Pitcairn Islands

Pitcairn Island, for de eventyrlystne!
 

Reiser til Pitcairn Islands

Leter du etter en destinasjon der antageligvis ingen av vennene dine har vært? Reis til Pitcairn Islands da vel! Det er litt av et prosjekt å komme seg dit, men det blir også garantert litt av et eventyr. Les mer om Pitcairn Islands og hvordan du kan komme deg dit her.

Pitcairn Islands er en øygruppe i Stillehavet bestående av de fire vulkanske øyene Pitcairn, Henderson, Ducie og Oeno. Pitcairn Island, den eneste bebodde øya i øygruppen, er en tropisk øy med administrativt hovedsete i Auckland, New Zealand. Pitcairn Islands er også det siste britiske oversjøiske territoriumet i Stillehavet.

Pitcairn Island byr på enestående naturopplevelser med et rikt fugle- og marineliv, hvor sistnevnte kan oppleves på en snorkletur eller seiltur rundt øygruppen. Den lokale befolkningen er kjent for å være imøtekommende og gjestfrie for de få besøkende som begir seg på reise mot øyene.

Mytteriet på Bounty

De fleste av Pitcairns innbyggere stammer fra mytteristene fra HMS Bounty. Mytteriet fant sted i det sørlige Stillehavet 28. april 1789, hvor besetningen tok kontroll over båten, sendte kapteinen og 18 av hans menn til havs, for deretter og besette seg på henholdsvis Tahiti og Pitcairn Island.

Pitcairn Islands har i dag 56 innbyggere og alle bor i Adamstown som kan regnes som hovedstaden. Gjennomsnittsalderen er 50 år, hvilket utgjør en umiddelbar trussel for befolkningens fremtid på øya. Pitcairn har nemlig problemer med å tiltrekke seg nye innbyggere grunnet øyas utrolig isolerte plassering.

Kontakt