele verden.

Opplev Auckland

Områdene rundt i Auckland er egentlig temmelig like, men noen er mer interessante enn andre. Parnell Village, 1,2 kilometer ut fra sentrum, er verdt å besøke. Området er kjent for mange flotte historiske viktorianske hus og butikker. Ta en pils, nyt en god lunsj og la stemingen ta deg med tilbake i tid. For shopping er bydelen Newmarket det ideelle stedet. Det er også mange teatre i dette området.

K Road, sør for sentrum, er en smeltedigel og rommer mange etniske restauranter. Den opprinnelige området til maoriene er nå et flerkulturelt samfunn med en bohemsk atmosfære. De beste nattklubbene ligger i K Road eller Parnell Village.

Overnatting i Auckland

New Zealand er et populært land, og tiltrekker seg hvert år mange turister. I området rundt Auckland finner du mange forskjellige typer overnatting. Hvis du har masse penger å bruke, kan du nyte luksusen av fem-stjerners hoteller. Reiser du på budsjett kan byen tilby en rekke gode hosteller, og området rundt byen har også svært fine campingplasser. Bed & Breakfast steder finner du stort sett over hele øya.

Når bør man reise til Auckland?

Auckland og New Zealand er en destinasjon som kan besøkes året rundt, men nordøya har et helt annet klima enn sørøya. Om sommeren (desember til februar) ligger temperaturen vanligvis mellom 21 og 24 ° C, om vinteren (juni til august) faller temperaturen sjelden under 12 ° C. Det tyngste regnet faller i løpet av vinteren.

Kontakt