Taupo

Lake Taupo og vulkaner i sør
 

Reiser til Taupo - Tongariro National Park

Byen Taupo ligger på bredden av Lake Taupo på Nordøya på New Zealand. Taupo er et naturlig utgangspunkt hvis du ønsker å besøke Tongariro National Park.

Taupo ligger på den nordlige kysten av Lake Taupo i sentrum av Nordøya på New Zealand. Det er en forholdsvis liten by med ca. 23000 innbyggere.

Reiser til Lake Taupo og Tongariro National Park

En av årsakene til at Taupo er en attraktiv destinasjon for reisende er nærheten til Tongariro National Park. Fra Taupo kan du nyte utsikten over Lake Taupo og de vakre fjellene i det fjerne.
Om sommeren (des-feb) er det mest liv i byen, og flere backpackere og andre reisende bruker byen som base for et besøk i nasjonalparken.
Selve parken ligger sør for Lake Taupo.

Vulkansk aktivitet i Taupo

I området rundt Taupo er det rikelig med vulkansk og geometrisk aktivitet, og det siste store vulkanutbruddet var i 1996. Også Tongariro National Park er kjent for sin vulkanske aktivitet. Nasjonalparken er også kjent for gode trekking- og skimuligheter, og er en av de mest populære nasjonalparkene i hele New Zealand.

Friluftsliv i Taupo

I Taupo finnes det flere muligheter for spennende utendørsaktiviteter som fallskjermhopping, trekking, seiling, bungy jumping, ski, sykling, paragliding og andre actionfylte aktiviteter!

 

Kontakt