Ecuador

Trekking på Cotopaxi, Ecuador
 

Reiser til Ecuador - Et under ved ekvator!

Ecuador er et av Sør-Amerikas minste land og byr på det beste og mest fantastiske fra naturens side - for i Ecuador, hvis navn stammer fra dets beliggenhet på ekvator, kan du på relativt kort tid reise fra fuktige og mystiske regnskoger, over massive Andesfjell og ut til avslappede byer langs kysten før du avslutter med et naturkick på Galapagos. Hos KILROY finner du billige reiser til Ecuador!

Selv om Ecuador er et lite land av størrelse sammenlignet med sine Sør-Amerikanske naboer er det likevel enormt på opplevelser, spesielt i høyden! Som et par gigantiske kjeks fylt med iskrem reiser vulkanene Cotopaxi og Chimborazo seg brutalt opp av landejorden og rører så vidt ved den klare blå himmelen. På grunn av sine ekstreme høyder på rundt 6000 meter er disse vulkanene synlig fra store deler av fastlandet på skyfri dager, og det er virkelig en himmelsk beskuelse.

Eventyr i Ecuador på sitt beste

Med det samme du nevner høyland må du også få med tynn luft. Du merker det så fort du tar dine første steg rundt i hovedstaden Quito. Det er en merkelig følelse, alt virker simpelthen tyngre og du må bevege deg i et roligere tempo enn normalt. Og mens du du vender deg til det kan du like godt ta et lite spanskkurs for å gjøre kommunikasjonen på resten av turen litt enklere. Når du har blitt vant til høyden er det masser av grunner til å sikte enda høyere. Om ikke til de allerede nevnte vulkaner, hvilket passer best for skikkelige fjellgeiter, så til f. eks Tungurahua som er en aktiv vulkan på rundt 5000 høydemeter og med et enormt krater i midten. På slike høyder står du ansikt til ansikt med ekte eventyr, fullstendig utslitt og med bratte stup på alle sider. Adrenalinet pumper intenst mens du kjemper deg mot toppen, vel utstyrt med fjellsko og ishakke, og ledsaget av en erfaren lokalguide som kjenner fjellet like godt som sin egen bukselomme. Så står du plutselig der på toppen av denne majestetiske vulkanen, fylt av gledesrus og en følelse av seier over din egen utslitte kropp. Rett foran deg i den klare blå luften ligger landets høyeste topp, Chimborazo, så utrolig vakker og uvirkelig nærme - det føles nesten som du kan strekke ut hånden og røre ved den. Det er noe med avstander på slike høyder, de fremstår ikke slik de normalt gjør. Så stor verden er, men samtidig så liten, tenker du. Det er rart og det er fantastisk. Og ekstremt vakkert.

Den frodige landejorden i Ecuador

Når du forlater de djevelske fjellsidene av Tungurahua krysser du en ny grense - først og fremst din egen grense for sult etter flere eventyr, men også grensen som skiller det brutale høylandet med det mystiske og frodige lavlandet og Amazonas-jungelen. Ved foten av Tungurahua ligger den innbydende lille landsbyen Banos og frister deg med late dager i hengekøye, frodige bananpalmer, fargerike blomster og mulighet for spennende fjellsykling. Mot øst ligger rafting-paradiset Tena, og fortsetter du enda lengre i samme retning kommer du til den magiske og ekstremt fuktige Amazonas-jungelen og Parque Nacional Yacuni.

Markeder, lamaer og koloniansk sjarm i Ecuador

Markedene i Ecuador er store, fargerike og svært populære. Otavalos marked, nord for Quito, er det mest besøkte - men prøv også det mindre turistifiserte markedet i Saquisili sør for hovedstaden. Hit farter de lokale for å selge hamstre og andre lokaldyr, og du oppdager ofte at du er den eneste utlendingen som vandrer blant hundrevis av tradisjonelt oppkledde høylandsindianere.

Overalt i Ecuador støter du på lamaer av ulike størrelser og farger, noe som kan være svært så  morsomt til å begynne med. Men når du går lei spyttende lamaer er det vel verdt pengene å reise ut til de berømte Galapagosøyene, et sant dyreparadis av en helt særegen klasse. Det oser forhistorikk lang vei av dette fascinerende stedet, og det samme kan man si om den vakre og koselige kolonibyen Cuenca - hvis imponerende, velholdte bygninger og uimotståelige sjarm fort fanger deg i dagevis. Sjarm er også et nøkkelord når det kommer til alle de hyggelige, hengekøyefylte landsbyene langs kysten. Spesielt gjelder det Vilcabamba i sør, hvor du kan praktisere dine indre cowboyferdigheter på hesteryggen den ene dagen, for så den neste dagen bare nyte byens avslappede og tropiske atmosfære helt fri for stress og mas.

Føler du for å gi noe tilbake etter et vellykket opphold i Ecuador kan du sette av noen uker til å delta på frivillig arbeid og gi tilbake til lokalsamfunnet. 

Kontakt