Rotorua

Rotorua er berømt for sin geotermiske aktivitet og maori kultur
 

Reiser til Rotorua - Geotermiske områder

Rotorua ligger i den sentrale delen av nordøya på New Zealand. Auckland er omtrent en tre timers kjøretur unna. Rotorua er en perfekt helgeutflukt eller en stopp-over destinasjon dersom du er på road trip på New Zealand. Hos KILROY finner du billige reiser til Rotorua!

Du tror kanskje du har kommet til feil sted etter å ha kommet til Rotorua på nordøya på New Zealand, bare for å finne en bitteliten og kjedelig landsby. Men skinnet bedrar, fordi det er det som er UNDER bakken som er den store attraksjonen i Rotorua.

Geotermiske Rotorua

Rotorua er en av de mest aktive geotermiske områdene på New Zealand. Lukten av svovel er det første du legger merke til når du kommer til byen, og på de ulike hotellene og herbergene er det nok av muligheter til å ta sette seg i boblebadet eller ta en dukkert i et av bassengene, som selvfølgelig er oppvarmet av de varme kildene.

En liten tur sør for Rotorua finner du et stort område med geysirer, kokende gjørme og damp som stiger opp på himmelen. Hold deg på angitte stier i området, for bakken er forrædersk, og mange steder er det brennende varmt.

Rotorua - Maorienes land

New Zealands urbefolkning, maoriene, er en stor del av Rotorua-området. Mer enn en tredjedel av befolkningen som bor her er maorier. Du må holde tunga rett i munn for å uttale de lokale stedsnavnene slik som "Whakarewarewa". Maoriene har holdt til i området i ca. 500 år og du kan finne landsbyer som kan fortelle deg mer om den tradisjonelle kulturen.

Den største geysiren på New Zealand

I Whakarewarewa finner du New Zealands største geysir, Pohutu. Vel verdt et besøk.

Sauer, sauer, sauer

Hvis du er keen på litt underholdning, ta en sving innom Agrodome, som presenterer et familievennlig show med sauer i hovedrollene. Du vil ikkke tro det, men Agrodome er en av de mest populære turistattraksjonene på hele New Zealand.

 

Kontakt