In Search Of: kinesiske smaksopplevelser i Nanjing

Rasmus er en fyr som vet hvordan han skal håndtere diverse råvarer og kjøkkenutstyr, som resulteter i en himmelsk matrett. Fasktisk så er han litt av en ekspert når det kommer til nordisk mat. Men, hvis du utfordrer han til å lage en autentisk Chow Mein ville han knapt vite hvor han skal begynne. Derfor har vi tatt han med til Kina på jakt etter ekte kinesiske smaker!

Rasmus Lund er en dansk kokk som tidligere jobbet som kjøkkensjef på kritikerroste Restaurant Kjøbenhavn i sentrum av København. I dag jobber Rasmus med Claus Meyer i New York hvor han er i ferd med å introdusere det nordiske kjøkken til både turister og new yorkere. Det er ingen tvil om at Rasmus kan sine saker, men selv om han er ekspert på det nordiske kjøkken er de ekte kinesiske smakene fremmed for han. Rasmus har hørt mye om det autentiske kinesiske kjøkken, men han har aldri vært i Kina. Av den grunn er han ivrig etter å utvide sin mat-horisont ved å lære fra de lokale gatemarkedene i Kina. Følg med idet Rasmus reiser til Nanjing i Kina på jakt etter autentiske kinesiske smaker!

 

 

Om kinesiske smaker

Kina har en spennende og historierik matkultur hvor hver av landets regioner har sine egne spesialiteter og måter å forberede maten på. Dessuten har Kina en av verdens mest særegne matkulturer i verden som inkluderer ingredisenser som er så fremmed for de fleste av oss som bor i den vestlige verden at vi kan knapt forestille oss å skulle spise det. Men, som Rasmus så fint sier i videoen, for kineserne er disse smakene en del av en lang tradisjon og kultur. Faktisk, i mange tilfeller, kan en kinesisk retts opprinnelse dateres til flere tusen år tilbake i tid. Bare tenkt hvor spennende det er å kunne få utforske et hav av smaker som er så ulikt noe annet vi kjenner til!

Oppdag Kina

Kina er en av verdens eldste sivilisasjoner, og er et land hvis historie og tradisjoner har dype røtter. Samtidig er det også et av verdens raskest voksende økonomier, og et moderne og innovativt land. Fra enorme og massivt befolkede byer som Beijing og Shanghai til uberørte landsbyer omringet av fantastisk natur, er Kina like mangfoldig som det er stort! Det finnes nok av steder og ting for deg å utforske i dette landet til å holde deg opptatt resten av livet! Begynn å utforske Kina her

Hva KILROY gjør

Vi er spesialister på å skreddersy unike reiser, full av spennende opplevelser, til den moderne utforsker. Ved å kombinere vår kunnskap med dine spesifikke ønsker kan vi sette sammen den perfekte reisen for deg. Les mer om hva vi gjør og hvordan vi kan hjelpe deg her

Sjekk også ut Mariamas reise til Johannesburg
Se episodene her
Følg med når Douwe reiser til Nepal
Se episodene her
Kontakt