In search of: Pantsulakulturen i Sør-Afrikas townships

Mariama Slåttøy er en profesjonell norsk danser. De siste 10 årene har hun danset i teater, musikaler og musikkvideoer. Nå er hun klar for å utfordre seg selv med en dansestil som vil ta henne utenfor hennes komfortsone. En dansestil som går så fort at hun muligens vil ha trøbbel med å henge med. Følg med Mariama idet hun reiser til Sør-Afrika og Johannesburg på leting etter den tradisjonelle musikk- og dansekulturen kalt Pantsula.

 

 

Om Pantsula - den kuleste dansen du aldri har hørt om

Pantsulakulturen ble dannet i Sowetos townships, like utenfor Johannesburg, på 50-tallet som et symbol på de sortes kamp mot Apartheid. På 90-tallet ble Pantsula derimot bredere kjent i landet og fikk sin plass vår tids popkultur. I dag er Pantsula et positivt symbol for å omfavne sine røtter og sør-afrikansk kultur.

Pantsula er veldig energisk dansestil, hvor tempoet kan nå ekstreme høyder til tider. På grunn av sin opprinnelse er det meningen av dansestegene skal fortelle en historie. Å kommunisere denne historien gjennom dansen er en viktig del av det å være en Pantsuladanser. Det samme gjelder for den helt særegne klesstilen. Er det en ting som er sikkert så er det at når man danser Pantsula er ingenting overlatt til tilfeldighetene. 

Oppdag Sør-Afrika

Sør-Afrika er et land fylt av kontraster og mangfold. Et land som har utrolig mye å by på i tillegg til sin spennende Pantsula kultur! Sør-Afrika er den perfekte destinasjonen for natur- og dyreelskere, såvel som matelskere og de på leting etter spennende kulturer. Dessuten er Sør-Afrika en utmerket destinasjon for surfere, fitness freaks og adrenalinjunkies. Enkelt sagt så har Sør-Afrika noe for alle og enhver, og vi kan skreddersy den perfekte reisen for deg. Begynn å utforske Sør-Afrika her

Hva KILROY gjør

Vi er spesialister på å skreddersy unike reiser, full av spennende opplevelser, til den moderne oppdagelsesreisende. Ved å kombinere vår kunnskap med dine spesifikke ønsker kan vi sette sammen den perfekte reisen for deg. Les mer om hva vi gjør og hvordan vi kan hjelpe deg her

Følg med når Douwe reiser til Nepal
Se episodene her
Sjekk også ut Rasmus sin reise til Nanjing
Se episodene her
Kontakt