Tahiti

Det er kanskje ikke uten grunn at Tahiti blir omtalt som et paradis?
 

Reiser til Tahiti - Velbehag i Stillehavet!

Tahiti er den mest populære øya i Fransk Polynesia. Disse øyene har i en årrekke fristet turister - og med gode grunner! Infrastrukturen er på topp, du kan slurpe i deg iskalde paraplydrinker på lekre palmestrender, øybefolkningen ønsker deg velkommen med sine store vennlige smil og øyenes skjønnhet er rett og slett uforglemmelig - spesielt Bora Bora! Sukk, Bora Bora; Hos KILROY finner du billige reiser til Tahiti!

Dersom du kun har få ukers ferie til rådighet og vil oppleve så mye av Stillehavet som mulig anbefaler vi at du reiser til Tahiti og øyene omkring i øygruppen Society Islands, som alle er en del av Fransk Polynesia. Du bør i høy grad arrangere reisen hjemmefra ettersom det er den beste måten å spare penger på - ting kan nemlig fort bli temmelig kostbart dersom du må organisere, bestille og betale direkte der du er. Med unntak av Huahine er Fransk Polynesia dessverre en noe dyr destinasjon. 

Men, heldigvis kan vi tipse deg om hvordan du kan få mest ut ferien din til dette paradiset uten å bli ruinert! Bestill den rimeligste overnattingen du kan finne, lag deg mat selv og ta buss eller haik din vei rundt på øyene - så kan du samtidig komme i snakk med de lokale. Ta gjerne med deg ditt eget snorkleutstyr, det er nemlig en fantastisk undervannsverden som venter på deg her, men det kan være dyrt å leie maske og snorkel lokalt - om du i det hele tatt finner utleie for det!

Tahiti - surfing, drinker, blomster og lavastrender

Tahiti vil for de fleste assosieres med unge piker kledd i blomsterkranser, palmestrender, festmåltider og malerier av Gauguin. Du vil imidlertid ikke finne hvite sandstreder her, i stedet består Tahitis strender av svart lava. Utforsk små landsbygder som ligger gjemt i dalene mellom store vulkaner, og ta en tur innom Gauguin museet der du kan lære om hans produktive år på Tahiti på slutten av 1800-tallet. 

Tahiti påstår å være stedet der surfesporten oppstod, og her kan du virkelig fange fantastiske bølger både for nybegynnere og profesjonelle. På Tahiti Iti, den minste av Tahitis to øyer, ligger Hava'e Pass der du vil finne en av verdens største, farligste og aller beste bølger, Teahupoo, som er reservert for profesjonelle surfere. Et bra sted å bli inspirert dersom du er nybegynner. 

Hovedstaden i Fransk Polynesia er Papeete som ligger på Tahiti. Byen er dyr og uattraktiv med mindre du har råd til luksus shopping, nattklubber og kanskje et par gin & tonic på dekk av en yacht mens du ligner en millionær… 

Huahine - backpackernes paradis

Dersom du er på utkikk etter avslappet strandlig atmosfære i ekte backpackerstil på reisen din til Fransk Polynesia, da vil du rett og slett elske Huahine! De flotte sandstrendene her har enda ikke blitt spist opp av internasjonale luksushoteller, noe som betyr at masseturisme heller ikke eksisterer. Aktivitetsmessig er ikke listen så lang, men du kan surfe på herlige bølger og kose deg på strendene eller i de billedskjønne lagunene - og nyte livet! Huahine er i høy grad et lite avslappet, rimelig og vakkert paradis. 

Ra'iatea - Society Islands eneste skipsvrak for dykkere

Ra'iatea er den ville og utemmete øya i øygruppen Society Islands, og blir ofte forbisett av turister. Her finnes ingen ordentlige strender, men naturen er rå og ekte og lokalbefolkningen lever stolte og respektfulle for sine tradisjoner. Du kan dykke på skipsvraket, og inne i det finnes det luftlommer på 25 meters dyp der du kan ta av masken og nyte lukten…! 

Bora Bora - forførende luksus

Bora Bora er et utmerket sted å avslutte ferien din med stil. Øya forfører deg til å bo en smule for ekstravagant, handle litt dyrere enn planlagt og spise flottere enn først tenkt - men du vil sannsynligvis nyte å bruke pengene dine her på en av verdens desidert vakreste øyer! Bora Bora er en atoll omkranset av korallrev, og med små ubebodde paradisøyer innenfor revet. Sjøen rundt øya er krystallklar, og fra overflaten kan du uten problem skimte barrakuda og skater som svømmer metervis under deg. Dersom du vil svette litt kan du klatre på Mt Pahia midt på øya. Det er en vanskelig, men enn så vakker tur, og du vil garantert være stolt av deg selv når du sitter på toppen og nyter utsikten…! 

Maupiti - et ukjent paradis

Maupiti er som en slags miniversjon av Bora Bora, eller slik den var for 40 år siden. Her finnes ingen hoteller eller minibanker, og det er få restauranter. Maupiti er et upolert turistparadis, og vil definitivt bringe liv i dine drømmer om herlige strender på en øde og forlatt tropeøy. Her kan du leve på kokosnøtter som faller ned i den perfekte, kritthvite sanden og på eksotisk fisk fanget med harpun i turkisfargede laguner - der du også kan snorkle og få følelsen av å befinne deg i et gigantisk saltvannsakvarium. Maupiti er fremdeles et ukjent paradis på jord som følge av øyas øde beliggenhet, så grip sjansen til å oppdage dette vakre paradiset nå! 

Kontakt