Salomonøyene

Perfekte dykkeforhold på Salomonøyene
 

Reiser til Salomonøyene - Et sted for oppdagere!

Dersom Kaptein Cook hadde levd i dag ville han definitivt ha reist til Salomonøyene! Her venter nemlig de virkelig eventyrene på deg. Øyenes dramatiske natur fortjener stor respekt, og du kommer tett på både aktive vulkaner, sjøkuer, delfiner, havskilpadder og skipsvrak. Hos KILROY finner du billige reiser til Salomonøyene!

De fleste som reiser til Salomonøyene får en følelse av å være den eneste turisten i området. Salomonøyene er fremdeles kun et av veldig få land i utvikling i Stillehavet, og turisme er uten tvil blant de sektorene i landet som har størst utviklingspotensiale. Så dersom du planlegger å reise er tiden definitivt inne - før internasjonale hotellkjeder bygger ferieresorter og ødelegger den originale atmosfæren. Selv her, langt ute på det åpne Stillehavet, kan du få en smak av verdenshistorien. Under 2. Verdenskrig fungerte Salomonøyene som en av Stillehavets militærposter. USA og Japan kjempet mot hverandre fra øy til øy over makt over Salomonøyenes militærposter, noe man fremdeles kan se spor etter den dag i dag. Selv om australsk stillehavspoliti fremdeles befinner seg på øyene så er det i dag ingen fare å reise hit, og den største utfordringen du møter på er sannsynligvis bare landets uforutsigbare og begrensede infrastruktur.

Gaudalcanal and 2. Verdenskrig

Hovedstaden Honiara som ligger på øya Gaudalcanal er ikke så veldig spennende, så ikke bli skuffet dersom dette er ditt første inntrykk av Salomonøyene. Mens du venter på fergen over til Salomons mer paradisiske øyer kan du benytte tiden til å utforske etterlatte krigsminner fra 2. Verdenskrig som ligger spredt utover Gaudalcanal. Gulfen utenfor kysten av Honiara har fått tilnavnet "Iron Bottom Sound" etter den undersjøiske gravlunden bestående av rustkledte amerikanske og japanske skips- og flyvrak. Prøv gjerne et dykk her, og insister på å få dykke på det amerikanske vraket "B-17 Flying Fortress" som ligger på kun 18 meter dybde. Det aller kuleste dykket får du imidlertid på øya Ghizo i landets vestlige provins. Her kan du dykke på det japanske transportskipet Toa Maru og oppleve dets kargo av gassmasker, telefoner, tanker, motorsykler og medisiner ligger strødd rundt vraket.

Malaita: Urbefolkning og kunstige øyer

Malaita er et av Salomonøyenes uoppdagede perler og et sted få turister ferdes til. Øya er selvfølgelig utrolig vakker, men det er minnet om den lokale befolkningen som blir hos deg for alltid. Her er det få valgmuligheter når det gjelder overnatting, begrenset infrastruktur og ingen spesielle tilbud for turister - men om du spør en av de lokale så fungerer de gjerne som en privat turguide for deg mot en ubetydelig sum. Til gjengjeld får du bli med hjem til familien, og plutselig spiller du fotball eller drar på fisketur med lokalfolket og slår av en prat med høvdingen i området. Gå ikke glipp av de kunstige øyene Langa Langa og Lao Lagoons. Øyene er bygget på korallrev som  små steinfjell, og er rest etter en tid da det var stammekrig i landet og man måtte beskytte seg mot kannibaler. Den største øya måler 1 km i diameter og er temmelig overbefolket for sin størrelse. Det sies at man kan besøke Kwao-folket på Malaita som lever isolert i fjellene rundt Sinalangu. Slik vi lever i det 21. årundret tror du kanskje at det er løgn når vi sier at folk her fremdeles går rundt nakne, jakter med selvlagde spyd, tilber ånder etter sine forfedre og forsvarer seg selv med vold mot all slags moderne utvikling!

Tetepare Island: økovennlig naturreservat

Din reise til Salomonøyene er ikke fullstendig før du har lagt turen innom landets eneste naturreservat; Tetepare Island i vestprovinsen. Her blir original regnskog tatt godt vare på, og all aktivitet på øya er hundre prosent økovennlig. Livet under havets overflate er spektakulært, og du kan snorkle med både delfiner og barrakuda så vel som frodige sjøkuer!

Marovo Lagoon: dykking dagen lang

Som på de fleste av Salomons andre øyer er det ikke en idyllisk strandferie som venter deg på Maryo Lagoon, men i stedet massevis av kokospalmer, tropiske skoger og korallrev. Her finnes et utall dykkesteder som flyter over av spennende grotter, bratte stup ned i havdypet, fargerike korallrev og lumske haier. Den kanskje beste måten å utforske Maroyo Lagoons små palmeøyer på er ved å padle rundt i kajakk. Det er enkelt å organisere kajakkturer, og det er et supert alternativ for å besøke lokalbefolkningen på øde øyer som ikke ellers kan nås av turister. Husk å ta med deg tursko når du besøke Salomons vestlige provins, ettersom det finnes flere store vulkaner her som du kan klatre på, og fra hvor du får enestående utsikt utover de vakre lagunene. Når du har gjort alt dette - ja, da er reisen din til Salomonøyene komplett!

Kontakt