Samoa

Tett jungel på Samoa
 

Reiser til Samoa - Det flotte Stillehavsparadiset!

Du vil huske reisen din til Samoa for de eksotiske jungelturene rundt øyenes fuktige regnskoger, forfriskende ferskvann, dramatiske fossefall, vandring langs øde vulkankratre, paradisstrender og ikke minst den vennlige og tradisjonsrike befolkningen. Hos KILROY finner du billige reiser til Samoa!

Samoa er et av de minste og fattigste landene i Stillehavet. Her vil du ikke finne fancy feriehoteller langs stranden som i f. eks Fransk Polynesia, men i stedet upretensiøse småhytter. Selv hovedstaden er en liten provinsby der innbyggerne alltid har tid til et smil eller en prat, og de forteller deg alltid akkurat det du vil høre - så still åpne spørsmål! 

En reise til Samoa vil på mange måter by på samme type opplevelser som en reise til Salomonøyene. Samoas fordel er imidlertid at infrastrukturen er bedre og at øyene er letter tilgjengelige enn de spredte Salomonøyene. Ulempen er dog at det er en smule flere turister her, og færre uoppdagede øyer. La lengden på oppholdet ditt avgjøre hvilken destinasjon du velger! 

Upolo - heng med de lokale

Hovedstaden Apai på øya Upolo er et utmerket sted å betrakte hvordan den lokale Stillehavskulturen tilpasser seg global moderne innflytelse. Byen i seg selv er ikke så sjarmerende og fremstår som skitten og tettbygd, men det er her du vil finne det beste tilbudet av kafeer, restauranter og lokalt natteliv med høylytt R&B musikk - et bra sted å finne lokale venner med godt humør! Benytt også sjansen til å se en rugbykamp der du kan heie på lokalhelter. 

Den eneste begivenheten som så langt i det 21. århundret har fått pulsen til å stige på diskusjoner blant befolkningen i Apai er beslutningen om å endre kjøreretningen. Fra 7. september 2009 kjører alle på venstre side i stedet for tidligere høyre. PASS (People Against Switching Sides) gikk sterkt i mot den nye loven og delte befolkningen i to. 

Slapp av et par dager i en liten palmehytte på en av Upolus mange lekre strender, og nyt at det finnes verken internett eller andre vestlige forstyrrelser. Dagene smelter sammen ettersom de alle består av å snorkle, flette palmematter med de lokale og fordøye kokosbrød, kokosris, kokosmelk, kokossalat og kokos-alt-mulig. Et godt lokalt tips er å bruke kokos som myggmiddel. Dersom du smører deg inn i kokosolje blir nemlig huden så fet og glatt at myggen glir av dersom den prøver å stikke deg…! 

Savai'i - vulkansafari, dykketurer og fin, hvit sand

Savai'i er en ekte vulkanøy, og fremstår som mer avslappet en Upolu. Det barske lavalandskapet består av 450 kjegleformede vulkaner. Mt Matavanu står for mesteparten av lavaen, etter det siste store utbruddet mellom 1905 og 1911. Vulkanen et verdt en visitt, om ikke for det imponerende månelandskapet av lava så definitivt for å oppleve den eldgamle vulkanvokteren Api Utumapu som har merket av hele vandreruten med sære skilt skrevet på hans egne pidginengelsk. Dwarf's Cave er en endeløs lavahule med skarpe kanter og små elver som også er verdt å utforske - men husk gode sko, lommelykt og en lokal guide. 

Lokale dykkesentre arrangerer snorkle- og dykketurer rundt på øya. Unngå å dykke i Manase Lagoon ettersom kloakk har drept mange av korallene, men dykk heller ned i vannet utenfor korallrevet der massevis av fiskestimer, fargerike koraller, hai, skilpadder og innimellom sterke havstrømmer vil gi deg mange spennende undervannsopplevelser. Du kan også dykke på skipsvrak innenfor revet blant barrakudaer så skremmende store at du risikerer å få regulatoren i vranghalsen…! 

Savai'i har et utvalg flotte, hvite sandstrender der du kan bo i primitive stråhytter rett ved sjøkanten, og bare nyte livet og dagene som kommer og går. Turister med dyre eiendeler vil nok få panikk av all sanden som potensielt kan snike seg inn i kameraer eller ned i tastaturet på laptopen! Du kan velge blant en rekke historiske steder på øya som kan inkluderes på hyggelige dagsturer. De lokale kan arrangere rundturer på øya for deg, men billeie er nesten like rimelig og gir deg langt mer frihet og fleksibilitet. Pass imidlertid på griser, høns, hunder og barn som løper fritt rundt på det meste av Samoa. 

Manono og Apolima - små vakre opplevelser

Dersom du vil litt lengre vekk fra alt som minner om vestlig sivilisasjon så bør du reise ut til Manono, en av de to små øye som ligger i det 22 km brede stredet mellom Upulo og Savai'i. Her kan du bo billig med mat og snorkleturer inkludert i prisen, så trenger du ikke arrangere noe selv. Den andre øya i bukten, Apolima, stiger utilgjengelig opp av havet med sine stupbratte klippesider. Det er definitivt en unik opplevelse å overnatte hos en av øyas totalt 80 beboere!

Kontakt