Tuvalu

Reiser til Tuvalu - opplev landet før det forsvinner

Tuvalu er et av verdens minste og mest lavtliggende land. Landet er ikke mer enn ca. 25km2 stort og består av ni atoller og øyer som alle ligger omkretset av de blå bølgene i Stillehavet. Koralatollet Funatufi betraktes som Tuvalus hovedstad. Reiser du til Tuvalu kan du bl.a. vente deg unike opplevelser i beste Robinson Crusoe stil.

Vil man oppleve Tuvalu, er det ingen grunn til å vente alt for lenge. Verdens klimaforskere har lenge hevdet at Tuvalu risikerer å være det første landet i verden som blir slukt av havet hvis vannstanden stiger som antatt, og den globale oppvarmingen ikke avtar. Ifølge undersøkelsene som viser at isen på polene smelter dobbelt så fort som tidligere estimert, er der fare for at den lille øystaten kan være borte allerede om 40-50 år. Det høyeste punktet på Tuvalu er nemlig ikke mer enn 4,6 meter over havet.

Avslappet livsstil på Tuvalu

Det er synd og skam, for Tuvalu er virkelig noe helt for seg selv. Livsstilen er tilbakelnet. Der er ikke så mye stress og mas, og øybeboerne er kjente for sine lange siestaer i skyggen. Det bor cirka 11.000 mennesker på Tuvalu. Mange av dem holder til på hovedøya Funafuti. Fordi det er lite turisme her blir man fort et gjenkjent ansikt når man besøker landet.

Paradisøyene

På Tuvalu er det mange muligheter for både dykking, snorkling og fiske. Tar du en båttur ut til en av de andre små atollene, kan du bl.a. finne laguner, spesielle salttolerante planter og viktige ynglesteder for fugler. På disse øyene som er uberørte av sivilisasjonen vil du føle deg som en ekte Robinson Crusoe. Men du må også ha tålmodighet. Det er ikke noe problem å finne ut når båtene går, men det er ikke sikkert at man kommer tilbake til rett tid - enten på grunn av uventet uvær, eller som resultat av at båtene ofte går i stykker og derfor må vente med å seile ut.

Piknik på flyplassen

Flyplassen spiller en relativt stor rolle i det lille øyriket. Derfor er den en integrert del av det daglige liv på Tuvalu. Folk spiser ofte lunch eller middag ved rullebanen for det kommer kun noen få fly per uke. Når flyene er på vei kjører det en brannbil frem og tilbake på rullebanen for å få folk vekk.

Kontakt