Sørøya

Sørøya på New Zealand byr på nydelige fjorder, isbreer, vintersport og adrenalin-pumpende aktiviteter
 

Naturen i høysete!

Øya med den lange hvite skyen er kanskje lite av størrelse, men derimot stor på opplevelser og muligheter! Hos KILROY finner du billige reiser og store opplevelser til Sørøya på New Zealand!

Du vil finne et svært bredt utvalg av aktiviteter og muligheter på New Zealand uansett hvilken årstid du kommer på. Litt planlegging på forhånd er lurt, spesielt med tanke på hvordan du vil reise rundt. Redusert reisetid som følge av vindfulle fjellveier kan være svært frustrerende når du egenetlig ville brukt den på noe helt annet!

Aktiviteter

Sørøya på New Zealand har nydelige fjorder, isbreer, vintersport og adrenalin-pumpende aktiviteter. Fjellene rundt Queenstown kan skryte av bakker dekt med herlig puddersnø gjennom vintermånedene (juli-september), mens om sommeren blir området rundt Queenstown gjort om til en lekeplass for jetbåter, bungjy jumping og båtcruise. Denne byen er et must for alle som reiser til sørøya av New Zealand! Den trans-alpinske jernbanen mellom Christchurch og Greymouth er sagt å være en av verdens mest spektakulære togturer og lever definitivt opp til sitt rykte! Jernbanen er i tillegg en god forbindelse mellom øst- og vestkysten. Christchurchs og Dunedins gamle bygninger og velstelte hager gjør dette til to byer med avslappende atmosfære og mye bra historie. Mesteparten av New Zealands bryggerier ligger i tillegg her på sørøya. Nesten alle bryggerier tilbyr guidede turer og tar vel i mot de som vil prøvesmake de ulike ølsortene, lære om de - og prøvesmake igjen.   

Overnatting

Det er et svært bra nettverk av hosteller og hoteller over hele New Zealand. Under høysesong er det en god idè å forhåndsbooke din overnatting i Queenstown, det blir travelt her både om sommeren og når vinterens alpinister setter inn. Et standard rom/sovesal koster 15-30NZD.

Shopping og natteliv

Dunedin er hovedsakelig en studentby, men har mange bra barer og restauranter for de som reiser på lavt budsjett. Dunedin og Queenstown har begge et bra utvalg livlige puber, klubber med bra DJ's og liveopptredener.

Mat og drikke

New Zealands kjøkken består av en blanding av europeisk, asiatisk og polynesisk mat - men man finner alle slags typer mat her. Rikelige kjøttmengder betyr masse saftige biffer, samt mye bra fersk fisk (surf'n turf er ofte å finne på menyen). Sørøya huser mange av New Zealandsbryggerier, så utvalget av øl er selvfølgelig utmerket. I tillegg finner du mange gode og kjente vingårder i Marborough-regionen, for de som er sugen på en dråpe rød eller hvit. En vinflaske koster rundt 8NZD.

Lokal transport

New Zealand har et nasjonalt bussnettverk som opererer rundt på sørøya. Det finnes også et par adventure-selskaper som tilbyr hopp-på/hopp-av busspass, et alternativ der du får bra valuta for pengene samtidig som du opplever mer under selve reisen!

Kontakt