Ofte stilte spørsmål om Jorden Rundt-reiser og kombinasjonsbilletter

Spørsmål om Jorden Rundt-reiser og kombinasjonsbilletter
Vi vet at du har masser av spørsmål om Jorden Rundt-reiser, så vi har prøvd å svare på noen av de vanligste spørsmålene her.

Hva er inkludert i prisen?

Flybilletter, bestillingsomkostninger og ISIC-kort er inkludert i den prisen du får oppgitt på siden. Vi har i tillegg en rekke forslag til opplevelsesreiser, aktiviteter og nyttige tjenester som kan legges til underveis, men som kommer som et tillegg i prisen. Prisen som er oppgitt for Jorden Rundt-reiser og kombinasjonsbilletter er pr. person.

Er overnatting inkludert i prisen?

Nei, ankomstpakker, hotell/ hostell er ikke inkludert i prisen. Vi vil likevel anbefale deg å legge til en av våre startpakker når du ankommer en ny destinasjon. Dette vil gi deg en myk start på oppholdet og du slipper å begynne å lete etter et sted å bo før du har blitt litt kjent med destinasjonen. En startpakke inkluderer transfer fra flyplassen og et par netter på hostell/hotell. Klikk her for å lese mer om våre startpakker.

Hvor mye tid burde jeg sette av til en Jorden Rundt-reise?

En Jorden Rundt-reise kan bli unnagjort på et par måneder, men vi anbefaler deg likevel å sette av litt mer tid dersom du har lyst til å nyte hver destinasjon til det fulle. Dette gjelder spesielt dersom du ønsker å følge våre turforslag og delta på opplevelsesreiser underveis. Som en tommelfingerregel sier man at det tar minst 2 måneder å bli ordentlig kjent med et kontinent og hvis du planlegger å besøke flere kontinenter i løpet av en enkelt reise bør du ha denne regelen i bakhodet. For en Jorden Rundt-reise over 3 kontinenter vil vi anbefale at du setter av 4 til 6 måneder. Mer info om anbefalt reisevarighet finner du her.

 

Kan jeg endre mine planer underveis?

Vi vet godt at det fort kan bli endringer i planene underveis og vi anbefaler derfor å kjøpe våre ungdoms- og studentbilletter for Jorden Rundt og multistopp-reiser. Med de fleste av disse billettene kan du endre både dato og reiserute. Vær likevel oppmerksom på at endring av reisedato og rute alltid er med forbehold og ledige plasser. Et endringsgebyr kommer i tillegg. Les mer om endring av billetter her.

Når bør jeg bestille min rundreise/ Jorden Rundt-billett?

Du kan bestille dine flybilletter så mye som 10-11 måneder i forveien. For å få den beste prisen og størst fleksibilitet vil vi anbefale å bestille billettene senest 4-6 mnd. i forveien.

Hva betyr «reis på egenhånd eller på en organisert opplevelsesreise»?

Under rutebeskrivelsen på hver enkelt Jorden Rundt /rundreise står det «Reis på egenhånd eller på en organisert opplevelsesreise». Det betyr at vi ikke har inkludert noen flybilletter for disse strekningene. Som oftest er det fordi det gir mer mening å reise ved hjelp av lokale transportmidler, noe som lar deg bli bedre kjent med destinasjonen og den lokale kulturen. Dersom du ikke har lyst til å organisere reisen på egenhånd, er det bare å si ifra så kan vi anbefale alternative reisemåter, som å bli med på en organisert opplevelsesreise. Les mer om opplevelsesreiser og aktiviteter.

Kan jeg dra på en Jorden Rundt- reise alene?

Selvfølgelig! Våre reiseruter er spesialdesignet for selvstendige reisende, men de fleste av våre førstegangsreisende velger likevel å reise sammen med en venn eller med en liten gruppe venner. På denne måten har du noen å dele både ansvar og opplevelser med. Om du likevel ønsker å reise alene skal du ikke bekymre deg, bli med på en av våre opplevelsesturer så er du sikker på at du blir kjent med noen nye mennesker. Hvem vet, kanskje finner du også noen du har lyst til å reise videre med. Flere tips til valg av reisefølge finner du her.

Hva skal jeg gjøre underveis på reisen?

For hver enkelt av våre Jorden Rundt- og multistopp-reiseruter vil du se forslag til en rekke aktuelle opplevelsesreiser og aktiviteter som du kan legge til din bestilling. Det kan være alt fra strikkhopping på New Zealand til dykking på Bali og trenger du mer inspirasjon er du hjertelig velkommen til å ta kontakt med en av våre reisespesialister. De har alle lang reiseerfaring og diskuterer mer enn gjerne dine reiseplaner med deg.

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

For å få mer informasjon om planlegging, budsjett og hva du burde pakke, kan du ta en titt på vår reiseguide.

Vil du ha hjelp med å planlegge din Jorden Rundt-reise?
Kontakt en reisespesialist
Kontakt