In Search Of: Skateboarding ved Himalaya

"Det beste som finns i verden er å kunne ta med seg sin lidenskap til nye steder og dele den" sier Douwe Macare. Følg med når han gjør netopp det, og reiser til Nepal for å utforske landets voksende skateboardkultur. Dette er skateboarding ved Himalaya!

Douwe Macare er profesjonell skater fra Amsterdam. Han har deltatt i nasjonale og internasjonale konkurranser siden har var 13 år, og er godt kjent med skateboardkulturen som eksisterer i den vestlige delen av verden. Men, til tross for en lang rekke utmerkelser innen skateboarding, vet han veldig lite om den nye og voksende skateboardkulturen i Nepal. Se Douwes spennende reise til Nepal hvor kan får lære mer om skateboardkulturen som er på vei opp på et av de mest uforventede steder: ved foten av Himalayafjellene!

Om Nepals skateboardkultur

Skateboardkulturen i Nepal er relativt ny, og det var ikke før bare noen år siden at skatesamfunnet i Nepal faktisk hadde egne dedikerte skateparker. Etter at det ødeleggende jordskjelvet rammet Nepal i 2015 (det værste på over 80 år) reiste pionerer innen det internasjonale skateboardsamfunnet til Nepal for å hjelpe lokale skateboardere som Ujwol Dangol i Kathmandu og Ram C Koirala i Pokhara til å bygge det som skulle bli to av landets aller første skikkelige skateparker. 

I dag fungerer disse skateparkene som en trygg havn for barna og ungdommen i lokalmiljøet. I stedet for å henge ute i gatene har de nå et trygt tilholdssted hvor de kan samles og ha det gøy. Som Douwe sier i videoen - skateparken er som et andre hjem for disse barna.

Utforsk Nepal

Nepal er, av mange grunner, en av de destinasjonene som mange backpackere ofte sier de ønsker å reise tilbake til. Kanskje skyldes det de majestetiske Himalayafjellene og fantastiske trekkingmulighetene som dette landet tilbyr. Eller det kan være den fasinerende hovedstaden Kathmandu med alle sine UNESCO verdensarvesteder som oser av spennende historie og kultur! Det kan også være de rolige og hyggelige landsbyene med den gjestfrie lokalbefolkningen som bidrar til Nepals spesielle sjarm. Uansett hva årsaken er, er vi sikre på at du kommer til å forelske deg i Nepal på lik linje med så mange andre før deg. Begynn å utforsk Nepal her!

Gå ikke glipp av Rasmus' reise til Nanjing i Kina
Se episodene her
Se hva som skjer når Mariama utforsker dansen Pantsula i Sør-Afrika
Se episodene her
Kontakt